Upír

Upír
Tři osoby vlaboratoři se sklánějí nad prostříleným tělem asi třicetiletého černovlasého muže. První znich je trochu zavalitý ředitel Ústavu pro výzkum rozvoj George, druhý je vědec Paul zabývající se genetikou a třetí znich je upíroložka Jane.
„Vy si snad děláte srandu“ nemůže svým uším uvěřit Paul „tohle to že je upír. “
„Byl Paule, tohoto se nám podařilo zneutralizovat.

20. 05. 2009
1
3
805
Povídky

V náručí smrti

Vnáručí smrti
Malá vesmírná loď tiše klouže mezihvězdným prostorem.
„Jak jsme daleko od Marsu, Jacku. “
„Jsme vzdáleni tisíc kilometrů od povrchu, kapitáne“

19. 05. 2009
0
4
468
Povídky

J.Cimrman, Tušení souvislostí, Brněnské sympozium

kostýmy: všichni vbílých chemických pláštích, aby vypadali jako vědci a každý bude mít svou krátkou přednášku musí ji umět perfekně číst a NESMÁT se – suchá vědecká fakta
vědci budou sedět před obecenstvem vjedné dlouhé lavici a každý bude mít před seboustoh papírů nebo složku a bude se tvářit velice důležitě
obsazení :deset uklizečů, dvanáct vědců křoví, osm vědců postupně aktivních
scéna : jedna lavice bude vyvýšená a na ní se bude přednášet a za ní bude dataprojektor a plátno (samozřejmě na něm nebude za světla nic vidět)

25. 02. 2009
0
4
906
Dramata, scénáře

Houštinou temnoty

Sníh mi křupe pod nohama a nad hlavou mi svítí měkkým světlem měsíc. Pomalu se prodírám skrz zledovatělé závěje sněhu ostrého jako skleněné střepy, zanechávajíc temné zející jámy vpoli třpytivých diamantů. Zastavím. Přede mnou se objeví stojící i povalené, sukovité černé kmeny stromů, strašidelné jako mrtví bojovníci, mávajícíděsivými ostrými dýkami větví nad sebou.

10. 01. 2009
1
9
818
Povídky
Nahoru