Divoké prase Karel a jeho vášeň pro chipsy

Pomalu se smrákalo, celý les si protahoval klouby, rovnal záda a chystal se ke svému nočnímu životu. Karel vykviknul, napůl ještě ze sna a napůl už probouzeje se. Po chvíli rozmarného pochrochtávání a funění velice pomalu otevřel jedno hnědé očko a zatápal pohledem po okolí. Vše se zdálo být stejné, jako před usnutím.

07. 04. 2009
0
1
294
Pohádky

O mravenci Chrápačovi a velmi rychlých termitech

Bylo jednou jedno velké mraveniště. Rozkládalo se uprostřed smíšeného lesa, přímo pod velkou borovicí a bylo v něm skutečně živo. Stovky a stovky mravenců pobíhaly sem a tam, pracovaly, plnily úkoly, přinášely a odnášely náklady… anebo jen tak postávaly a předstíraly, že mají co dělat. Každý den večer, když byly chodbičky zase o kousek prokopány dál, jídlo přemístěno do mraveniště, kukly zaopatřeny a když ti líní mravenci, co celý den nic nedělali, už sotva drželi oči únavou ze samého postávání, zatroubila mravenčí královna na trumpetu.

07. 04. 2009
0
2
477
Pohádky

Limerický Ruda

Nosí Ruda rudý šátek,ať je víkend nebo pátek. A hesla hlásá,v průvodech jásá. Vůbec nedbá zadních vrátek.

02. 12. 2008
0
1
343
Blbůstky

Limerický Jan

Jde Jan na flám s předsevzetím, že už více nebude tím, kdo má k ránu namále, neb se válí v kanále zpit a obalený smetím.

02. 12. 2008
0
2
389
Blbůstky

Dopis

Milá Jano, tak ti píši. V Tvůj prospěch se vzdávám Ríši. Mlaská, chrápe, nadává, peníze mi nedává, stěží vedle něho dýši.

02. 12. 2008
3
4
306
Blbůstky

Den s neustálým převlékáním

Den sneustálým převlékáním
„Dneska máme sváteční den, začínáme sčistým oblečením. “ upozorňuji trochu nelogicky syna při oblékání. Je to samozřejmě nesmysl, mezi základní atributy svátečního dne patří nesrovnatelně vzácnější výskyt v komparaci sdny všedními. A co je potom svátečního na dni, který stejně jako všechny předchozí (a nepochybně i mnoho následujících) začíná sice čistým oblečením, které však bude večer vhozeno do koše na prádlo ve stavu, velmi připomínajícím hadr na podlahu, jenž má za sebou úklid rozsáhlé nádražní haly i spřilehlými nástupišti a kolejemi.

18. 11. 2008
0
4
330
Fejetony

Den s probdělou nocí

Den sprobdělou nocí
21. 30 hodin
„Dneska půjdu spát brzy. “ Zadoufala jsem odvážně a sotva se má hlava dotkla polštáře, byla jsem vbezvědomí.
„Maminko…“ jakási šeptající postavička se mi vkradla do snu a nemíní, zdá se, odejít.

18. 11. 2008
0
0
412
Fejetony

Den s poledním spánkem

„Tak pojď, půjdeme spinkat…“ přeruším idylické rozmetávání kostek po místnosti.
„Pinkat. Pinkat. “ opakuje nevěřícně a podle vrcholně překvapeného výrazu by nezasvěcený člověk usoudil, že vprůběhu celých dvou let svého života neměl doposud možnost zažít byť jen vteřinu spánku.

10. 11. 2008
0
0
398
Fejetony
Nahoru