Válka sýrů

Válka sýrů
Alternativní dějiny. Německo 193…
Vnorimberské pivnici bývá za normálních okolností každý večer našlapáno. Stoly se prohýbají pod dobrým jídlem a pivní tácky nestíhají absorbovat loužičky, tvořící se znádherně orosených piv. Dnes je pivnice prázdná.

17. 02. 2013
0
3
315
Povídky

Santa Klaus a Robin Hood

Santa Klaus a Robin Hood
Zas budou Vánoce, ty svátky vkladních knížek, pomyslel si detektiv Harvey Black při pohledu na stahující se černá mračna Chicagské oblohy, ze které se záhy počaly řinout provazce deštivého sněhu.
Detektiv neměl tyhle svátky nikdy moc vlásce, ani jako dítě. Velmi brzy mu začaly na mysl přicházet podivné spojitosti, které mu vůbec nedávaly smysl. Jak je možné, že se Santa Klaus dokáže protáhnout komínem, když má tak neuvěřitelně velký zadek a jak je možné, že ten samý Santa Klaus, co dokáže pročistit komín lépe, než zkušený kominík, vysedává ve svém křesle po obchoďácích, kolem něj dřepí elfí skřítkové a stojí vycpaní polární sobi a na koleni houpe sotva čtyřletého caparta, žužlajícího cukroví.

06. 01. 2013
0
5
502
Povídky

Naštvaný Odysseus

Naštvaný Odysseus
Autobus sfanoušky fotbalového týmu Wisla Plock zastavil po několikahodinové jízdě u odpočívadla. Bylo na čase, během cesty se hodně pilo a slavila se výhra nad pražskou Spartou vtřetím předkole Ligy mistrů. Fanouškovskou základnu polského týmu Wisly tvoří převážně radikální ultras, kterým se po tolika pivech, začínalo chtít pořádně na záchod a jelikož ten, co byl vautobuse, vrámci iniciačního rituálu, slavnostně zdemolovali, bylo třeba zastavit na nejbližším možném místě.
Zasvěcování nového člena se odehrávalo vpříjemné atmosféře a dobrém rozmaru.

14. 12. 2012
1
3
742
Povídky

Nezaměstnaní

Nezaměstnaní den co den bloudí špinavejma ulicema,
na cestu si při tom svítí plešatejma palicema.
Chtějí dát svému životu řád,
víc jak práci znaj pracovní Úřad.

30. 04. 2010
1
17
905
Volné verše

Metro nad zemí

Potkal sem ráno holku, Adélu. Normálně jen tak v metru, v tunelu.
Znám jí z ulice, parádní samice.
Promiňte, snad nejsem blázen, zastavte, já chci dostat metro nad zem.

29. 04. 2010
0
9
604
Volné verše

Muž, který viděl příliš mnoho

Ze zdánlivě nekonečného spánku ho probudil až hlasitý zvuk otravně bzučící mouchy. Ještě rozespalý a svíčky slepenými jako od vosku se neustále oháněl rukama kolem sebe a snažil se dotěrnou mouchu zahubit. Intenzita mušího bzučení nebrala konců, neustále nabírala obrátek a jeho ruce, dvě obří, lidskou kůží potažené plácačky, nebyly sto přesně zamířit na hlučný cíl.
Konečně se mu zcela otevřely oči a on se tak mohl rozhlédnout kolem sebe.

01. 11. 2009
2
8
739
Povídky

Poslední přání

Poslední přání
Dveře nemocničního pokoje se rozlétnou a dovnitř vtrhne zřízenec, vezoucí malátného a pod již vyprchávajícími účinky narkózy polo spícího pacienta.
Pokoj je zcela zahalen do tmy a jen velmi slabé světlo kulaté, nemocniční svítilny dává tomuto místu jistou naději. Do pokoje ovšem vtuto chvíli dopadají i žluté paprsky světla, které sem směřují zchodby.
Zřízenec přemisťuje odoperovaného pacienta zpojízdného vozíku na nemocniční postel a připomíná tak řezníka, házecího pořádný flák masa na váhu.

27. 10. 2009
0
5
595
Povídky

Neberte mi Ferdu

Neberte mi Ferdu
Toho podzimního dne se už rychle stmívalo a budovy autobazaru pohltila brzy tma. Silný vítr, jenž toho dne vál, náhle ustal a barevné vlaječky slogem firmy už jen zplihle visely dolů. Zokolních dubů padaly listy, hrající podzimními barvami. Zdáli byly vidět siluety dvou proporčně rozdílných postav.

11. 10. 2009
2
8
570
Povídky
Nahoru