Kořeny

Kořeny
Z malebných zákoutípustá dnes krajina,smutno je každému,kdo tady vzpomíná.
Mnohý tu prostojípředlouhé hodiny,hledíce na sloupyčnějící z hladiny.
Steskem se slzelov Loukách i Darkově,mnohokrát zaznělo:"Sbohem můj domove. "

02. 10. 2013
2
3
536
Volné verše

Záhrobní polibek

Záhrobní polibek
Bezmocně ležel jsem, neschopen pohybu,děsně se bojíce jejího dotyku. Pak se mi zjevila a vskutku vlídně,řekla mi: "Neboj se a lež dál klidně. "Nebyla vůbec zlá, ba spíše milá,přestože stála tam, už neděsila.
Řekla mi: "Neboj se - dobře to znám,teď tě jen políbím na cestu k nám.

29. 09. 2013
1
4
492
Vázané verše

Stanice Inferno

Stanice Inferno
Do stanice Inferno za dohledu stráží,přijíždí v transportech mladí i staří. "Arbeit macht frei" nápis je vítá,smrt otvírá chřtán - naposled svítá.
Smrtihlav na rampě, pasován na boha,posunkem ruky - rozdává mat. Jediným pohybem zbavuje života,zdali má svědomí, nedává znát.

29. 09. 2013
2
5
426
Vázané verše

Podivná ruleta

Podivná ruleta
Je časné ráno a v ponurém bufetu,život jak krupiér,roztáčí ruletu. Zarostlý sešlý muž v omšelém kabátě,s pohledem vyhaslým o pivo žádá tě.
Předčasně zestárlý nemá kam jít,zbaven všech iluzí, chtěl by jen pít. Sáhneš si do kapsy, podáš pár drobáků,s pocity granda pak odkráčíš ku vlaku.

29. 09. 2013
3
3
447
Vázané verše

Samota

Samota
Coby jen odrazslunečné záře,luny svit umocnilsmutek mé tváře. Vzhlížejíc k nebesům,marně se ptám:"Kdepak tě Lásko,kdepak tě mám. "
Samotou zaskočenrmoutím se - trpím,v noci pak často bývá mi do pláče. "Scházíš mi Lásko"šeptávám do prázdna,vnímajíc dotyk chladného polštáře.

29. 09. 2013
0
0
467
Volné verše
Nahoru