Skříň

Polámaný měsíc se nesměle vplížil začmáraným sklem a vysvlékl pokoj ze tmy. Celá místnost se jakoby slabě pohybovala v nekonečném momentu na pokraji tmy a světla. Přesto celý výjev působil měkce a příjemně, téměř až ospale. Bolavý měsíček svitem pohladil černého motýla, který se usadil na nočním stolku a dřímal, jen chvílemi lehounce zatřepotal křídly.

15. 05. 2009
0
2
462
Povídky

Baletka

Jak tvoje panenka na hraníprobouzím zas další svítáníjenom pro tebeJak tvoje baletka na prstějen další poutník na cestěotáčím světJak tvoje bludička v posteličekám až mě jednou zastřelípřímo do srdceJak tvoje princezna na dlani. stačí jen sevřít pěst.

16. 04. 2009
3
3
618
Smíšené verše

Saint-Tropez

ospalé bledé ráno
tiše se klouže po stěžních
pro dotyk bílých křídel
třepetavých racků

06. 12. 2008
2
3
807
Volné verše

Minulost je jako nahořklý štiplavý smrad

Minulost je jako nahořklý štiplavý smrad, který se vás drží, když ve dne procházíte pustými ulicemi a když vnoci visíte vzaplivaných hospodách. Je to jako klíště, které parazituje na vaší pokožce a vy byste ho chtěli zlikvidovat, ale cítíte, jak se pořád drží a saje zvás krev. Hlavně vponurých nocích, když TIŠE pláčete.
Toho dne mi ujel autobus.

29. 10. 2008
4
2
795
Povídky

Psychopatie je dobrá vlastnost

Umělci, šílenci a psychopati mezi námi poklidně žijí, vraždí a píšou básně, aniž bychom si toho všimli nebo tomu věnovali větší pozornost. Jsou to lidé, kteří o sobě ví, že jsou ŠÍLENÍ a čím víc je provokujeme, kritizujeme nebo zpochybňujeme jejich existenční smysl, tím více u nich propuká psychopatická hysterie.
Společnost však nabyla dojmu, že tato nešťastná individua jsou výjimkami nebo jakýmisi extrémy vpopulaci. Stím nemůžu souhlasit.

26. 10. 2008
4
4
752
Povídky
Nahoru