Rychlé šípy ve Stínadlech - V doupěti Mažňákovců

Mažňák odemkl klíčem železná vrata a otevřel je dokořán. Mažňákovci poté kopanci a pleskáním kožených opasků přinutili nebohé hochy z klubu Rychlé Šípy vejít. Klubovna Mažňákovců byla tmavá a páchla ztuchlinou. Nacházelo se zde množství starých židlí seřazených do několika řad a tvořících jakési hlediště.

19. 04. 2016
1
4
564
Próza na pokračování

Rychlé šípy ve Stínadlech - Odhaleni!

Když byl Losna odnešen na nosítkách, Vontská rada se rozešla, a v kostele Svatého Jakuba zůstali pouze příznivci hrubého Mažňáka. Chlapci z Rychlých Šípů stále setrvávali ve své skrýši u zabedněných vrat kostela. Ačkoliv to byli do jednoho velmi statečné chlapci, nyní se báli, neboť věděli, že s Mažňákovci si není radno zahrávat. Navíc byli svědky hrozné věci, jakou ještě nikdy v životě nikdo z nich neviděl a marně přemýšleli, co to hrozné divadlo vlastně mělo znamenat.

14. 04. 2016
1
10
769
Próza na pokračování

Rychlé šípy ve Stínadlech - hrozný boj Losny a Mažňáka

V kostele Svatého Jakuba zasedala vontská rada. Hoši z klubu Rychlých šípů byli jako vždy schovaní vzadu u zabedněných dveří, a bedlivě sledovali všechno, co se bude dít. Červenáček se příšerně bál, a tak ho Rychlonožka musel neustále konejšit a držet za ruku. Asi po deseti minutách do hlavní lodi kostela přikráčela Vontská rada, samí pohlední starší chlapci v kožených bundách s kovovými doplňky.

12. 04. 2016
2
13
910
Próza na pokračování
Nahoru