Skleník

Stál uprostřed skleníku v galoších po své babičce a kapičky potu mu vyskakovaly na čele. Podíval se nahoru, kde přes zamlženou skleněnou desku pronikaly paprsky červeného slunce. Víc toho nešlo vidět. Všechny skleněné tabulky, které tvořily střechu jeho polopropustné svatyně byli víceméně zašpiněny nebo jejich struktura vytvářela z modré oblohy krychličky malých oblaků plující na kvádrech skleněných desek.

16. 01. 2021
0
0
117
Úvahy

Tvoje

Tvoje
Tou rutinou odkazu ležel si na konci,tak čekaje na tebe ve chvíli, která nekončíTou rutinou odkazu ležel si na pravdě,kdy nemravně myslel o strachu lákavěTou rutinou odkazu vzpomínal na tebe,na vůni pocitu ze strachu v krádejeTak čistotou sobeckou chtěl bych tě políbit zas,usnouti ti spánkem a nevnímat.

10. 01. 2021
2
2
151
Volné verše

Ráno

Bylo ráno. Pondělí ráno a já stál před zavřenými vchodovými dveřmi našeho činžáku přesně v 7,14. Skrz kovové staré dveře prokládané zamrzlými skly hučela meluzína. Zabral jsem za kliku.

01. 12. 2020
3
6
179
Jen tak pro radost

Jak jsem se zase uvědomil

Jak mladý, tak stár, tak tápu životem, bojuji a zapomínám. V zapomětlivosti mně vlastní jsem však opomenul dívati se zpět.
Ne zpět a vzpomínat a žít ve vlastní krátké historii. Ale zpět, vzít podstatu sebe sama a s ní jít vpřed.

24. 11. 2020
0
1
145
Volné verše

Johanka z járku

Bylo sedm hodin ráno. Nad francouzskými kopci v okolí Bordeaux se vznášela tak hustá mlha, že si ji kovářův syn Jean-Pierre pěkně porcoval na snídani k první sklence červeného vína. Paprsky podzimního slunce z ní ukrajovaly husté chomáče podivných tvarů a pronikaly až ke svaté půdě jižních svahů vinic. V toto období již bylo cítít přicházející zimu.

12. 11. 2020
0
1
130
Blbůstky

Modlitba smutného Villona

Modlitba smutného Villona
V tom smutku zmaten a přesto v denním světle oděn, nechápu a nechápán, tak zahrnut přítomností a přesto sám.
Uvědoměn rozumem a zrazen láskou v srdci blázna. Nedokážu pochopit, proč dny tak rychle letí a s nimi přízraky tak.
Chtěl bych se rozplynout v dešti smutku slz, na chvíli bez bolesti a zmatku ulehnout.

01. 11. 2020
2
2
208
Jen tak pro radost
Nahoru