HYENUS PARLAMENTUS BOHEMICUS

Když dneska ráno Ivan Hoffman vraní poznámce mluvil o Amnesty International, zřejmě ještě netušil, že ostudu si neutrhneme na kapitole o životě chovanců sociálních ústavů, ale o životě běžných ovcí, tedy občanů. Popravdě řečeno, nevstává se mi ráno zrovna dobře a pokud budou na idnes. cz poránu stále tak dobré zprávy jako dnes, tak asi přestanu vstávat určitě. Naši drazí volení zastupitelé, parlamentní, si zvýši platy.

27. 05. 2004
0
0
725
Fejetony

INARI goes to Hollywood aneb lepsi byt Vieweghem

Člověk se v zájmu společnosti obětuje, myslím sebe, pokud to někomu hned nedošlo, a začne sprocesem kultivace národa. A vše vypadá tak nadějně, první článek včasopise, poté první kniha, následuje nominace na Nobela a… INARI přichází, rozhodnuta změnit svět klepšímu.
Pche, kam se hrabeš Michale se svými kritiky, Ty neznáš INARI, někde se domákla, že může volně „plodit“, aniž by si uvědomila důsledek svého jednání. Kupříkladu dnes přisel můj zaměstnavatel o čast zisku, páč po přečtení hodnotné kritiky od INARI jsem si musel šoupnout hned dva kinedrily, abych to nějak zvládnul.

10. 07. 2002
1
0
587
Fejetony

Kdo se moc ptá, moc se dozví

Také jste se dostali do situace, kdy byla návštěva některé zprodloužených rukou státu nevyhnutelná. Určite, obecní uřad, úřad práce, finančni úřad, stavebni úřad, atd. Jeden by se ztoho „zvencnul“. Ja jsem nastesti nikdy nestavel dům, ani jsem nepotreboval vyridit dedictvi.

08. 07. 2002
0
1
512
Fejetony

Návod k použití prázdnin

Vážený studente, jelikoš se blíží čas prázdnin, volně přeloženo do studentské slovníku: „Sladké období nicnedělání“, je třeba, abych Vás poučil, jak se vtomto čase chovat. Ačkoli dva měsíce se zdají jako doba dlouhá, mohu Vás ujistit, že je to pojem velmi relativní. Zavádíme proto tzv. Kantorův vzorec, který říká, že rychlost plynutí času je nepřímo úměrná době, která zbývá do konce prázdnin.

06. 07. 2002
1
0
541
Fejetony

Dopis šťastného cestovatele

Vážený pane řediteli,
nevděk světem vládne. Ano, je to smutné, ale je to tak Musím si postěžovat, že poté, co jsem si jako spořádaný občan našeho města a také, jako výdělečně činný člověk, začal kupovat čtvrtletní kupony pro městskou hromadnou dopravu, zjistil jsem, že výskyt revizorů se rapidně snížil. Ze samého zoufalství už jezdím ze Zvonařky až na Červinkovu vbláhové naději, že potkám pána sodznakem a on nikde. Víte, čtyři krásná léta jsem coby student jezdil jako černý pasažér, ale ve chvíli, když se na reklamních letácích vprostředcích městské hromadné dopravy objevila zpráva, že touto svou nekalou činností Vás připravuji o 150000 korun měsíčně, se mi ustrnulo srdce nad strádáním Vás, Vaší správní rady i Vašich zaměstnanců.

05. 07. 2002
2
0
501
Fejetony

Medardova kápě, jak chce, tak si kape

Já už nevím, jak si ty „letní“ rozmary počasí vysvětlit. Je krásné nedělní odpoledne, jak jen ve středu velkoměsta může být, a já snadšením malého dítěte směřuji knejbližší plovárně, abych dal zchladit svému, vedrem, souženému tělu. „Matka příroda“ však zcela evidentně prokoukla mé plány a jenžto jsem se uchýlil do stínu pod slunečníkem, ne však příliš vzdálenýho od starobrněnské osvěžovny, rozhodla se, že mi dá jasně najevo, kdo je tady pánem. Obloha se zatáhla tak rychle, že jsem ani nestihl posbírat svých pět švestek a už má rozpálená záda ochlazovali první kapky, netrvalo dlouho a ony kapky se velmi rychle změnili vdocela solidní řečiště, jež mi vzniklo mezi lopatkama.

04. 07. 2002
0
0
471
Fejetony
Nahoru