Hrdinou

     Drakobijec Rancor seděl na koni uprostřed širé pláně a volnou rukou pozvedl hledí své přílby. Drak velikosti kupeckého povozu byl už jen malou tečkou na nebi, ale Rancor dobře věděl, že se co nevidět vrátí. Z rána narazil na dospělého samce Jednorohého, hodujícího na mršině. První útok lehce odrazil kopím, když se po něm při průletu sápal.

03. 12. 2006
0
0
1545
Povídky

Delegace

Vesmír, takové jsou cesty hvězdné lodi Enterprise 1701-D, plně recyklovatelné i s posádkou, která se odvážně pouští tam, kam dosud nikdo nezabloudil.
"Kapitánův deník: Hvězdný čas 0609111222. Letíme na setkání s diplomatickou lodí gledů, s nimiž má Federace všelijaké plány. Jejich šunka (šunka - hvězdná loď, na kterou se neposkytuje záruka) je schopná dosáhnout max.

27. 11. 2006
0
1
1551
Povídky

Depeše

Vesmír, takové jsou cesty hvězdné lodi Enterprise 1701 D, plně recyklovatelné i s posádkou, která se odvážně pouští tam, kam dosud nikdo nezabloudil.
"Kapitánův deník: Enterprise byla vyslána na průzkum mlhoviny Mlha. Cesta bude trvat několik dní. Posádka zatím bude plnit běžné úkoly a až bude po všem, tak každému kdo o to požádá, udělím dovolenou.

27. 11. 2006
0
1
1595
Povídky

Děsivá skutečnost

Voyager - vesmírná loď, která bloudí ve vesmíru, jako róm na úřadu práce. Hledá cestu domů, do kvadrantu alfa, protože posádka si myslí, bůhví jak jim tam chybí. Složitě krouží kolem planet, asteroidových pásů a mlhovin, jen aby nemuseli letět rovně - čili nejkratší cestou. Jako důvod těchto manévrů se v lodním deníku občas objevuje zpráva, že dochází jídlo, pohonné či jiné hmoty né-li antihmoty a jiné maličkosti, a proto je Voyager nucen opustit trasu k domovu a vydávat se k cizím planetám za hledáním surovin, které jsou nezbytné pro další cestu.

27. 11. 2006
0
0
1408
Povídky

Hra

Galaxie: Epsonn
Planeta: Epsonn1
Hvězdný čas: odpoledne
Dnes bylo na planetě obzvláště rušno. Všichni obyvatelé byli natěšení na nadcházející zápas. Makléřské a burzovní firmy měli plné monitory práce.

27. 11. 2006
0
0
1564
Povídky

Hvězdné datum

Vesmír, takové jsou cesty hvězdné lodi Enterprise 1701-D, plně recyklovatelné i s posádkou, která se odvážně pouští tam, kam dosud nikdo nezabloudil.
"Kapitánův deník: Dnes je velmi zvláštní den. Jeho tradice se tahá, kam až má paměť sahá. Doufám, že ho přečkáme bez větších úhon.

27. 11. 2006
1
1
1607
Povídky

Nový domov

Vesmír, takové jsou cesty hvězdné lodi Enterprise 1701-D, plně recyklovatelné i s posádkou, která se odvážně pouští tam, kam dosud nikdo nezabloudil.
"Kapitánův deník: K sakru, s tím čajem jsem to přehnal. Už se mi zase chce. upss.

27. 11. 2006
0
0
1568
Povídky

Osudové setkání

"Chtěl bych uporoznit, že Vesmír, ve své nádheře a velikosti každým okamžikem nabízí nespočet situací a událostí, měnící věci ve svých podstatách, které se nám mnohdy můžou zdát dané, ale není tomu tak.
Není těžké, takové momenty objevit (pro mě), ale i já sám jsem někdy mile překvapen, když narazím na briliant mezi diamanty, na vkus uprostřed nicoty či pořádek vně chaosu. Chci se o jeden takový okamžik podělit i s vámi, smrtelníky. Staniž se.

27. 11. 2006
0
0
1570
Povídky

Playground

"Kapitánův deník: Dnes ráno jsem si pokecala uniformu, sakra. Kapitán konec. "
Kolem motoru Fazimhského plavidla se mihl fázerový paprsek a neškodně vyšuměl do vesmíru. Q se znechuceně odvrátil a bradu si opřel o dlaň.

27. 11. 2006
0
0
1427
Povídky

Vyšší vědomí

Vesmír, takové jsou cesty hvězdné lodi Enterprise 1701-D, plně recyklovatelné i s posádkou, která se odvážně pouští tam, kam dosud nikdo nezabloudil.
"Kapitánův deník: Protože vyšel nový díl knižní ságy Astronomie: pravda či lži. , vydali jsme se s Enterprise na hvězdnou základnu Kolotoč, kde mám již dopředu objednaný jeden vzorek tištěný na křídovém papíru. Kvůli tomu budeme muset odložit cestu na Clar - planetu, kde řádí zákeřný virus Xcs, který dokonce způsobuje náhlou a nečekanou smrt.

27. 11. 2006
1
2
1519
Povídky

Budeeeš asimilován!

Vesmír, takové jsou cesty hvězdné lodi Enterprise 1701-D, plně recyklovatelné i s posádkou, která se odvážně pouští tam, kam dosud nikdo nezabloudil.
"Kapitánův deník: Letíme na opuštěnou planetu třídy M, BeeeWare, nacházející se v okrajové části našeho Federálního vesmíru. Byla odsud zachycena zpráva o pomoc a jako taková má prioritu i před mým testováním smyků s hvězdnou lodí na oběžné dráze. Kapitán konec.

26. 11. 2006
2
2
1494
Povídky

Tak už to chodí

Kdesi vdálce zahoukala siréna a jako na povel se začalo stmívat.
Nad městem plula mlha společně skouřem, stoupajícím zkomínů útulných domů na předměstí. Sníh přestal padat zhruba před hodinou a na cestách ho leželo skoro třicet čísel. I vtak velkém městě, jakým bylo Los Angeles, dokázaly navodit sněhové vločky atmosféru klidu a pohody.

24. 12. 2004
4
1
2813
Povídky

Dalších 10 sekund věčnosti

Prázdná noční ulice skýtala určitý druh soukromí. Bylo po dešti a od mokré dlažby v historickém centru města se odrážela záře pouličního světlení. Krátký odpočinek muže vdlouhém černém kabátě, postávajícího u jedné z lamp přerušil klapot kopyt a cizí rachot. Věděl, že přijde změna, ale zatím netušil jaká bude.

30. 11. 2004
2
0
2492
Povídky

Křehký stroječek

Výběr

Letištní hala ožila poté, co uklízečce upadl mop na podlahu. Nepříjemný zvuk měl účinek výstřelu startovací pistole. Do areálu se začali hrnout první cestující. Pomocná kolečka naditých kufrů skřípěla a hala hučela hovorem mnoha nedočkavých lidí.

27. 08. 2004
14
2
8049
Povídky

Sklidíš, co nezaseješ

Hrozivý blesk přeťal tmavou oblohu. Kapky deště, hnané silným větrem, neúprosně bubnovaly na zrezivělou plechovou střechu malého domku, stojícího uprostřed širého pole, posetého vzrostlými obilnými klasy. Hustý déšť zahlcoval místy děravou rýnu, odvádějící vodu do dřevěného sudu. Blesky za doprovodu hřmění křižovaly oblohu v nepravidelných obrazcích.

15. 05. 2004
10
1
5336
Povídky

Parta Dobrodruhů: Lovci příšer

Byl krásný slunný den. Ptáčci poletovali a cvrlikali. Blízké jezírko bylo plné nahatých děcek a na břehu opalujících se dívčin, které znedalekého houští pozorovali mladíci, kterým hrozilo, že jejich oči opustí své oční důlky a vydají se na sólovou dráhu.
Parta dobrodruhů si taktéž užívala tohoto krásného dne a dopřávala si odpočinek vzatuchlé hospodě „U Kreténa“, kam se slunce neodvážilo ani když Kretén otevřel neprůhledná okna.

30. 12. 2003
4
1
2448
Povídky

Mutant

Stíny čtyř postav byly minimální, jako by se snažily schovat před spalujícím žárem slunce, které jim viselo nad hlavou. Čtveřice raiderů uprostřed pustiny hleděla do země s výrazem člověka, který hledá ono proslavené zrnko písku na poušti. „Tady stál,“ tvrdil vysoký štíhlý muž oděný vkožené zbroji a rukou stále ukazoval na místo před sebou, kde se kromě několika trsů trávy převaloval jen všudypřítomný písek. „Dneska hodně pálí,“ promluvil velitel týmu, stojící vedle dlouhána a volnou rukou si zaclonil proti žhavému slunci.

22. 09. 2003
7
0
2266
Povídky

Příjezd do Ugavy

Vyprahlou pustinou se řítil starý otřískaný automobil pochybné značky a zanechával za sebou oblaka dýmu. Větší část chrlilvýfuk, zbytek pocházel z prachu málo používané cesty, která ho nyní směřovala na západ. Občasný hrbol či díra vzemi nemohli smazat usměvavý výraz zřidičova zasněného obličeje. Rychlost vozidla se o něco zvýšila, když se cesta naklonila zmírného svahu.

21. 09. 2003
5
0
2114
Povídky

Xar

Bylo nebylo - klasika. Kdesi v horách, kde lesy jsou tak husté, že se jimi takřka nedá projít, žil starý král Sarin. Jak už to bývá, žil král na svém hradě. Hrad to sice nebyl nic moc, ale pořád měl pár set návštěvních pokojů , hodovní síň, funkční hladomornu a nesmíme zapomenout na věž, která byla klasicky určena pro zlobivou princeznu.

16. 06. 2003
0
0
1932
Povídky

Hra osudu

Stanice Federace visela vprostoru a monotónně se pomalu otáčela kolem své osy. Připomínala obrovský špendlík, snažící se zavrtat do samotného vakua. Náznak života na palubě tvořila jen mozaika oken, znichž některá svítila, jiná zhasínala. Společně se stanicí rotoval i velký nápis na jejím trupu „Omega 3“.

26. 03. 2003
5
1
2176
Povídky

Ztráta

„Víš, říká se mi to těžko,“ polkl muž v zelené rybářské vestě a nervózně poposedl na dřevěném prknu umístěném ve středu jeho malé loďky, houpající se na vlnách moře. Foukal studený vítr, ale muž se potil. Po čele mu stékal pot, jako kdyby ho do obličeje bodalo ostré slunce. Snažil se hledat slova, ale moc se mu to nedařilo.

01. 02. 2003
7
0
2010
Povídky

Znamení kruhu 6

Kapitán Brolen se krčil za hustým keřem a pozorně sledoval postavu u ohně, jak horlivě točí rožněm, na kterém bylo cosi napíchnuto. „Jsi si jistý. “ otočil se na stopaře, který klečel hned vedle něj. „Určitě.

29. 09. 2002
8
0
2327
Povídky

Znamení kruhu 5

Armin ujížděl na východ od Wemaku a byl rád, že mu vpatách necválá početná jednotka vojáků, ale tušil, že pokud ho nesledují už nyní, stane se tak vnejbližší době. Vduchu si představil rozzuřeného kapitána Brolena včele jednotky, která se za ním žene. Dusot koní, řev vojáků pobízejících je krychlejší jízdě a nad tím vším mnoho tasených mečů, hladových po jeho krvi.
Poprvé za dobu, co opustil město, Armin zastavil, vztyčil se vsedle a pořádně se rozhlédl, zda vdálce za sebou nespatří vířící oblaka prachu.

09. 08. 2002
4
0
2055
Povídky

Znamení kruhu 4

„Odjíždíš. “ zeptal se Egrim. „Ano. Obchod je obchod, však to znáš,“ pokrčil Armin rameny a dál rovnal šípy do toulce.

03. 07. 2002
3
1
2399
Povídky

Znamení kruhu 3

Když Armin dosáhl svého cíle a získal zegrittí vejce, vydal se nazpět do Wemaku. Rozhodl se, že na zpáteční cestě navštíví trpaslíka Egrima, svého přítele a zbrojíře především. Když slunce oznámilo poledne, Armin vdáli spatřil mohutné Krannarské hory. Věděl, že na jejich úpatí se krčí obchodní město Krannar, kam se později dozajista podívá.

07. 06. 2002
6
1
1953
Povídky

Zdenda: detektiv

\"Jo, jo, kde jsou ty časy. \" ptal se Zdenda svého odrazu na monitoru počítače. \"Kde jsou ty časy, kdy jsem tohle dělal jen tak, pro radost, čistě pro mé potěšení. Dnes mi za zabíjení platí nehorázné sumy peněz a jede to jako na běžícím pásu.

17. 02. 2002
4
0
1801
Povídky

Parta dobrodruhů: Lovci upírů

„Upír. “ „Jo, upír. “ „Upír. “ „Aha.

17. 02. 2002
13
1
4148
Povídky

Zdenda: Vánoce

Je krásné odpoledne. Vánoce se blíží a Zdenda si vykračuje městečkem. Pozoruje okolní vitríny a lidi na nich nalepené. Od huby se mu kouří a červenýma ušima dává blinkr, když zatáčí do ulice, kde je bankomat.

16. 02. 2002
2
0
1784
Povídky

Zdenda: kasino

Začínalo svítat a sluneční paprsky se s námahou snažily proniknout maskáčovými závěsy, co má Zdenda na okně. Je 5. 59 hodin, ale budík už to má dávno za sebou. Zdenda si dneska přivstal.

16. 02. 2002
3
0
1419
Povídky

Zdenda: únos

Bylo navečer a Zdenda zrovna upgradoval svou internetovou stránku, když tu najednou se ozval známý zvuk. Né nebyl to ten zvuk, co Zdenda často vyluzuje svým řitním otvorem a jehož účinky jsou plně srovnatelné s chemickou zbraní. Byl to zvuk, upozorňující na přicházející email. Zdenda zbystřil všechny svoje smysly co měl po ruce a jal se číst poštu.

14. 02. 2002
4
0
1857
Povídky

Zdenda

Přicházím domů (jakejsi zavšivenej hotel na konci světa) a znaveně zasedán k počítači. Rolety ani nestahuju, protože okna jsou tak zasviněná, že přes ně stejně nejde vidět. Dnes s tím něco udělám. Takhle už to dál nevydržím.

13. 02. 2002
4
1
1755
Povídky

Znamení kruhu 2

Jezdec na koni vytvářel nezvyklý obrys na horizontu. Kůň udržoval stále stejné tempo a pomalou chůzí, nijak neřízen jezdcem, mířil na sever. Muž v sedle sledoval převážně nebe nad hlavou a občas přejel pohledem horizont. Za celý den udělal jen jednu přestávku, kdy se kůň napásl a on si mezitím protáhl ztuhlá záda.

28. 01. 2002
5
1
2631
Povídky

Znamení kruhu

Oddal se tomu neustále opakujícímu se rytmu koňských kopyt, když ho věrný kůň nesl na svém hřbetě. Cestu sledovat nemusel, protože kůň by zní nesešel. Seděl shrbený vsedle a očima hleděl nepřítomně před sebe. Svaly měl ztuhlé a otěže mu volně visely na jeho ohnutých prstech.

20. 01. 2002
7
1
2345
Povídky

Parta dobrodruhů: Lovci pokladů

Byla jednou jedna parta dobrodruhů, která si říkala Parta dobrodruhů. Byla známá široko daleko, protože její hrdinské činy předbíhala svelkým náskokem pověst o jejím debilním názvu. Jednou takhle šla Parta dobrodruhů po lesní pěšině. Na to, proč se vlastně lesní pěšině říká lesní, přišli hrdinové až po několika hodinách.

15. 01. 2002
12
1
2815
Povídky

Sumec

Sedím ve své loďce a mávnutím ruky zdravím kolem veslující dvojici mladíků. Jsou to mí sousedi z městečka a pravidelně o víkendu si tady na jezeře zlepšují svou kondici. Je to krásný sport to veslování. Také jsem to kdysi zkoušel, ale nakonec jsem se vrátil k mé oblíbené loďce, na které se skoro denně vydávám na jezero rybařit.

26. 08. 2001
3
1
2039
Povídky

Mise

Mise
Probudil jsem se a vuších mi zněl známý zvuk. Červený majáček nade dveřmi osvětloval mou ložnici červenou barvou. Poplachová siréna uvedla do pohybu sled událostí. Automaticky jsem začal vykonávat činnost, kterou tato situace vyžadovala.

19. 08. 2001
5
1
2101
Povídky

Upír

Upír
Tak už to bývá. Člověk se dostane do problémů, ani neví jak. Potom může trvat hodně dlouho, než se z nich zase vyhrabe. Tedy, pokud vůbec někdy.

19. 08. 2001
4
1
3150
Povídky

Projížďka

Projížďka
Červené tlačítko na ovladači se zablesklo pod dopadajícími slunečními paprsky a já ho spříjemným cvaknutím zatlačil do dálkového ovladače. Vrata se dala okamžitě sjemným skřípotem do pohybu. Řetězy očko po očku vytahovaly kovové lamely. Kousek po kousku se začala odhalovat neuvěřitelná nádhera.

18. 08. 2001
4
3
1809
Blbůstky

Záhada

Záhada
. a teď mé oči směřují proti sobě, ale nic nevidí. Abych Vám to vysvětlil. Tedy, pokusím se o to.

18. 08. 2001
4
3
2059
Blbůstky
Nahoru