Ukrajinské momentky

Ženo, schovej krávu, ovci,
dřív, než přijdou Banderovci.
Než ji zrána, za šera
zblajzne fašoun Bandera.

12. 10. 2023
2
6
186
Jen tak pro radost

Takže jsem měl nakonec pravdu

Americké ocásky se scházejí v Polsku a porcují medvěda, který ještě běhá po lese. Spojené státy Americké nakonec zaútočí na každou zemi, která má signifikatní nerostné bohatství, nebo se v ní pokusí udělat převrat prostřednictvím tajných služeb. Irák, Libye, Venezuela, a teď i Rusko, desítky milionů mrtvých ve jménu soukromé hamižnosti, která se sofistikovaně prezentuje jako "demokracie a humanistické hodnoty". U nás v Rusku aspoň nezastíráme, že demokracie je s kapitalismem naprosto nekompatibilní - rozhoduje se snad v západních korporacích o investicích a dlouhodobých vizí hlasováním.

21. 10. 2022
1
1
123
Miniatury prozaické

Odpolední rébus

Pohledem do statistik předválečné demografie Ukrajiny snadno zjistíme, že plných třicet procent Ukrajinců (obzvláště na východě země) mluví rusky.
Koho se asi tito Ukrajinci více obávají - ruské armády, nebo kyjevských nacionalistů a. k. a.

08. 09. 2022
1
4
192
Hádanky

Otázka do publika

Všiml jsem si, že Západní idealističtí fanatici mají plná ústa demokracie, ale překvapilo mě, že ani jedna z členských zemí Evropské Unie neuspořádala referendum o tom, zda si její obyvatelé přejí vyhlásit válku evropskému dodavateli ropy a zemního plynu (mimochodem, všechny současné války světa jsou války o tenčící se suroviny).
Na podzim, až Evropané zjistí, že zima v nevytopených bytech a kancelářích je těžko snesitelná, a že nedokážou zaplatit astronomickou inflaci ve formě drahých potravin a energií, dají jistě svůj názor najevo v nadcházejících volbách - a zvolí pravděpodobně nějakého nacionalistického populistu, který udělá krátký konec myšlenkám evropské integrace, jako to vidíme v Maďarsku, případně teokracii složenou s fanatiků, kteří přivedou svou zemi zpět do středověku, jako to vidíme v Polsku.
Nicméně v rozhodovacím procesu EU je patrná snaha občany "druhé kategorie" z rozhodovacího procesu jaksi vyšťouchat (tatáž snaha je patrná i v USA, kde ve státech s početným chudým, převážně černošským obyvatelstvem snaží republikánská strana, která v průběhu dekád vyzrála v plnohodnotnou fašistickou formaci, zabránit neprivilegovaným skupinám voličů v přístupu k volbám [jev zvaný "voter suppression").
Není tedy západní hra na "demokracii" nakonec stejnou fraškou, jako byla svého času východní hra na "socialismus".

24. 08. 2022
3
3
223
Úvahy

Sweet and Sour Fuckup / Pabjéda Svabódy

Přece jen Rusko prohrálo,
ač už Rusové nejsou rudí;
USA děkuje (za málo. )
Evropanům, že jsou chudí.

05. 08. 2022
0
0
168
Smíšené verše

Kanada vrátí Gazpromu zadržované turbíny pro Nordstream 1. Ani po údržbě plynovodu by však plyn do EU nemusel téct

No vida, to už je lepší - vraťte, holenkové, co jste ukradli, zaplaťte válečné reparace, vydejte Banderovce řádnému soudu spolu s válečnými zločinci z Iráku, Libye, Jugoslávie, Vietnamu, a dalších konfliktů, které NATO ve své arogantní nenasytnosti rozpoutalo, a můžeme se začít bavit o dodávkách plynu pro Evropu, která si snad konečně začíná uvědomovat vážnost situace.

11. 07. 2022
0
0
94
Jen tak pro radost

Severská kýla

No je vidět, že psychopati v Pentagonu a Bruselu pořád ještě sní své deluzorní sny o světovládě, a že se najdou lidé, kteří pořád ještě věří, že britské a americké impérium nepatří do starého železa. Inu - kdo se z historie nepoučí, musí si ji zřejmě zopakovat - znovu a znovu, stále dokola. Jedniné, co podobné slimáčí rozšiřování NATO přinese, bude ještě těsnější spojení asijských mocností - Rusko, Vietnam, Čína, Indie (kašlou vám na embargo, protože chtějí jíst, co. ), Turecko, a určitě i Japonsko, které nezapomnělo na Hirošimu a Nagasaki - to všichni už mají západní arogance plné zuby.

10. 07. 2022
0
0
140
Úvahy

Rozhodl jsem se vyjít Evropě vstříc

Pobavil mě koncept "ropných sankcí". Od reality zcela odtržení evropští idealisté si myslí, že mě nějak "potrestají" tím, že od Ruska nebudou kupovat ropu a plyn. Nicméně se říká - "Dej pozor, co si přeješ, může se Ti to splnit. " Rozhodl jsem se tedy vyjít Evropě vstříc, a všechnu ropu a plyn, kterou jsem dříve posílal Evropě, napříště pošlu Indii a Číně.

05. 07. 2022
0
1
166
Jen tak pro radost

[ANALÝZA] Čína s Indií „nulují“ ropné sankce proti Rusku. A budou brát víc!

Stejnojmenný článek v českém tisku mě dnes pobavil téměř až k slzám. Konečně si Češi začínají uvědomovat stupiditu takzvaných "sankcí", do kterých Německo dotlačili ideologičtí fanatici, kteří mají plná ústa demokracie a vznešených ideálů, ale ve skutečnosti nic nenamítají proti tomu, aby za jejich blahobyt bojovali a umírali Ukrajinci, Iráčané, nebo příslušníci různých afrických etnik, jejichž jména nikdy neslyšeli a neuslyší.
Vznešení západní ideologové outsourcovali všechno, co jim nevoní, do zemí třetího světa - znečištění a tovární dřinu do Číny, ale to jim nebrání kárat Čínu za znečišťování a špatné pracovní podmínky, outsourcovalo se i otrokářství a krvavá, nechutná řezničina, kterou za americkou armádu dělají "private military and security companies" jako Blackwater, kteří napáchali jen v Iráku tolik svinstev, že se pak museli přejmenovat na Academi. Američtí idealisté pak mohli klidně spát, protože neviděli krev na vlastních rukou, protože jak zaznělo v starém ale výborném filmu jménem Tři dny kondora - "vaše pravda nikoho nezajímá, protože lid chce svůj blahobyt, a je jim jedno, jak jim ho obstaráme".

28. 06. 2022
1
7
224
Dramata, scénáře

Bolševismus je českým srdíčkům stále velmi drahý!

Bravo, milí Češi, bravo, podobnost s Husákovým procesem normalizace, kdy museli Češi podepisovat tzv. "zvací dopisy", které měly legitimizovat invazi vojsk Varšavské smlouvy na území tehdejšího československa (a pořád slyším lži o tom, že to byla "rusácká invaze", ale nene invaze se účastnily všechny státy kromě Maďarska, které mělo tehdy svojí hlavu, stejně jako ji má dnes - inu, ugrofinské etnikum, potomci bojovných nájezdníků ze stepí, stejně jako kozáci, že).
Ruským a běloruským studentům pak mohlu poradit, ať klidně napíšou dopis v tom smyslu, že odsuzují konfilkt na Ukrajině, který započalo vměšování se západních tajných služeb do vnitřních záležitostí Ukrajiny, které vyvrcholilo pučem organizovaným Pravým Sektorem (tedy otevřeně nacionalistickou stranou hlásící se k odkazu nacionalisty a antisemity Štepána Bandery, který za druhé světové války způsobil smrt mnoha tisíců židů).
Jsem překvapen, jakou sílu mají dosud v české společnosti metody a principy vzešlé z Velké Říjnové revoluce, bez které by v Rusku nevolnictví neskončilo snad nikdy, a jak Spojené státy skvěle naplňují původně Stalinovu myšlenku "Bojujme za světový mír.

09. 06. 2022
2
7
311
Úvahy

TD - Dopis Annnie z literárního serveru

na tomto místě jsem přestal psát a opřel jsem se pohodlně ve svém polstrovaném křesle, a zahleděl jsem se na situační mapu postupu našich vojsk Ukrajinou, která mohla být dnes bezpečnou součástí nové, hrdé, hlavu zvedající a obrozené Rusi. Kdyby totiž v roce 2014 Janukovič postřílel demonstranty na Majdanu, jak jsem po něm chtěl, žádná válka by dnes na Ukrajině nebyla - Ukrajina by byla součástí ruské sféry vlivu, postavil bych do latě místní oligarchy, a vymetl ten Augiášův chlív - zrovna jako to udělali Američané v Jugoslávii. Možná, že by byla jiná válka, ale možná taky, že ne.

20. 03. 2022
7
55
1172
Povídky
Nahoru