Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ve snech zmatek na den matek

12. 05. 2024
5
4
77
Autor
Benetka

Hmmm... Vlastně už ani newim jak je to dlouho co máma umřela. Možná je to ostuda ale všechny ty dny měsíce a roky mi čím dál tím víc splývají v jednu nekonečně dloooooouhou šedou šmouhu.

Promiň mami. Ale... Nebylas pro mne vždy tou úplně nejlepší mámou na světě. Třebaže jsem přesvědčen o tom že tys to vždy a za všech okolností se mnou myslela dobře. Což ovšem neznamená že to bylo opravdu pro mne dobře. Spíš jsi mne tím svým úsilím dusila tak moc až jsem z rodného hnízda vyletěl v pouhých jednadvaceti. Už to prostě nešlo dále snášet. A možná že něco z toho se také přeneslo do mého dnešního snu někdy nad ránem...

 

https://www.youtube.com/watch?v=J42fmH4k9YM&ab_channel=togha1

 

Spíme v jednom pokoji na jednom lůžku. Matka já a sestra. Postel je poměrně veliká jenže máma si pro sebe na spaní uzurpuje 60% plochy letiště. Na mne a ségru připadá zbývajících 40 s tím že sestra má 30. Pokud někdo nemá rád matematiku tak mu prozradím že na mne zbývalo procent 10. A uznejte _ na tom se fuckt nedá spát! A tak jsem se zdravě nasral všechny vzbudil a chtěl si to vyříkat. Jenže s máti nebyla tak jako vždy žádná řeč. Jediný kdo měl pravdu byla ona. Navěky věků. Snažila se mne uhádat ale já už věděl co a jak. Kým jsem a co v životě chci a nechci! Tak jsem se jí postavil. Na každý její argument jsem měl odpověď... Nicméně ta hádka mi nebyla vůbec příjemná. Skončilo to tak že jsem měl od ní sbaleny kufry a nová mapa letiště byla v poměru 60/40... :)

 

 

A dnes se roztahuju sám na ploše 140x200 úplně sám. Téda... Né že bych chtěl. Půlku má stále zarezervovanou ZLATOHNĚDÁ. A možná by po mně mohla chtít i víc... :D


4 názory

Philogyny
před měsícem
Dát tip

Já odešla daleko dřív a zase se pokorně vrátila. Tos vydržel docela dlouho, ne? Budu se snažit nedusit...  


Evženie Brambůrková
před měsícem
Dát tip Benetka

Moje máma taky měla svou pravdu a ta byla podle ní jediná. Tos to vydržel ještě dost dlouho.

Svým dětem nechávám víc prostoru. Nebo hodně?


Kočkodan
před měsícem
Dát tip Benetka

Při tvých bědných deseti procentech se již opravdu dá mluvit o hrubém lůžkovém útisku.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru