Tisíc ovcí

Výběr

Dva milióny na nový dům mi banka nepůjčí, takže jsem přemýšlel, že bych koupil jeden ztěch jednoduchých cihlových baráčků, co jich jsou na západním okraji města celé ulice. Snad půl roku jsem četl všechny inzertní noviny, zatrhával slibně znějící nabídky a jezdil se na ně dívat – viděl jsem za tu dobu snad třicet baráků, ale dnes už si pamatuju jen domek pana Lisnera.
Byl kousek od výpadovky, stačilo sjet za kasárnami doleva, objet menší loučku a hned za ní stál přízemní cihlový dům, podle inzerátu to mělo být 2+1 světší vstupní halou. Hodně dám na první dojem, a tak jsem měl radost, když jsem přijížděl; domek vypadal udržovaně, žádná ruina, která nemá větší cenu než pozemek pod ní.

28. 07. 2003
18
0
3909
Povídky

Debrecínská pečeně

„Mohla bych si od vás půjčit košíček. “
Svůj nákup (10 rohlíků, dvacet deka debrecínky – normálně beru deset, ale ten den zrovna byla akce, slané tyčinky a dvoulitrovka lehké koly) už jsem vyndal na pohyblivý pás, a tak jsem košíček beze všeho podal starší silné paní ve fialovém kostýmku, která ke mně prosebně natahovala ruku.
„Děkuji,“ usmála se paní, obešla pokladny, a když se automaticky otevřela dvojitá plechová vrátka supozorněním na jarní slevy, zmizela za regálem svínem. Musel jsem platit, takže jsem opravdu neměl kdy sledovat její další cestu, hrabal jsem se vpeněžence a hledal třicetník, mystickou minci, po které touží každá pokladní.

16. 06. 2003
12
0
1963
Povídky

Výlet na jízdním kole

Vypadalo to na pěkný výlet. Zajet na chatu pár kilometrů od města, odečíst tam stav elektroměru, aby M. nemusela jezdit přes celou republiku, a pak zase příjemnou projížďkou zpátky. Za dobrý skutek získám políčko do modrého života, počasí slunečné a na kole už jsem neseděl už pěkně dlouho.

04. 03. 2003
10
0
2245
Próza na pokračování

Šejdrem

Milanovi už vtomhle městě nezbylo moc kamarádů. A kamarádek teprve ne, ta zatím poslední se od něj odstěhovala před dvěma roky a ne zrovna vdobrém, takže Milana dost překvapilo, když ho na ulici oslovila dívka vletních šatech. Mohlo jí být tak šestnáct, sedmnáct, štíhlá, pěkná prsa a vlasy a Milan se na ni se zájmem díval, ačkoliv absolutně netušil, odkud se znají.
„Vzpomínáš si na mě.

03. 03. 2003
12
0
3136
Povídky

Bez hrdiny

Výběr

Okna malého pokoje ve vinohradskémčinžáku byla obrácena na sever, a tak dříve než se jedinýpaprsek súlevou položil na plechový parapet, kleslo slunce za našedlý městský horizont a zůstaly jen teplé odstíny prázdninového podvečera. I za ně však mohla být vděčná pelargonie na stolku pod oknem, listy vší silou obrácené ktušenému světlu.
Nikdo jiný, komu by záleželo naslunečním světle, vpokoji nebyl. Jen ticho, roky neprané záclony vyvlávající pootevřeným oknem na ulici, pár kusů nábytku bez zájmu rozmístěného všetnácti čtverečních metrech.

03. 02. 2003
16
0
2439
Povídky

Spánek

Každou hodinu zprávy, poslední ve dvě v noci, a přesto to podstatné přichází až teď, kdy se rozhlas konečně odmlčel. Tiše praská vesmír, hvězdy padají, padají víčka a mysl vzávratných spirálách stoupá ke světlu, které by tam někde mělo být. Jen se přesvědčím, jestli tam skutečně je, a kránutiše vklouznu zpátky do těla. Slibuji.

10. 01. 2003
12
0
1999
Miniatury, hříčky

Třikrát bez vyndání

Výběr

Domácí štěstí
Přibližně pětačtyřicetiletý muž sčernými na spáncích ustupujícími vlasy nadzdvihl prošívanou přikrývku a zašátral rukou po pevně vypjatém froté prostěradle. Odhalil tak svoje mírně ochablé břišní svalstvo a skutečnost, že je až na modrošedě vzorované trenýrky zcela nahý.
„Nevíš, kde je ovladač. “
„Nevím,“ pokrčila rameny dívka, která strčila hlavu pod svůj díl peřiny, pak opět vykoukla a naklonila se přes okraj postele.

06. 01. 2003
26
0
4607
Povídky

Láska na grilu (Halbe Treppe)

ZVelkého jablka zbyl po loňském září jen dýmající ohryzek, moskevský muzikál obsadil Kavkazany (a naopak) a na asijských diskotékách přestali hrát Toma Jonese (Sexbomb) a Chumbawumbu (Timebomb). Ale všechno se to dá přežít, pokud se člověk stulí vútěšně hřejivé náruči xenofobních pověr.
Vždyť Američané jsou jen přitroublí a nafoukaní kovbojové, kterým neuškodí, když se pěkně rychle vrátí nohama na Ground Zero, vodkou opojení Rusové alespoň na chvíli vystřízlivěli a trapně zazobaným turistům zbohatších částí světa by se nic nestalo, kdyby zůstali sedět na zadku a místo trdlování na diskotékách ukrajovali zlišácky propašované šišky turistického salámu.
Předsudky jsou krásné.

11. 11. 2002
9
0
4225
Recenze i neliterární

Garáž u AKUMY

Výběr

Probudilo mě krátké zatroubení.
Asi jsem omylem kopl do klaksonu, když jsem prováděl jednu ze svých nočních otoček. Nevydržím spát chvilku na místě, když ležím na boku, mám pocit, že na břiše to bude lepší, když ležím na břiše, nemůžu dýchat, a tak se otočím na záda. No a teprve vleže na zádech mi dojde, že na boku to bylo opravdu nejlepší.

04. 11. 2002
13
0
2528
Povídky

O Markétce a zlém Papiňáku

Výběr

Markétka byla statečná holčička. Nebála se paní doktorky, klidně si nechala píchnout injekci do ruky a když ji někdo prudce trefil míčem při vybíjené, jen se zasmála a nic si ztoho nedělala. Jediné, čeho se bála, byl zlý Papiňák, který každou sobotu postával na plotně a vztekle syčel.
Markétčin tatínek si v papiňáku vařil hovězí jazyky.

21. 10. 2002
20
0
3671
Pohádky

Stoupající lidé

Výběr

Pátek 18. října
Hodiny vpravém dolním rohu monitoru ukazovaly 05:45, takže Roub ještě nemusel vypínat počítač. Ale chtěl stihnout autobus, který odjížděl zparkoviště před supermarketem dvě minuty před šestou, a tak zavřel okno programu, ve kterém se snažil zkombinovat podobenku svého přímého nadřízeného a fotografii obézního muže snápadně malým přirozením. Systémový čas stejně vždycky šel o pár minut pozadu.

18. 10. 2002
27
0
4198
Povídky

ECHT BAYERISCHE SECHS!!!

Eins ist wenig, drei zu viel, sechs macht Spass und sieben Spiel.
Sechs und sieben, Kunden lieben, nelíbat nur Kurve ficken.
Shůra dáno v apatyce kauft es nicht tak rychle klice stiskni mosaz, stikni bronz.
Ještě teplý.

11. 10. 2002
12
0
2602
Vázané verše

Nebyli jste na nějakým dobrým filmu?

Byl jsem teďka nedávno na "About a boy", česky "Jak na věc" a opravdu mě znechutil ten debilní happy-end, kterej zkazil jinak docela hezky sarkastickej a kruťáckej film. A taky jsem nepochopil, proč se v Čechách musej filmy jmenovat jinak, než v originále. Proč je třeba "Speed" u nás "Nebezpečná rychlost". Zdálo se to distributorovi málo přitažlivý nebo co.

04. 10. 2002
0
0
8094
Literární diskuse

Uvnitř

Výběr

Byl by to špatný námět na film, protože Veronika seděla vtakřka naprosté tmě. Těch několik útlých paprsků světla, kterým se podařilo prodrat drobounkou prasklinou ve dřevě, by zachytil jen ten nejcitlivější (a tedy pěkně drahý) materiál. A každá pořádná filmová produkce považuje peníze vynaložené na něco tak obyčejného, jako je pás celuloidu, za mizernou investici – raději sežene nějaký dva roky prošlý (a tedy sympaticky levný) šunt.
Připraví tak diváky kin o vzrušující pohled na svůdně polonahé Veroničino tělo.

23. 09. 2002
16
0
4369
Povídky

B(LUES)

Výběr

V koupelněve tměsvětélkuje
Zřetelněve mněpostupuje
Kulhám jak Čepekposlední fázesnáší se snázedo extáze
Od temných depeksmutekACH.

18. 09. 2002
10
0
3164
Jen tak pro radost

Filmový klub

Výběr

Krása nemusí ničemu sloužit, obstojí sama o sobě. Člověk ji nemůže jako krumpáč uchopit do ruky a uhodit jí o zem nejen proto, že vten okamžik aktivuje babku zdánlivě zesnulou na židli u dveří. Krása má pohnout člověkem a nikoliv naopak, a to ani vpřípadě, kdy se nepohnutá osoba cítí dotčena neschopností porozumět. Ber nebo nech být.

09. 09. 2002
9
0
3294
Povídky

Příběh se šťastným koncem

Výběr

Lucinka a Karlíček se seznámili během studií na filosofické fakultě. Oba byli podivně vyčouhlí, oba měli brýle a jasnou představu o trvale udržitelném rozvoji. Nejedli maso a chodili vysypávat odpadky o pět bloků dál, kde stály kontejnery na tříděný odpad. Ty se sice později bez jakéhokoliv třídění vyvezly na stejnou skládku jako ostatní smetí, ale to Lucinka s Karlíčkem nemohli vědět.

27. 08. 2002
16
0
5405
Povídky

EVAKUACE!!!

Výběr

Dnes ráno mě probudilo rázné bouchání na dveře. Líně jsem se převalil v posteli a podíval se na budík - bylo 8:15. Měl bych vstávat do práce, ale snad není šéf takovej blázen, aby mě chodil budit.
"Dobrý den, policie.

13. 08. 2002
17
0
2636
Jen tak pro radost

Kam zmizel losos

Výběr

Slavný Ital slušel na večírkuposlouchal stokrát omleté vtipylichotil omlazeným stařenám
Prodral se ke švédskému stolukdyž už tady je tak se aspoň nají ale
marně hledal svou oblíbenou rybu
Na dně prázdné mísy ležel jenom

30. 07. 2002
11
0
2225
Miniatury, hříčky

Co oči nevidí

Výběr

Načrtnout několika jednoduchými tahy charakter hlavní postavy je obtížné, ale často bývá zapeklitější zkouškou autorových schopností nutnost tvora, kterého nezodpovědná imaginace přivedla na svět, pojmenovat. Nelze novorozence nechat nepřioděného vhodným přízviskem, aby na něj méně významní obyvatelé literární porodnice pokřikovali „hej ty. “ nebo „postavo“.
Křtění zplozenců autorovy fantazie není o nic jednodušší než hledání jména pro tvorečka líně se protahujícího vlůně matky.

29. 07. 2002
20
0
3428
Povídky

Oblékni si hroší kůži

Výběr

Hugo byl zavalitý pořízek s býčí šíjí a krátkými vlasy.
Minimalistický sestřih měl pouze maskovat kouty nebezpečně postupující k temeni hlavy, ale ve spojení s mohutnou konstitucí vyvolával dojem vyhazovače postávajícího před luxusním nočním klubem. Hugo ovšem nikde nepostával, pohodlně se rozvaloval v černém koženkovém křesle a návštěvám se představoval jako HR manager.
„To ale neznamená, že bych se nějak vrhal na zaměstnankyně naší společnosti,“ použil Hugo svůj oblíbený bonmot a zářivě se usmál na postarší ženu v upjatém kostýmku, která seděla na protější straně rozlehlého psacího stolu.

01. 07. 2002
21
0
4055
Povídky

Nakřivo

Výběr

Neplatí,
co včera ještě platilo.
Slunce se náhle svalilo
do trávy,

29. 06. 2002
11
0
2423
Texty písní

Kino

Výběr

„Kubo. “
Každý může vykonávat dobro, každý může konat zlo. Vkaždém je božská i ďábelská dispozice a je jen na osobním rozhodnutí toho kterého člověka, jak naloží stak obojetnými předpoklady.
„No tak, Kubo.

25. 06. 2002
21
0
2551
Povídky

Obléhání

Výběr

Seděl jsem na stole a pozoroval dveře. Občas se zachvěly, když se do nich opřela těla mých kolegů, ale smeták zaklíněný mezi skříň a kliku dveří odváděl svou práci perfektně. Byl to poctivý dřevěný smeták, žádná plastiková vymyšlenost, takže jsem se nebál, že by praskl při pokusu otevřít dveře násilím. Klidně jsem vysedával vpapírech a sledoval kliku, která zběsile lítala nahoru a dolů.

17. 06. 2002
16
0
2903
Povídky

Domácí studium bible

Výběr

Havlát se ještě naposledy rozhlédl po obývacím pokoji. Jindy volně se povalující ponožky byly naházené ve skříni, koberec vyluxovaný a dokonce i nedopalky cigaret zmizely zkvětináče okrasné palmy. Všechno bylo vpořádku, přesto ještě jednou urovnal záhyby kožešinového přehozu na pohovce, než se vydal ke dveřím.
„Už jdu,“ zavolal, když zvonek vpředsíni podruhé cinkl.

12. 06. 2002
16
0
6688
Povídky

Cikáni

Výběr

Na pavlači v druhým patře zase řvou cikáni.
Starej cikán nadává svý ženě a nikdo neví proč,
jsou slyšet jen nadávky.
S tím zvláštním cikánským přízvukem, který lze

11. 06. 2002
24
0
2439
Miniatury, hříčky

Oslava narozenin

Výběr

Dovršení padesátého roku života nepředstavuje zhlediska fyziologického vývoje člověka žádný zásadní přelom, ale přesto Synek cítil, že padesátiny své matky nemůže ignorovat stejně jako ignoroval všechny dosavadní výročí jejího narození. Předsudek přikládající zaokrouhleným číslům magický význam prostě zapůsobil i na něj a on se rozhodl pozvat svou matku na večeři.
Už teď toho litoval.
Jeho matka totiž byla diplomaticky řečeno velice svérázná osoba.

10. 06. 2002
27
0
4299
Povídky

Prší do domu

Výběr

Vyšel jsem na pavlač a pozoroval drobounký
kapky, jak padaj na dvůr.
Prší nám do domu.
Aspoň se odplaví ten bordel na dvoře.

04. 06. 2002
20
0
2097
Miniatury, hříčky

Migrující vesnice

Výběr

„Vše, co šlo odnést, bylo ukradeno. “
Petr si musel ještě jednou přečíst větu, která originálním způsobem uzavírala popis výzdoby farního kostela. Když se přesvědčil, že ho skutečně nešálí smysly, zavolal na Pavla, ať se jde také podívat. Stáli pak společně u prosklené vitrínky snavlhlými, zkroucenými fotografiemi a nemohli odtrhnout oči od zašlého strojopisu odhalujícího pohanskou podstatu českého venkova.

03. 06. 2002
14
0
2350
Povídky

Házení kamenů

Výběr

Petr se okázale nudil. Jeho matka probírala se svou sestrou osoby, o kterých vživotě neslyšel a zřejmě o nic nepřišel. Co na tom, že ředitel školy vKamenici nechal propadnout dceru obchodního náměstka tamní sklárny, protože nebohého ekonoma přistihl doslova ve své manželce. Nevinní musejí být spravedlivě potrestáni, to už Petr dobře znal.

21. 05. 2002
21
0
2966
Povídky

Košile

Výběr

Byl ještě večer. Byl jsem tak malátný, že jsem se nedonutil otočit hlavu a podívat se na fosforeskující číslice budíku, ale vnímal jsem zarudlou záři, která vstupovala oknem do místnosti a bezohledně zanechávala světlé šlápoty na koberci.
Oči pozorovaly pomalu se pohybující skvrny a omámená mysl bezstarostně vetkávala reálné a snové do látky neurčitého druhu a zbarvení. A pak zní ušila rozmarně měňavou košili, ve které jsem mohl jen stěží splynout s davem rozmanitě stejných chodců.

20. 05. 2002
14
0
3243
Povídky

Krajiny jenom tušené

Výběr

Stolek stelefonem, věšák, botník a plstěné přezůvky jsou věci, které by se daly vpředsíni vršovického 1+1 očekávat. Přesto Martina, mladého tmavovlasého muže s těžkou kartónovou krabicí vrukou, ten pohled opravdu překvapil.
„Co to je. “ nezmohl se tváří vtvář hnědému semišovému kabátu na inteligentnější otázku.

14. 05. 2002
7
0
2277
Povídky

Spasitel

Výběr

Susan pracovala v supermarketu na okraji města jako pokladní. Vstávala každé ráno přesně v sedm. To ráno se instinktivně probudila chvilku předtím, než zazvonil budík, takže ho rovnou zaklapla a tiše vstala. Úzkostlivě se snažila, aby Davida neprobudila.

13. 05. 2002
15
0
2768
Povídky

Genetická

Tak prý jsme Keltovépradávní šamanitak prý jsme Keltovéten národ poznání.
Možná jsme Keltovéa možná Germánihlavně však Čechovéšpinaví Slovani.
"Jéchal Grjéka čérez rjéku
smatril Grjéka v rjéke rak

06. 05. 2002
1
0
2436
Texty písní

Kam jde

Výběr

Otevřel okno a skočil.
Autor tohoto příběhu důvěřuje duševním schopnostem svých čtenářů, a proto si dovolil zahájit toto vyprávění poněkud strohou větou, ze které však může inteligentní jedinec vyvodit několik poměrně přesných závěrů ohledně dalšího směřování příběhu a jeho hlavního hrdiny. Použitelných indicií se nabízí více.
Předně je tu vlastní obsah věty, která čtyřmi slovy předestírá nezvyklou, ale stále častější situaci, kdy blíže neupřesněná osoba pocítí nesnesitelný tlak jakoby svírající tělo a duši.

06. 05. 2002
17
0
2912
Povídky

Šusťáky

Šusťáky si
suše šustí
suché šustí
svůdně sluší

29. 04. 2002
11
0
2582
Miniatury, hříčky

Tagjak

Výběr

Jsou jména, o kterých jejich nositel neví. Vjeho přítomnosti nikdy nezazněla a bez přispění náhody, alkoholu nebo čísi neobratnosti ani nezaznějí. Také Tagjakovi zůstávala jeho přezdívka utajena, líně se ploužil poloprázdnou letní ulicí a netušil, že za sebou táhne svoje tajné jméno jako oranžovou dětskou Tatrovku. Jen občas zadrhlo kolečkem o hrbol asfaltové záplaty.

29. 04. 2002
12
0
5093
Povídky

Odpadky

Výběr

Všechno to zapálit.
Rozhlédl jsem se a jako bych viděl poprvé místo, kde jsem strávil tolik let. Najednou jsem až bolestně ostře vnímal fotografie sjejich zažloutlými vzpomínkami, nábytek, se kterým se nepohlo snad dvacet let. A pocítil jsem tu únavnou neměnnost, která zabořila nohy postele hluboko do koberce a ještě hlouběji mě do šedivě poklidné existence.

16. 04. 2002
11
0
9034
Povídky

Intuice

Výběr

„Měla by sis na něj dát bacha. “
„Proč. Mně přijde dobrej…“
„Já ti nevím, nějak se mi nezdál. “
Svou intuicí se paní Burešová řídila, kdykoliv řešila nějaké zásadní dilema.

15. 04. 2002
16
0
3049
Povídky

Bobr

Výběr

Pokud jste někdy vyrazili do OBI koupit úhlovou brusku nebo vodovodní baterii, určitě si pamatujete obrovského plyšového bobra, který se přátelsky motal po celém krámě, hrál si sdětmi a šířil okolo sebe dobrou náladu.
To jsem byl já.
Dělal jsem bobra celý život. Vlétě bývalo vteplém kostýmu příšerné vedro, ale měl jsem tu práci rád.

09. 04. 2002
9
0
2622
Povídky

Lístky do cirkusu

Výběr

04. 04. 2002
10
0
2237
Povídky

Osudné minutí

Výběr

(Zprava přijde On. Postaví se před diváky. )On: (pateticky) Ach, jsem tak sám. (Zleva přijde Ona.

03. 04. 2002
19
0
6459
Dramata, scénáře

Pozor! Akční slevy v hypermarketu Carrefour!

Kam to všichni běží.
Běží pro hovězí.
Zadní 130,-.
Přední míň.

03. 04. 2002
4
0
2970
Miniatury, hříčky

Dlouhá expozice

Výběr

Některé věci se stihnout odehrát ve zlomku vteřiny,
ale já fotím na dlouhou expozici.
Vteřina rozmázla projíždějící auta,
pět vteřin vyloučí náhodné chodce.

20. 03. 2002
10
0
2306
Miniatury, hříčky

Měkké partie těla

Výběr

14. 03. 2002
9
0
1993
Povídky

Škvíry

Výběr

&&Monty_Python&&13. 03. 2002&& Ty vole. (Pardon) To je nářez, bomba, ajánevímcovšechnoještě.

13. 03. 2002
11
0
2138
Povídky

O čem se zdálo Marianě F.

Posadila se na posteli a chvilku naslouchala. Měla dojem, jako kdyby zvonil telefon. A teď znovu. Určitě zazvonil telefon.

07. 03. 2002
8
0
1902
Miniatury, hříčky

Paranoia

Bydleli jsme v přízemí a lidi nám chodili za oknama, proto jsme měli neustále zatažený záclony a když jsme rozsvítili, tak i závěsy. Dost si potrpím na svý soukromí, a tak jsem s paranoidní pečlivostí dbal na utěsnění veškerých škvírek a škvíreček, aby mě žádnej z po okolí se potulujících feťáků, cikánů a bezdomovců nemohl šmírovat při postelový gymnastice. Holka, se kterou jsem tyhle cviky trénoval, setomu smála, ale jen do doby, kdy náhodou odhrnula závěs a za ní ksicht připláclej na sklo. Poučení, který z týhle bajky plyne.

05. 03. 2002
9
0
3068
Miniatury, hříčky

Příštích dvacet dní

Příštích dvacet dní je
a bude ještě víc až zjistí
že osmnácti se nikdo neujal
Protože dva dny jsou víc než dost

25. 02. 2002
3
0
1635
Miniatury, hříčky

do jak malého prostoru se vejde člověk

Výběr

v guinessovce je člověk který se vešeldo krabičky od sardinek a to měl s sebou
hodinky peněženku klíče od bytu a krabičku cigaret
byl tam přes hodinu pak převrátili
krabičku a pokouší se ho vyklepat ven

19. 02. 2002
20
0
3284
Miniatury, hříčky

ten úšklebek

musí všechno zkazit
příjemné milování i všechno ostatní
stačí jen zkroutit ksicht do
léta starého výtisku rudého práva

13. 02. 2002
4
0
1905
Miniatury, hříčky

Selský otčenáš

třídit brambory musí bejt hrozná práce
zvlášť když jsou všechny shnilý
a rukavice se pomalu pokrývají vrstvou čehosi
co nelze pojmenovat ani pochopit

05. 02. 2002
11
0
3087
Miniatury, hříčky

NAPODOBENINA ČÍNSKÉ BÁSNĚ

Výběr

N N t k a p V a u
A a o d o e c
P h u e p s d t
O ý l á d n á í

05. 02. 2002
20
0
3596
Miniatury, hříčky

(bez názvu)

Výběr

no a co
vleze do ní
a zavře za sebou
viděl toho tolik

04. 02. 2002
9
0
2124
Miniatury, hříčky

Bruslař

Výběr

(Zprava přijde Bruslař)Bruslař: Jsem bruslař. (S tímto prohlášením zjevně nekoresponduje fakt, že žádné brusle nemá. Zleva přijde Děvčica v kroji. )Děvčica: (směje se) To jste tedy podařený bruslař - bez bruslí.

01. 02. 2002
7
0
1781
Dramata, scénáře

Tohle učtete

198 x deprese
261 x smutek
32 x drogy
7 x schizofrenie

21. 01. 2002
8
0
2267
Miniatury, hříčky

Defekt

Mám dírku vduši
Hnedka u ventilku
Vzduch pomalounku uchází
A drncá to čím dál víc

21. 01. 2002
4
0
1761
Miniatury, hříčky

Hladomor

Výběr

HLADOMOR
KOMEDIE SE ŠPATNĚ VYBRANÝM NÁMĚTEM
I. Pupeny
Začíná schůze pupenů. Za dlouhým stolem sedí tanečníci v zelených kostýmech. Na zdi za stolem je nápis: \"Kvést či nekvést.

18. 01. 2002
11
0
2487
Dramata, scénáře

Hledáme Luďka

Výběr

Les se schovává za stromem.
V posvátném tichu
protivně drnčí.
Osud

17. 01. 2002
15
0
2221
Miniatury, hříčky

Cyklista

Sedí v příkopěhlavu jako střepkolo leží vedle
Opírá se o stromškrábe si rukupopálenou od kopřiv
Kolem po silniciobčas projede autoa pak zase ticho
A pak zase ticho a tmaje krásná noctak trochu jin

15. 01. 2002
6
0
1864
Miniatury, hříčky

Zimní slunce

Zimní slunce málo hřeje
všechno kolem bílý
zas přibylo beznaděje
a ubylo síly.

11. 01. 2002
4
0
2092
Miniatury, hříčky

Život po životě

Myslí si,
že to uvidí shora:
lékaře, tělo, příbuzné
Ale půjdou dolů

10. 01. 2002
16
0
3206
Miniatury, hříčky

Kolem kolejí

Výběr

Kolem kolejí krouží úchyl.
Kolem kolejí krouží úchyl.
Kolem kolejí krouží úchyl.
Krouží a funí.

09. 01. 2002
6
0
2048
Miniatury, hříčky

Uklidnění

Z kamene na kámenPři troše šikovnostiPřejdou přes řeku I ryby

09. 01. 2002
6
0
2250
Miniatury, hříčky

A co na to cukr?

Hádali sestrašně se hádaliházeli po sobě nádobímmlátili dveřmipofňukávali a hráli na cityusmiřovali se
A co na to cukr. co by.
Rozpouštěl se

09. 01. 2002
15
0
3047
Miniatury, hříčky

Mouchy spí

Je zimaTak co jiného dělatNež spát.

08. 01. 2002
6
0
3297
Miniatury, hříčky

Veverka II.

V kanceláři
Už dvacet let
Sedí ženská
Na stole má kalendář

08. 01. 2002
5
0
2128
Miniatury, hříčky

Nepovedená lidová

Slunce už za hory zapadá,já ležím v trávě na záda.

08. 01. 2002
4
0
2420
Miniatury, hříčky

© Dobrý spolek

Nahoru