Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Psychoterapie

01. 03. 2004
3
0
2342
Autor
teqrilla

Pravil jeden psycholog... ..Zamysli se a napiš krátký dopis svým orgánům...

Představ si své tělo. Kolik orgánů je v něm, kolik činností se v něm každou vteřinu odehrává. Kolik úsilí musí tělo vynaložit, aby kvalitně fungovalo. A co pro něj děláš ty? Zamysli se a napiš krátký dopis svým orgánům.

 

 

Má milovaná Játra,

dnes jsem se dívala tváří v tvář zemi, jelikož mne zradila rovnováha. Tím pádem na Vás dnes budu opravdu hodná a ze svého harmonogramu vynechám odpolední sedánek s kamarádem Fernetem. Na tolik Vám důvěřuji, že zvládnete maličkaté pivečko za pěkných patnáct korunek, tak Vás na jedno oficiálně zvu kolem osmé do Havrana.

 

Těším se na další společné setkání na nějakém příjemném místě.

 

 

Žaludku,

ten dnešní podraz bych od Tebe nikdy nečekala. Opravdu si mne zklamal. To nemůžeš brát trošku ohledy na mě? Ty houby mi tak chutnali. A ta vynikající omáčka a tolik babiččiných domácích knedlíků… Houskových… A Ty to všechno odmítneš. Cítím se dotčená. U mne sis pokazil reputaci na pěkně dlouhou dobu.

 

S odpovědí si nedělej hlavu, Tvoje Tělo.

 

 

Vážené Plíce,

vím, kolik starostí jste se mnou měli. Však teď Vás prosím. Odpuste mi. Žádám Vás o to. Nikdy jsem po Vás nic nechtěla, nyní bych byla poctěna, kdybyste přijali mou omluvu. Přestanu se vším. Máte pravdu, uznávám, říkala jsem to už tolikrát. Ale teď to myslím vážně. Uvědomuji si, že Vám nemohu stále ubližovat. Lituji Vás za to co jste se mnou museli prožít. Jestli neodmítnete, ráda bych si s Vámi vyrazila třeba někam do přírody, kde bychom si mohli v klidu promluvit o tom, jak Vám můžu vše nahradit. Říkáte že to nedokážu? Alespoň se pokusím.

 

S úctou k Vám prosí o odpuštění Vaše tělo.

 

 

Nejdražší Slepé střevo, 

mohlo byste prosím promluvit s Vaší oblíbenou žvýkačkou, zdali by nechtěla navštívit souseda Tlustého? Vždyť je to kousek…

 

Tělo

 

 

  Srdce,

jen Vy mi stále zůstáváte věrné. Nikdy se nepohádáme, nedokážeš se na mne urazit, pomáháš mi, pořád jsi se mnou. Vás já nikdy neopustím. To přísahám a stvrzuji vlastní krví. Ne, raději vlastním podpisem.

                                                           

                                                Navždy Vaše Telo

 

PS1: Ten slib, který měl být podepsaný vlastní krví neberte jako urážku, vím, kolik Vám ta krev zabere práce.

 

PS2: Děkuji za všechno.

 

 

 

 

 

 


megahit
16. 09. 2006
Dát tip
jooo :o))) to je fakt vtipnej nápad :o)

eustacia
18. 01. 2005
Dát tip
jéje- dobrej nápad .-)

ty jo, psát dopisy svým orgánům.. to je fakt dobře ujetý:o)))

Renja
30. 03. 2004
Dát tip
krasna rozmluva...se svymi blizkymi,dalo by se rici... dokonalej napad!!!! Asi bych si mela se svyma jatrama taky ujasnit par veci... No,mas za sve organy tipik a ze jim preju hodne stesti (at jeste dlouho vydrzi tolik,co do ted... :-)) )

Abyss
25. 03. 2004
Dát tip
to s tema strevama me rozesmalo :)) cele je to vesele :) !!!! *

teqrilla
04. 03. 2004
Dát tip
popravdě, neveděla jsem co psát a měla obrovskou náladu psát... a bylo mi špatně od žaludku.. ano.. myslím že za to může žaludek... ten mě inspiroval... :-) dik

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru