Výheň I. část

Jsou to celé dny, kdy jsem naposledy potkal aspoň nějakého živáčka na tomto nehostinném místě. Při vědomí mě držela pouze myšlenka, že musím svoji pouť zdárně dokončit, protože jinak by celé naše město, kraj i království byly zničeny. Místo, jež ukrývalo, co jsem hledal, bylo již na dohled.
Všude byla spousta písku, kam jen oko dohlédlo.

01. 01. 2014
0
0
730
Ostatní nezařaditelné

Dospělost nastává, když...

Vždycky jsem strašně chtěl vědět, kdy vlastně nastává dospělost. Zajímalo mě, do kdy budu ještě dítě a odkdy se už můžu považovat za velkého dospěláka. Chtěl jsem najít přesně ten bod zlomu, kdy se z malého dítka stává muž se vším všudy.
Řekl jsem si, že podle zákona, budu dospělý v osmnácti, ale ani hlupák - samozřejmě musím pominout toho, který to vymyslel - by přeci nemohl říct, že den před osmnáctými narozeninami je člověk ještě dítě a pak se po půlnoci naráz z něho stane další dospělý.

30. 12. 2013
0
1
528
Fejetony

Volby 2013 do PS

Nedávno jsem stál na zastávce, kde byl plakát propagující stranu TOP 09, který mě donutil se zamyslet. Hlásal, že vyšší daně zdravou ekonomiku nezajistí, ale přitom sjednocení daní a jejich zvýšení inicioval Miroslav Kalousek, člen této strany. Řekl jsem si, že se jednou něco takového může stát, ale po chvíli jsem přeci jenom přemýšlel dále. British labour party, normální levicová strana v parlamentu VB, je levicovější než naše KSČM.

21. 10. 2013
0
1
386
Ostatní nezařaditelné

Ten, jenž hoden žití jest ...

Ten, jenž hoden žití jest …
Jen ten, kdo rve se o každou chvíli,
zkoušek a překážek nebojí se,
a má neutuchající píli,

17. 07. 2013
0
4
571
Vázané verše

Roztomilá panenka; děsivá hračka

„Stůjte. Zastavte, nebo budeme nuceni střílet. " křičel policejní inspektor, svírajíc v pravé ruce pistoli, náslodovaný dalšími třemi policisty. Pronásledovali tajemnou postavu.

14. 07. 2013
1
6
542
Povídky

Prastará legenda o tom, jenž z nebes svržen byl

Prastará legenda o tom, jenž znebes svržen byl
,,Vcelém známém světě existuje mnoho podob této legendy a vmnoha ohledech se liší, ale já vám vypovím jak se to skutečně stalo a nebudu vás zatěžovat zbytečnostmi, protože času není nazbyt. “
neznámý mnich
Přesně pět set let a třináct dnů, tak dlouho tomu je ode dne, kdy se to stalo. Vnebeském světě sídlili bohové, každý zbohů měl jednoho, či více svých služebníků. Někteří měli svého pána jenom opečovávat, další měli vyřizovat drobné záležitosti, ale jeden, jeden ze služebníků měl rozličný úkol od všech ostatních.

30. 06. 2013
0
1
457
Pohádky

Tři dědci v chalupě - Rekreace

Bylo krásné, slunečné ráno, když tu se Bohouš zrovna vzbudil a šel se opláchnout jako každé ráno.
Mezitím ještě stále Milouš i Evžen pospávali, bylo to i podle vydávaných zvuků jasně znát. Bohouš
se vrátil od vědra a podíval se na hodiny, následně promluvil: ,,Ten krám už zase nejde. " a
následně zařval: ,,Milóši.

18. 07. 2011
0
1
649
Blbůstky
Nahoru