Ranní krása

Každý den jeden sen*************************Když tě vidím každé ráno jak si kávu vaříš,vzpomenu si na tvůj úsměv jak se sladce tváříš,tak jako slunce poránu když ranní rosu pije,tak jako moje zamyšlení nad tím jak se žije.
Když tě slyším odpoledne vyprávět tvůj den,zdá se mi to skutečnější než můj noční sen,když říkáš co jsi prožila tak cítím tvojí vůni,slyším i tvé myšlenky co se ti v hlavě honí.
Když tě vidím večer celá sluncem záříš,koukám se zas na tebe jak večeři vaříš,nevíš co si myslím a nevidíš mé oči,citíš jak tě sleduji a svět se s tebou točí.
Potom v noci pod dekou vyprávím ti básničku,

29. 06. 2003
0
0
533
Vázané verše

Praha

Život u nás. ***************Žiju v malé vesničce v středu města Prahy,všude kolem paneláky co mají ostré hrany,kam se oko podívá tam vidí strechy domů,přehlížíme sebe koruny rozkvetlých stromů,nechci tady zůstat však nevím co mě drží,je to tu jak v Anglii furt celé dny tu prší,Však neprší to deéšť ale pýcha místních lidí,co tenhle svět s nadhledem tak jako já vidí.
Nedívají se na sebe když řeči spolu vedou,nedrží tu tradici se líp se žije ve dvou,všude prázdná srdce a plná vědra smutku,jen sem tam někdo zazvoní a do ruky dá kytku,zdá se mi to nebo nezdá možná je to sen,i když se to pořád stává každým dalším dnem,už jsem skoro zapoměl komu že mám z vděk,komu že mám poděkovat že je ze mě člověk. (Richard)

28. 06. 2003
0
0
463
Vázané verše

Mýt rád je těžké...

Jaké je to mít rád:********************
Se svým srdcem stále prázdným asi nedokáži mýti rád,však tvoje moudra a tvé básně chtěl bych s tebou přečítat,život můj je jako řeka co pořád někam po svém teče,neprožil jsem mládí pestré a teď se mi chce z všeho brečet.
Neznám větu miluji tě a neznám ani žádnou lásku,znám to jenom z vyprávění a znám to jenom z obrázku,nechci být už tolyk sám ale není to až zas tak lehké,moje dráty na nichš stojím jsou velice tenké.
Děsím se těch obrázku vím že všechny nejsou krásné,černá vrána přilétne a už je všechno navždy jasné,říká se tomu zklamání co bývá často z první lásky,jen díky snům a ideím náké nemyšlené krásky.

07. 06. 2003
0
0
676
Vázané verše

Láska trochu jinak

City trochu jinak - (aneb. mám či nemám):**********************************************
Svým životem proplouvám tak jako náký blázen,po jiných snad nekoukám, a píšu ti svou báseň,báseň co má ukázat co asi ktobě zrovna cítím,a také že chci uhýbat tvým nastraženým sítím,napsala's mi básničku a já řekl jenom díky,nepoznal jsem v ní sám sebe a ani toje city,
nevím jak se omluvit mám když nemohu klekat na zem,a ptoro jsem ti za svou tupost složil tuto báseň.
Báseň co má na jevo dát jak cítím to tvé mám tě ráda,však budu rád když budeš mít mě jen za sevého kamaráda,možná ve tvé teď prázdné duši sdíčko ti rychlej buší,vím že za to můžu já ale to osud můj mě jenom zkouší,

06. 06. 2003
0
0
538
Vázané verše

Proč lidi proč...

Proč. *******Lístečky z Lipky už padají dolu, ruzné jsou barvy a silného vzdoru,za rok se sejdou ve stejnou chvíly, se stejnou barvou a stejnou pílí,je to tak každý rok co vzpomínku vrátí, abych si připoměl že život se krátí,
Abych si vzpoměl nad čím jsem tlachal, a nad čím klečel a nad čím zas plakal,dnes už jsem starý muž a nemám síly, však na další trápení našel jsem chvíly,na další život co bude se zpytovat, na další promar který bude se litovat.

05. 06. 2003
0
0
565
Vázané verše
Nahoru