Vykoupení

Tohle se nemělo stát. tohle se nemělo stát… šeptal si pro sebe nevěřícně Marius. Tohle se nemělo stát… Jako kdyby tato tichá zoufalá mantra mohla změnit skutečnost. Tohle se nemělo stát.

25. 11. 2017
2
3
232
Povídky

Gallrauch 2

Nastalo další ráno. Valgrikova četa se vrátila z hlídky do muničního stanu a beze slova si nakráčela doplnit munici. Nikdo z nich nepromluvil. Hirginovi to připadalo jako sledovat pracovníky z fabriky, kteří si po celodenní šichtě nakráčeli do jídelny k samooblsužným pultům s jídlem.

20. 08. 2014
2
3
277
Próza na pokračování

Gallrauch

Změtí trosek, které kdysi byly ulicí města, zaburácel dělostřelecký granát. Jedna z posledních stojících budov se sesunula k zemi a zvedla oblak prachu. Spíše než budovu připomíná seschlou a červy prolezenou shnilou větev, pomyslel si scénu sledující Valgrik a zalezl zpět do krytu ze všudepřítomných železobetonových trosek. Za necelou vteřinu pozdravila okraj krytu krátká dávka ze samopalu, na kterou okamžitě odpovědělo půl kilometru vzdálené severní kulometné hnízdo svým typickým tuf-tuf-tuf-tuf-tuf.

19. 08. 2014
1
5
413
Povídky

Krev a smrt, smrt a krev

Krev a smrt. smrt a krev
Mrazivý severní vítr se proháněl kaňonem. K jeho skučení se přidávalo sténání raněných a umírajících. Celý průsmyk byl vystlán kobercem padlých.

18. 08. 2014
1
3
403
Povídky
Nahoru