Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sound of Silence

18. 01. 2004
5
0
3032
Autor
Smailinka

        Dohrávaj poslední tóny Sounds of Silence, ten název mě uchvátil, asi tak nějak rozporuplně se cítím...dnes, včera, stává se z toho životní pocit... Za svůj život jsem poznala jen dva lidi, se kterýma jsem milovala mlčet…..jednou jsem i někde četla "Nejkrásnější je mlčet s dobrým přítelem nad něčím opravdu zajímavým" Krásně to vystihuje všechno, co bych ti o tom chtěla říct……někdy mám pocit, sedím naproti člověku, kterého vlastně ani neznám, potkáme se v autobuse a děláme, že si máme opravdu o čem povídat a já si tak v duchu říkám, budeme tlachat o škole, o počasí, já nemám touhu tomu člověku dokazovat, že mám své názory, které se všeobecně liší od ostatních…a tak tlacháme o počasí, o škole…blábláblá…a já odcházím s pocitem, že už nikdy nepotkám člověka, se kterým budu ráda mlčet a on odchází s pocitem, že si zas jednou bezva pokecal… Proboha, proč člověk má potřebu udržovat vztahy, které mu nic nepřináší, proč je morálně správné jít se optat člověka(kterého náhodou znáte), který s vámi jede ve vlaku, jak se má, jen proto, že sedíte ve stejným vagónu...a proč když to neudělá někdo víckrát za sebou, je z něho outsider...hloupej systém. Jsem smutná, moc smutná ...a na venek je stále vše v pořádku....jsi tak chladná, tak cynická, jak jen to je možné!?
Morney
09. 02. 2004
Dát tip
Vystihla jsi to naprosto přesně, používáme zažitý fráze právě jen proto, že jsou s náma tak nějak doživotně srostlý. Ale vůbec nás nenapadne o nich přemejšlet. Ještě, že máme tebe :)) Díky !*T

Peeta
22. 01. 2004
Dát tip
Smailinko!! Nad timhle premyslim skoro porad, ale jeste nikdy me nenapadlo, ze to jde takhle nadherne vyjadrit! tip!!

pak to tedy dej do blbůstek a netvař se, že přemýšlíš :)

stačilo jednou. i když do třetice všeho, bezevšeho :)

Kolega
18. 01. 2004
Dát tip
Také i v mém životě byly okymžiky krásného spolu mlčení, ovšem také přišly chvíle. kdy už nebylo o čem mluvit... :-)

Někdo si rozumí s mnoha lidmi. A jiný ne. Někomu nikdo nerozumí. A jinému ano. Ty však budeš stále jen ty. Dobrá úvaha.

a napadlo tě, že ten někdo je na tom stejně jako ty?

Elyn
18. 01. 2004
Dát tip
jo, tak nějak souhlas s dvojkou P_P a jazz..;) Když máš chuť mlčet - mlč...přece se nenecháš ovlivnit okolím.. jak jinak se má naučit v tobě číst? Když si budeš hrát na slečnu "všeckozvládnu" ?

Smailinka
18. 01. 2004
Dát tip
Dávám pouze prostor svým myšlenkám, se vším co jste tady řekli souhlasím, ale o čem by pak bylo psaní, kdybych vše o čem přemýšlím racionálně zvážila a vlastně tim zabila původní myšlenku... Hanee-já vím, já tebe taky...

rainman
17. 01. 2004
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru