Vodní magnát

Michal vynikal svým důvtipem a bleskovými myšlenkovými procesy, bohužel využití těchto předností v praxi dost pokulhávalo a tak ho většina lidí měla za magora. Poznal jsem ho na dětském táboře, když mi bylo 12 let, nejdřív si ke mně sedl v autobuse, stal se také mým spolubydlícím ve stanu a o zábavu jsem měl postaráno.
Nejvíc se proslavil vytvářením zásob pitné vody, za což dostal přezdívku vodní magnát. Když tábor končil a probíhal generální úklid, vedoucí za účasti početného obecenstva z jeho stanu vytahali přibližně stovku plných pet lahví.

22. 04. 2019
0
2
195
Miniatury prozaické

Bílá Voda

Tak jako se na savanách střídají období sucha a strádání s obdobím dešťů a hojnosti, v terapeutické komunitě Tao se střídala období tabáku (úterý) s obdobím absťáku (někdy nastalo už v pátek, ale v neděli už prakticky mezi všemi kuřáky panovala těžká krize). Ne že by pacienti neměli peníze, ale při vstupu do komunity jste podepsali, že každý týden můžete utratit maximálně 400 Kč a veškerou hotovost jste uložili na pokladně. A právě v jednom z období krize spolubydlící Pepa vysypal na svůj noční stolek slušnou porci tabáku. Trochu mi vrtalo hlavou, kde k tomu přišel, myslel jsem si, že to má od kamarádů z příjmového oddělení, Pepa pak použil dvě vážky a dva použité filtry a vykouzlil dvě dost estetické cigarety.

16. 03. 2019
3
11
323
Povídky

Pochybování o tradičních metodách psychiatrie

Současná psychiatrie zastává názor, že určitým typem duševní poruchy trpí kolem padesáti procent lidské populace. Můžeme se tázat, co to vlastně je ta duševní porucha. Z mého laického hlediska mi připadá, že je to jakákoliv výraznější odchylka od normy v myšlení, chování nebo prožívání. Například člověka postihne tragická událost (ztráta blízké osoby atd.

12. 03. 2019
1
15
444
Úvahy
Nahoru