Svatební cesta

Svatební cesta
Pavel byl rád, že si Lenku konečně mohl odvézt znemocnice. Před rokem se vzali, ale místo dlouho očekávané svatební cesty prošla mnoha lékařskými ordinacemi až jí nakonec museli hospitalizovat vcentru pro výzkum neznámých virových onemocnění. Kmoři vposlední době létají všichni, chtěli se podívat na Aljašku, ale Lenčin zdravotní stav jim to nedovolil. Plánovaný výlet do posledního zbytku neposkvrněné přírody se musel odložit.

19. 09. 2003
1
0
498
Povídky

Tulákova hvězda

Tulákova hvězda Když si podrobili jeho zemi, tiše spolkl hořké slzy zoufalství, pevně zaťal zuby a se vztyčenou hlavou odnášel si svoje temné poselství. Jako mnozí věřil v padající hvězdu, co kouzelnou prý nosí moc, až jednou na obloze vyšlo druhé slunce a společně s ním přišla věčná noc.

02. 04. 2003
2
0
750
Vázané verše

Svědomí

Svědomí
Dívka rychlým pohybem projela pár bankovek ve své ruce. Nebyl důvod, proč mu nevěřit, ale pořádek dělá přátele. Spokojeně je uklidila do kabelky ležící vedle postele a krátce se usmála na svého klienta. Mladík ležel na posteli, ruce měl složené pod hlavou a mlčky hleděl do stropu.

30. 03. 2003
2
0
635
Povídky

Čekání

Čekání
Nikdo nedokáže pochopit, kolik času věnoval přípravám na dnešní schůzku. Všechno musí být dokonalé, jinak si možná až do konce svého života bude vyčítat, že promarnil velkou šanci. Sám jí sice ještě neviděl, ale podle toho, co tvrdili jeho přátelé, byla skutečně výjimečná. Nebýt jejich podpory, asi by vsobě těžko nacházel dostatek odvahy, ale nyní již nemohl vzít své slovo zpět.

29. 03. 2003
0
0
606
Povídky
Nahoru