Lichnice, perla Železných hor

Lichnice, perla Železných hor
Němý svědek dávných časů neustále odhaluje svoje taje. Ruiny starého hradu obehnaného hustými, temnými lesy, které vyprávějí staré legendy, na úpatí vysokých Železných hor se může zdát až mysticky tajemný. Neobjevený a nedotčený skvost kraje Vysočina. Pojďme se za ním vydat společně na cestu…
Za ranního sluníčka před námi vyvstává zřícenina hradu vojedinělé podobě.

30. 09. 2009
0
0
538
MIMO

Malá sbírka básní

Malá sbírka básní
Kateřina Kočová
1) Kalamář
Zas a znovu vidím tu tvář,

19. 06. 2009
0
1
535
MIMO

Irsko- reportáž

Irsko- reportáž
Tam, kde končí realita a začíná nekonečná malebná krajina rozprostřená do bohatých zelených kopců, lesů a skalnatých útesů, které omývají vody moře, tam si může být člověk jistý, že se nachází vzemi legend a středověkých příběhů. Nikde jinde nepozná ten pocit, pocit svobody, nespoutanosti, loajálnosti a nezávislosti. Poznejte divokou přírodu a malebné vesničky, upřímnou pohostinnost místních obyvatel a ochutnejte tradiční vynikající speciality. Toto velké dobrodružství a mnoho dalšího poznáte při cestě do oné divoké a přece klidné a mírumilovné země, tak vzhůru do Irska.

01. 06. 2009
2
9
974
MIMO

Bio design

Bio design
Jak název samotný může nám, modernímu tvorstvu, připadat, organický design označuje speciální design inspirovaný přírodou, jejími organickými formami a strukturami.
Představuji vám svou maturitní práci, jenž je čirým důkazem faktu, že tento užitečný (původně pouhopouhý kus obyčejného nábytku)- posed, sedáček neb někdo ho může nazývat královským trůnem Matičky přírody nemá již vůbec svou původní symbolickou funkci-židle-posadit se. Jako mávnutím kouzelného proutku se změnila vestetický výtvor oku lahodící, novinkou na bio trhu.
Ano, znáte bio výživu- bio pomeranč či mrkev, bio fashion- batikované vymoženosti, dokonce nové lehké bio kalhotky, znáte i bio design vpodobě Kaplického Národní knihovny.

29. 05. 2009
0
1
467
MIMO

Herakleitos z Efesu

Filozofická úvaha
„Všechno vzniká podle zákona protikladnosti a celek je vustavičném toku jako řeka. Vesmír je konečný a svět je jen jeden. Střídavě se rodí zohně a zpět se spaluje v určitých obdobích po celou věčnost. Život je vlastně boj protikladů.

04. 05. 2009
3
3
667
Úvahy

Gazdina roba- divadelní představení

Gazdina roba - Gabriela Preissová
Divadelní představení vDivadle Pod Palmovkou
Režie: Petr Kracik
Obsazení:

19. 04. 2009
0
0
1300
Ostatní nezařaditelné

Německá filosofie

Pojednání o filozofii pana Schopenhauera
„Nezáleží na tom, co se člověku přihodí, ale jak to člověk prožije. “
„Každý den považuj za celý život. “
Co je na takových tvrzeních pravdy. Jak vnímá obyčejný student tento fakt, že život máme jen jeden a je třeba si ho náležitě užít.

18. 04. 2009
2
3
470
Úvahy
Nahoru