Kometa pro Klárku

Kometa. Jsi jako kometa co přilétla z dáli, Kdyžs prolétala lide jásali, Jen já v tom davu dívajíc na tebe, Chtěl jsem být co nejblíž, nejblíže u nebe. Co nejblíže k tobě, K těm krásným pramenům, které kdyžs tála nechalas za sebou. Když slunce zář zářila na tebe, Já chtěl být ještě víc, Ještě Víc u nebe.

11. 05. 2009
0
1
465
Vázané verše

Rolník z 12. století

Byl jednou jeden rolník, ve dvanáctém stoleti, byl bez peněz a bez dětí. Ty peníze i s půdou, mu jeho král již vzal a odněj slyšel slov jen pár "Táhni o dům dál". Teď rolník ztratil ženu, už neměl proco žít, čekal jen na vhodnou chvíli, jak život ukončit. Věděl že i jeho přítel, už si život vzal, udělal to prý i s chutí, než by kat ho sťal.

11. 05. 2009
0
2
528
Vázané verše

Vlaštovka

Vlaštovka Jsi jako vlštovka, plachá a šedivá, jsi jako ona tichá a rozmilá. Ale však od mládí neseš si hřích, zničilas rodinku, ptáčků uzpívaných. Stejně tak ničíš teď mě a mé srdce, jakoby si měla každého v ruce, každý ti sloužil každý tě chválil, ano i já bych se pro tebe zabil. Žít jenom pro tebe, co je to za přání, jen z jedné strany je, druhá ho odhání.

11. 05. 2009
0
6
416
Vázané verše
Nahoru