Nepříjemná událost

„Kdo to udělal. “ Wer hat es gemacht. Wer hat…
V jednom z proudících večerů, ve kterých se často tvoří skutečnosti nepoznávané lidmi neskutečně živořících, odehrálo se následující divadlo. Divadlo, o kterém by naši neřekli nic jiného než to, co by skutečně říct museli, tedy to, co si jeho kulisy skutečně slyšet vyžadovaly.

31. 12. 2020
0
0
156
Povídky

Kuřba na pavlači

Na pavlač k nám přišlo odpoledne. Bez odpoledne, které tu bylo, jsem nás neviděl, ale přesto má podobizna něco začala tušit. O takovém nebezpečném, přilnavém a čtenáři, pisateli, kteří si donedávna hráli na kočku s myší, možná krávě v ulicích za hlasitých skřeků vládnoucích na předměstí města Montenegro, travičce staré udusané paní, té, která si na travičku jen hrála (která se za travičku jen vydávala a nakonec jí opravdu byla) a vlastně se mnohým recenzentům ani nezdála být člověkem, zdajícím se prohnilém, beze špetky. ne, jen se špetkou důveryhodnosti a vlastně ne tak úplně systematicky pojatém počínání.

23. 10. 2020
0
4
297
Miniatury prozaické

Na výrobě motoru dělám vidy

na výrobě motoru dělám vidy
[přes končení kontaktu sdneškem zbývá celost jednotlivce znějící nezněle forma převážila nad obsahem, i když žádnou váhu nemá. Tak se nám… narodil Ferdinand narodilo se. Nebo bloudím slovy. Jistě bloudím, ale nemá cenu uchylovat se ktak prázdným jistotám.

16. 07. 2020
0
1
209
Miniatury prozaické

Zitard i výtah

Zitard sedí na kraji přeplněné místnosti, dostali jsme se sním do stavu, ve kterém je jedno, zda jsou jednotliviny, o nichž jde řeč, lidmi, sochami či šedivými neurčitky; kde je jedno, jaké vztahy panují směrem knám a Zitardovi; a kde je jedno, nakolik je lze některé soustředit do pospolitosti.
Máme-li nějaké pochybnosti o srozumitelnosti, účelu nebo existenci takového místa, můžeme je vynést knyní vnímanému a zahájit tím konfrontaci mezi vyneseným a kapitálem (ten ve středu pozornosti stále a neustále).
Konfrontace
Zitard sedí na kraji přeplněné místnosti, ve které nevědomě sleduje (takže je) nepodstatnosti jako přelévání jednoho typu do druhého, stává se dalším typem a zaniká jeho minulost, ta se nyní zpřítomňuje pojmenováním, právě vznikla a nyní zas minuje, do popředí se dostává metoda jejího zániku, můžeme o ní mluvit jako o dobré příležitosti, které nebylo využito. Abych se dostal k svému tématu: Jaké peripetie Zitard zakusí na kraji místnosti po té změně, kdy se setká svynesenými pochybnostmi.

15. 07. 2020
0
0
207
Miniatury prozaické

Podepsat se a nevzdávat tím své jméno nám dělalo problémy

Podepsat se a nevzdávat tím své jméno nám dělalo problémy
Podepsat se do listiny základních lidských práv a svobod ležící na vyklíčeném okenním parapetě rohlíky svčerejšími omastky.
Co to vyžadujete. Po určité časové období jsme prosvěcovali celek úvahami, teď si již vším můžeme být jisti a naše svědomí bude tím dál pevnější, čím níže bude zatížení provázet výklad rozhodnutí. Nebude moudré, a snejistotou vduši bychom tvrdili, že chvíli před přítomným platil opak, totiž takovou, o níž někdo osvícený dávno děl heuréka přec tě mám tak to mám tak je to správně tak je to dokonale tak je to, na řečeném lpět dál.

15. 07. 2020
0
1
206
Miniatury prozaické

Nástřiky na vedoucího experimentálního onoho [aneb drbou ho]

Pokud se ti někdy zdála pravda, nemohli bychom ti ji v žádném případě disclaimovat (jak se někdy podomácku vrhá, že. ), snad jen za některých, ne tak docela minoritních, podmínek.
MARTA: Idiocie, skterou sem přichází, nemá mezí.
MARTA: Ba dokonce je ani nezná.

15. 07. 2020
0
0
153
Miniatury prozaické
Nahoru