Kdybych nekopal...

~~Kdybych nekopal
neobnažil bych z drnů plot rozpa¬dávající se rezem nepotil se ve větru. Sedm let nenatíraný nezachrá¬ním v hodině červencové. Hliněné daktyly na sešitku a palec naseklý neopatrností děje spějící do ztra¬cena.
K čemu je psaní.

18. 05. 2019
0
1
130
Miniatury prozaické

Kdybych měl malý letadýlko

Kdybych měl malý letadýlko
Zase je půl osmý sedím u stejnýho stolu jako včera a loni. Venku větrně zataženo zase si hraju Sebastiana Bacha abych se uklidnil dávno skončeným životem varhanním sólem a černým kafem. Zatímco nějaký někde jinde neurotický přibližně jako já zavolal do OSN že když budou pořád tak kecavě tloustnout nastartuje letadýlko co si koupil z úspor po nebožce matce a na plný plyn se naveze do jejich mrakodrapu na Manhattanu,
Nastal poplach nejvyššího stupně. Úředníci chvatně zachraňují stohy rezolucí proti agresím výtahy jsou přetížené k nepříčetnosti.

17. 05. 2019
0
0
130
Povídky

Jak všichni pršíme

~~ Jak všichni pršíme
Přijížděl jsem k náměstí lidé čekající na autobus se dívali jedním směrem ztrnulí hrůzou. Zvolnil jsem a ruce se mi chvěly na volantu. Trvalo jen několik mžiků než se všechno rozhýbalo. Takhle nás civilizace propaluje zkraty do našich vnitřních krajin.

17. 05. 2019
0
2
193
Povídky

Španělská škola cestou necestou

Španělská škola cestou necestou
Táhneme s ženuškou naši rodinnou káru svorně zapřaženi a když jeden pokulhává druhý zvolní. Krok se srovná cinky linky podkověnky. Chvílemi mě pozoruje s údivem jako by naznačovala že tak starý kůň by si neměl hrát na hříbě. Svorně táhneme rodinnou káru stíráme si vzájemně pot a často odpočíváme.

17. 05. 2019
3
2
152
Miniatury prozaické
Nahoru