Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

To mi chybělo

08. 04. 2004
1
0
2693
Autor
Tinwe

To mi chybělo

Taky mlčíš

A díváš se

To mi chybělo

Přemýšlíš?

Kocháš se?

 

To mi chybělo

Též se mi vysměješ

A slzy zemřely

To mi chybělo

a že mě nezapřeš?

Všichni mě zapřeli

 

To mi chybělo

Tečka za větou

Otazník bez Věty

To mi chybělo

Na mou duší spálenou

Jako lék zrovna Ty?


Sněžka
30. 04. 2004
Dát tip
Čoveče, samý smuténky... Kde se to v Tobě bere? Rým nerým, piš, co cítíš, záleží na každém, jak si to je schopen přebrat nebo nepřebrat. Jestli to nikomu necpeš (což tady asi nejde, protože sem chodí lidi dobrovolně) tak je to podle mě v pořádku.

_iris
12. 04. 2004
Dát tip
sprosta nesprosta, pise hlavne co si mysli a na tomto serveri je to na mieste. a je len na tebe ako zareagujes a co si z toho vezmes. ocividne ste vsak pred tym mali nejake konflikty to uz nesledujem...kritika ok, len prehnane obojstranne reakcie ci co...

Tinwe
11. 04. 2004
Dát tip
navzdy tvuj:nepochybuju o tom, ze mas v mnoha vecech pravdu a vazne se zkusim zlepsit, ale vlastne musim rict, ze mi jde casto jen o to dostat to ze sebe nez napsat dobrou basen. zvlastni, je, ze rikas, ze to musi pochopit ctenar...ten clovek kterymu to patrilo pochopil..a stzejne nic .-))) ale diky za cenne rady budu to zkouset nadale a asi tu jeste par spatnejch del bude, nez to zacne stat za to

Tinwe
11. 04. 2004
Dát tip
iris: nejde jen o to prijmout kritiku...to myslim ze zvladnu...jen si myslim, ze tady vyseuvedena kolegyne je zbytecne pysna a rekla bych i sprosta... rekni, tobe se jeji kritiky libi?

linka
09. 04. 2004
Dát tip
pěkně ti to ztrhali, trhani, to se musí uznat. Asi jsem literárně nevzdělaná, ale mám takovej dojem, že to má něco...no, nechtěla bych bejt ten, komu to adresuješ...asi je mi taky trošku smutno, no... :-)

Tinwe
08. 04. 2004
Dát tip
ja jen nemuzu uverit, ze bych byla tak mizerna autorka, ze ti ode mne nesedi vazne nic. premyslis o tech slovech tam nahore nebo jen resis presnost rýmů a gramatický chyby?

Jeheheman
08. 04. 2004
Dát tip
Tinwe: Já jsem lidumil, že většího není a má schopnost empatie je narozdíl od s_b tedy takřka nekonečná.. ale upřímně mi to tvoje připadá ještě trošku slabší než to moje. Pořád Já Ty Já Ty slzy zemřely.. blá blá... stomilionkráte to tady už bylo a nemuselo popravdě (aspoň kvůli mně) ani jednou no prostě ..prázdné, neobjevné, nijaké.. až přifrčím z labiny tak kouknu co tam máš dál..

Tinwe
08. 04. 2004
Dát tip
ja schroustam kritiku na svoje dilka, páč vim, ze nejsou nej na svete, ale sou v nich city, se kterejma proste nemuzu nic delat.. vono to uz toziz secko bylo, vis? jenom jinak napsany..no a? ja to nepsala vsechno.

Tinwe
08. 04. 2004
Dát tip
vis co, odpluj si uz do tech lepsich vod a nech me dejchat ci psat volne, jo?urcite mas v leckterych vecech pravdu, ale ja si myslim,ze kdyz nekdo bude chtit, tak si v tech dilech neco najde...dokonce i takovy lidi znam.

tanganika
08. 04. 2004
Dát tip
tak to dnes chybalo...ach jaj...

_iris
08. 04. 2004
Dát tip
tinwe, zbytocne sa rozculujes, nikto ti nechce zle, naopak...este stale je to prvotne literarny server a malo by ist prvotne o literarny rozvoj...uznaj. ale asi to niektori zle chapame. len proste trochu sebakritiky...trochu...nic viac.

2/5 To mi chybělo Taky mlčíš A díváš se To mi chybělo Přemýšlíš? Kocháš se? máš uvedeno že je to rýmovaná báseň - ale rým spočívá v něčem jiném než je 6 řádků, kde se na konci "rýmuje" 2x chybělo,2x se a přemýšlíš-mlčíš. Bylo by dobré aby ses když chceš opsát rýmovaně pokusila uspořádat počet slabik, případně si přečetla něco literární teorie - což netřeba pokud bys psala pocitem a srdcem,ale pak by to mělo být nerýmované To mi chybělo Též se mi vysměješ A slzy zemřely To mi chybělo a že mě nezapřeš? Všichni mě zapřeli Slzy....zemřely...chybělo... - snažím se v tom najít nějakou metaforu nebo něco na ten způsob, ale nic takového tam není, ej to příliš strohé. Chceš-li vyjádřit cit, musí to čtenář pochopi, musíš mu dát ty správná slova, barvy...ale psát takhle jednoduše nikam "nevede", chceš-li psát dobře. To mi chybělo Tečka za větou Otazník bez Věty To mi chybělo Na mou duší spálenou Jako lék zrovna Ty? Tečka za větou, otazník bez věty - to jediné se mi na celé básni líbí, zní to trošku originálně. Lék na mou duši...jsi zrovna Ty ? - to už zní moc pateticky a omšele. Rým nekomentuji, to jsem již uvedl u první sloky. Jak napsal(a) iris - nikdo ti tu nechce ublížit, to že sem píšešznamená že chceš rozvíjet svůj talent a naučit se psát. V případě že nechceš, pak stačí jednoduše zatrhnou že nestojíš o hlubší kritiku a jeto - ovšem pak se třeba nemusíš dovědět, proč Tě lidé nečtou. Nicméně -každý nějak začínal, takže pokračuj dál a uč se...zlepší se to, uvidíš

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru