Krajina mého srdce

Chtěl bych něco povědět o krajině, kterou považuji za svůj pravý domov. Místo, které není místem, spíše prostorem bez hranice a které je dodnes divoké a tak trochu temné. Na strmých stráních není prostor pro slabé. Je to prastará země a mluví jazykem našich předků.

01. 04. 2020
3
2
207
Próza na pokračování

Krajina mého života

Do této krajiny však člověk přivedl Boha a vše kolem Mu přizpůsobil. Jaký to úkol pro bytost tak pomíjivou. A přesto je dílo člověka vidět na každém kroku. Ta píle a snaha zavděčit se Vyšší Síle.

26. 03. 2020
0
0
204
Próza na pokračování

Překvapení

Já jsem totiž chtěl najít Malý Spád. Šel jsem tedy tak, jak jsem si ho pamatoval z minula, ale šel jsem zase zkratkou, takže nejenom že jsem si to strašně prodloužil, ale já jsem se zase kompletně ztratil. Což není špatně. Není to špatně, když se ztratíte jako já a já jsem se ztratil krásně.

25. 03. 2020
0
0
151
Próza na pokračování

O podzimu

A podzim, byl najednou podzim. Příroda byla nádherná a vál studený vítr a stromy šeptaly. Listí křupalo pod nohama, ale bylo to celé takové smutné. Není vždy snadné jednoduché ani radostné chodit sám, ale chodit s někým znamená že vám někdo leze do myšlenek a do snění.

23. 03. 2020
0
0
109
Próza na pokračování

Hlava kocoura

A tou cestou dejž se, která v smrti skal začíná. Uhýbá stopou žlutého hada a plyne líně, přesto však mnohá nebezpečenství skrývá. Nezkušená noha poutníka toho, neopatrného, snadno se smekne v místech zrádných, vydavše ubožáka vodě a zapomnění. Kde potůček hravý cestu zkříží, nelekej se její velikosti.

23. 03. 2020
0
0
101
Próza na pokračování

Kaňonem Malého Spádu

Opuštěná maringotka M. na břehu řeky B. Člověk úplně cítí staré emoce tohoto místa, když se procházíš mezi stromy tím stínem, tím kouskem stínu v moři zeleně. Kde déšť tiše šumí, jak ti padá na krempu starého klobouku a ty víš: Tady proběhly emoce; Tady se stala láska.

22. 03. 2020
4
4
255
Próza na pokračování

O cestách

Škoda každé cesty která uhne vedle a ty po ní nejdeš. Někdy prostě jdeš pořád rovně a okázale ignoruješ všechny možnosti, ať jsou sebelákavější.
Protože vždycky víš, že jdeš tou cestou kterou jít musíš. A pokud z ní máš někdy uhnout, bude to jenom proto, že ty sám chceš, ty víš že konáš správně.

22. 03. 2020
0
0
105
Próza na pokračování
Nahoru