Sestra Amy

„Běž. “
"Utíkej, máš volnou cestu. “
„Je to tvoje, brácho. “
Rozlehlým areálem kempu se neslo horečné povzbuzování hráče s číslem osm, který se obratnou kličkou zhostil soupeřova míče a byl rozhodnutý položit touchdown.

19. 02. 2014
0
8
414
Povídky

Podělanej podzim

Seděl jsem vnašem skromným bytě sokny na jih, pěkně zanořenej do obrovskýho polstrovanýho ušáku po babičce, nohu přes nohu, vruce cigáro- kolikátý už dneska. - a přemejšlel jsem nad létem, který mi uteklo mezi prstama rychlostí infekčního průjmu. Přemítal jsem nad těma promarněnýma týdnama, kdy jsem mohl sklukama pořádat spanilý jízdy po nonstopech, balit opilý holky, skákat po luxusních autech jen tak znasrání, a prostě si užívat našeho překrásnýho New Yorku.
Zamáčkl jsem zbytek cigarety do kradeného popelníku- suvenýr odněkud zjazzbaru- a líně se došoural klednici.

18. 02. 2014
0
0
261
Povídky

..a na důkaz, že jsi tak učinil, mi přineseš její srdce

Zlá královna řekla: „Odvedeš Sněhurku do lesa, kde ji zabiješ, a na důkaz, že jsi tak učinil, mi přineseš její srdce. “
Zběsilý tlukot srdce cítím v celém tělě. Nevnímám nic jiného než svůj těžký dech a hučení v uších. Nepatrně se chvěju vzrušením.

18. 02. 2014
0
0
271
Povídky

Nezdržuj

Každej první srpnovej den vypovídala klimatizace vkanceláři službu. Za těch několik let se to stalo tradicí. Jinak tomu nebylo ani letos. Ručičky na nástěnných hodinách se mrzutě posouvaly ke třetí hodině a slunce se nemilosrdně opíralo do oken.

18. 02. 2014
0
0
213
Povídky

Neštvi Boha

Běžný pracovní den vnebi. Bůh sedí na vibračním mráčku, který mu masíruje jeho staré hýždě, cpe se kuřecími kousky skřupavou krustičkou a celé to zapíjí vychlazeným pivem zobrovského korbele. Sedí a píše do nespočtu karet znekonečné kartotéky obyvatelů zeměkoule. Co píše.

18. 02. 2014
0
0
271
Povídky
Nahoru