Blízké setkání

Postoj obyčejných lidí k paranormálním jevům se vyvíjel od tajné šeptandy, až po celosvětové šílenství. Každý už ví, co znamená UFO, kam zajet, když chce vidět duchy, zná muže v černém a podobně. Kdo ale může skutečně říci, že viděl něco, o čem po dlouhém racionálním přemýšlení mohl prohlásit, že daný zážitek spadá do kategorie paranormální jevy. Já ano.

08. 10. 2010
0
5
576
Ostatní nezařaditelné

Poslední Seveřan - 7. Nečekaná ztráta

Skupinu tvořili vojáci oblečení do typických Methských uniforem. Uniformy tvořila hnědá košile z hrubé látky, na kterou se připoutal ocelový kyrys se znakem provincie, ke které vojáci patří. Tito všichni měli na kyrysech sokola. Rodelm netušil, které provincii znak patří, ale měl tušení, o kterém si myslel, že bude správné.

21. 09. 2010
0
11
1033
Próza na pokračování

Poslední Seveřan - 6. Konflikt

Asher byl na Rodelma naštvaný. Nedal to sice otevřeně najevo, ale Rodelm to poznal. Asher se choval chladněji a při Rodelmových pokusech o konverzaci i odměřeněji. Přesto byla ta změna jen sotva patrná.

17. 09. 2010
0
0
501
Próza na pokračování

Poslední Seveřan - 5. Orčí zuby

Rodelm kráčel uličkou vedoucí k jarlovu sídlu. Bylo chladné, zamračené ráno. Oblohou se valily těžké šedivé mraky, které zadržovaly sluneční paprsky vysoko na nebi, takže nemohly své hřejivé teplo předat zemi. Rodelm široce zazíval.

11. 09. 2010
0
0
655
Próza na pokračování

Poslední Seveřan - 4. Překvapení v lese

Trůnní sál Willgrimu, hlavního města nové severní provincie Methské říše, byl téměř prázdný. Jediné živé bytosti v něm byli dva muži. První z nich, podle oblečení zřejmě místní místodržící, seděl na umně vyřezávaném, zlatem zdobeném trůnu. Druhý muž, stojící před trůnem, byl oblečen do kožené zbroje.

10. 09. 2010
0
0
477
Próza na pokračování

Poslední Seveřan - 3. Zachránci

Vězeň procitl. Chvíli měl dojem, že někdo těsně vedle něj zpracovává obrovským kladivem kus rozžhaveného kovu. Po chvíli si uvědomil, že to, co cítí, je jeho vlastní hlava. Chvíli ležel se zavřenýma očima a snažil se dostat vlastní hlavu pod kontrolu.

09. 09. 2010
1
0
486
Próza na pokračování

Poslední Seveřan - 2. Oslavy

Hospoda U Důlního vozíku byla i přes pokročilou noční hodinu nacpaná k prasknutí. Všichni oslavovali zvolení nového jarla. V severských vesnicích jako je Vönheim byl vždy po smrti starého jarla volen nový. Samozřejmě až po týdenním smutku, doprovázeném nesčetnými oslavami na počest zesnulého.

08. 09. 2010
2
4
625
Próza na pokračování

Návštěva

Shengar pásl své stádo ovcí, jako každý den, na svahu vedle Weinu. Místo to bylo lukrativní. Tráva zde rostla svěží a jeho ovcím se po konzumaci této trávy tvořila nádherně hustá vlna. Nemluvě o spoustě lahodného mléka, které pak prodával na Weinském trhu.

07. 09. 2010
0
3
463
Povídky

Res Publica

Vždy tak živoucí, hlasitá sněmovna nyní tonula v naprostém tichu. Všichni přítomní se zde původně sešli, aby vyčkali na konečné výsledky voleb. Průzkumy ukazovaly, že nejvíce mandátů si odnese buď ČSSD, nebo ODS. Poslední informace byly napínavě vyrovnané.

07. 09. 2010
0
0
468
Jen tak pro radost

Vyhnanství

Minotaur Grius už asi posté znuděně přecházel most tam a zpět. Když takto dokončil další kolečko, zastavil se, opřel se o svou mohutnou obouruční sekeru a obrátil svůj pohled nahoru k nebi, kde tušil Dia. Jen velice tiše ho nastokrát proklel. Nikdy nevěděl, kdy na něj Všemocný zaměří svůj zrak, či sluch.

07. 09. 2010
0
2
574
Povídky

Poslední Seveřan - 1. Amnesie

Zšeřelou uličkou se pomalu ploužila krysa. Vedená prvotním pudem hledala v kupkách odpadků, ledabyle pohozených u kraje uličky, potravu. Zvědavě očichala napůl zetlelou mrtvolku jiné krysy, poté ji jako svou večeři zavrhla. Zatočila za roh a ponořila se do další, větší kupy odpadků.

07. 09. 2010
1
4
580
Próza na pokračování
Nahoru