Schránka

Prázdno.
Hltá Tě plným doušky, saje zTebe život.
Ta míza, která proudí systémem arterií, vén a kapilár, pomalu odchází vstříc hlubokému neštěstí.

29. 08. 2014
1
0
129
Volné verše

Sklenka

Víno máš, tak pij, tak pij.
Když do ohně se zadíváš, lež bij, lež bij.
Neštěstí Ti zamrká, se směj, se směj.
Jen víno pij a kuráž měj, tu měj, tu měj.

29. 08. 2014
0
1
156
Volné verše

Slunečno

Vánek nese knebi slzu, spadla zhnědého oka, přímo ztváře kapesníkem ji stírá, nedostala se až kprsu.
Sedá na zem smutná, krásná, slza stéká přes hruď kbřichu, sedí nahá na koberci, tato chvíle není vzácná.
Kapesník je vlhký, těžký, pouští ho zokna ven, ten padá, ne, vítr si sním hraje, jak zářné jsou slunné dnešky.

29. 08. 2014
0
0
140
Volné verše

Střelec vs Kozorožec

Jak pošetilé je myslet si, že by se kdy setkal tvor - zástupce turovitých s člověkem, který si jen tak opovážlivě střílí z přísedícího obecenstva a ze všeho nejvíce ze sebe. Kozorožec, jako typický nositel mohutné mužské chlouby dosahující až jeden metr, v klidu pozoruje okolní šum. Naopak Střelec, jako největší opovážlivec, divoce rozhazuje rukama a tasí jednu zbraň vedle druhé. Po čtvrté skleničce "Jégrmajstra" je schopen tančit na stole, popřípadě ležet pod stolem - záleží na tom, zda sklenky lahodného mysliveckého moku prokládá pravou "domácí".

01. 02. 2013
0
0
473
Fejetony

Večerní

Po namáhavém odpoledni plném sledování českých filmů namísto učení a studování velmi zajímavého předmětu jsem se rozhodla jít na vánoční nákupy. Euforie, která mě přepadla, se dá přirovnat kradosti nadrženého jedince před prvním sexem. Vyrazila jsem do centra. Po návštěvě prvního obchodu jsem se přímo třásla nad zakoupenými poukazy na sexy prádlo pro mé drahé sestřenice.

12. 12. 2012
0
0
514
Povídky

Ranní

Tak krásné ráno jsem opravdu dlouho nezažila. Vdomnění, že si udělám hezké dopoledne, umyju si své jak bych to řekla-zbytky vlasů, jsem se snadšením vydala do sprchy. Jenomže ouha. Těsně před konečným opláchnutím a nádherným pocitem zabalení mokrých vlasů do teplého froté ručníku kohoutek tiše zabublal a poté rezignoval na moje požadavky o zvedání páčky a přílivu silnějšího proudu.

12. 12. 2012
1
5
562
Povídky

Prach

Sípání. Ten zvuk nesoucí se kol dokola síně, kdy víš, že cigaret již bylo moc, topíš se ve víně. Láhev změnila se ve střepy roztříštěné po podlaze, kde válejí se tak blaze, jako zteploměru rozsypané olovo. Dnes už toho bylo mnoho.

12. 12. 2012
0
0
494
Smíšené verše

První věc

Na co tak myslíme, když se nás někdo ptá, řekni, co tě první napadne. Co to povídá. Když jsem se ptala jedné paničky, tak na okamžik maličký zaváhala. Řekla mi, že chlapi, poté že hned spánek.

12. 12. 2012
0
0
544
Smíšené verše

aksáL

Ze stromu padají bílá okvětí jabloně a my jdeme ruku vruce, dlaň dotýká se dlaně. Ze stromu padají bílá okvětí těšní, dívám se na něj a myslím na jeho jméno křestní. Potkala jsem ho včera vbaru, dnes je prvního máje, opila jsem se pod obraz, kruci, ať jde do háje. Dali jsme si rande u Máchy-jeho podstavce, co je to platné, neznám jeho jméno.

12. 12. 2012
0
0
544
Smíšené verše

Změna

Už klepe na dveře, ta stará známá naše, kdo že to je. Konečně zas přišla vášeň. Vkradla se potichu, přišla tak nenadále, ale já už slyším ty tóny, tóny známé. Nikdy není pozdě na změnu, na změnu života, jakmile se život stane stereotypem, hodně bolesti to přivolá.

12. 12. 2012
0
0
580
Smíšené verše
Nahoru