Dovolte, prosím, mohla bych, s dovolením,…děkuji

Jelikož jsem již profesionál v jízdě metrem, jedu špatným směrem nebo místo přestupu na jinou trasu omylem vylezu úplně na povrch zemský již jen jednou denně. Začíná se mi v té krásné Praze dařit.
Ale těch lidí. A jak jsou rychlí.

19. 02. 2016
2
2
342
Jen tak pro radost

Konečná stanice, prosím vystupte – to už jo?

Praha – Rus by řekl „stolica Češskoj respubliky“, tedy ne jen tak ledajaký Rus, většině název Česká republika neříká nic a ta zbývající část si Česko plete s Čečenskem. Takže se dostáváme k tomu, že by to vlastně skoro žádný Rus takhle neřekl a celý začátek článku je mimo. To se mi holt stává. No nic.

18. 02. 2016
3
4
308
Jen tak pro radost

Když přijde na lámání housky

Když přijde na lámání housky, může dojít ke zranění. A teď to myslím doslova. O víkendu jsem lámala housky a rohlíky (no nějak tu strouhanku udělat musím, že) a dnes je čtvrtek a stále mám zraněný prsteníček pravé ruky. Nevím, proč mi nikdo neřekl, abych si pečivo natrhala předem, dokud bylo "živé".

19. 08. 2014
3
7
508
Jen tak pro radost

Co mě v životě nejvíce ovlivnilo

"Kvůli tobě našeho kocoura zajelo auto", pronesla má malá sousedka s rozcuchem na hlavě, vražedným pohledem a holínkami, které rády dupaly po malém záhonku, kde jsem zdařile pěstovala plevel. Byla mladší, drzejší než já a bydlela v rodinném domku s modrou střechou hned vedle našeho. "Nene", bránila jsem se jako zkušený právník. Pravdou bylo, že jsem jejich kocoura znala, nevím, jak se jmenoval, ale vždycky když se promenádoval po ulici, hodil šibalsky očkem, určitě chtějíc pohladit nebo pomuchlat.

15. 08. 2014
4
4
788
Miniatury prozaické

Jak topit

Už vidím nadšené výrazy a jiskřičky v očích všech sestřiček v lázních, plavčíků, teroristů a nájemných vrahů při shlédnutí nadpisu fejetonu. Jistě si myslí, že je to jejich parketa, ale mýlí se, protože tato příručka bude pojednávat o topení jako takovém - tedy nemyslím radiátor, ale činnost, kterou sledujeme, když slastně hučí kotel.
Snad každá lidská bytost má ráda teplo, proto nějaký chytrolín, kterému byla evidentně taková zima, že z toho mlátil šutrama o sebe, vyrobil oheň. Nebo je možné, že při večerní romantické vycházce se svou chlupatou přítelkyní našel při světle měsíce na zemi zápalku, a pak když se s ní pošťoural v nose, zjistil, že existuje oheň a také objevil, co je to bolest a popálenina třetího stupně.

14. 08. 2014
1
2
423
Fejetony

Nejsem slabý

Slabost je stav, kdy si nedokážeme přiznat svou slabost.

14. 08. 2014
0
0
349
Aforismy

Konání spravedlnosti

I zmije může zakopnout.

14. 08. 2014
0
0
524
Aforismy
Nahoru