Invaze

Tak jak to bylo. Po jedný docela silný misi jsme dostali naše služební vznášedlo a jeli jsme, jako každej rok, naše jednotka, rekreovat prostě někam, kam jsme se po moři dostali s vyplou navigací. Letos jsme doletěli na jakýsi vcelku slušně obydlený ostrov někde v Tichomoří. U pobřeží jsme zahlédli několik hotelů a dokonce i přistávat letadlo.

09. 02. 2020
0
0
249
Povídky

Lovec čarodějek

To ráno vyrazil, stejně jako většinu dní svého života od té doby, co se to stalo, na svoji pouť krajinou. Na lov čarodějek. Stalo se tehdy, osmnáctého roku jeho věku. Otec opustil svoji ženu, jeho matku, a utekl s mladší dívkou, která krajem projížděla.

09. 02. 2020
0
0
253
Povídky

Druhá linie

Miluju tuhle práci, žold máme jako vojáci v první linii, přitom do akce se dostaneme málokdy. Spíš výjimečně. Ale teď se z toho vykecat už nešlo. Dovolenou mám vybranou a jiné akce v sektoru na výběr nebyly.

09. 02. 2020
0
0
248
Povídky

Válka robotů

"Byla zjištěna nepřátelská aktivita v sektoru, všichni piloti nechť se hlásí v hangárech. ""Oni se zbláznili, v neděli ráno," blesklo mi hlavou a nacvičeným skokem z postele jsem si obul boty. Vyběhl jsem ze své buňky a na chodbě vzal mobilní komunikační modul. Sledoval jsem stahovaná data a poslepu běžel směrem k hangáru, tam, kde parkoval můj stroj.

09. 02. 2020
1
1
363
Povídky

Real ... or not

Před spaním jsem si udělal hrnek svého oblíbeného čaje. Povzbuzující účinky tělo přestalo už dávno vnímat, šlo mi spíš o ten rituál sestávající z relaxace, vnímání jeho vůně, jediného momentu, kdy se zvládnu oprostit od všech problémů a uvolnit svou mysl ze sevření světa.
Dojíždím klidně svůj čaj, dopisuji pár posledních vět ohledně úkolů pro nadcházející dny, a jdu se chystat do postele. Nemívám problémy s usínáním, stačí si lehnout a zavřít oči.

28. 08. 2012
2
2
1126
Povídky
Nahoru