Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Narozeniny

20. 04. 2004
1
0
4721
Autor
pozorovatel

 

Bylo překrásné ticho. Vše nehybné a stálé. Okolo nebylo nic a tudíž nebylo ani co vnímat. Blaženost! Pak se ale kolem mě začaly míhat šmouhy barev a světel. Pohled na ně nebyl moc příjemný, ale ta jejich roztodivnost! Neustále se měnily v nové a nové tvary. Chtěl jsem se jich dotknout – poprvé jsem po něčem zatoužil. I přes tu bolest to stálo za pohled. Fascinující!

Šmouhy, barvy a světla se množily, ale s nimi se objevovaly i nové vjemy. Poprvé jsem zaslechl tóny. Byly matné a téměř neslyšné, ale přesto udivující. Přinášely mi nové a nové poznatky. Má zvědavost nebrala konce…

Poté jsem poprvé ucítil. Byla to bolest. Má první a tudíž nesnesitelná. Užíval jsem si každičký okamžik, protože mi dávala najevo, že jsem a že jsem dokonce něčím ještě pozoruhodnějším než je všechno to světlo, zvuky a pocity. Byl jsem okouzlen sám sebou. Poprvé jsem si uvědomil vlastní existenci.

Vědomí v mém nitru rostlo a já se o sebe začal strachovat. Strach to byl natolik silný, že mě donutil myslet. A tak jsem si své nové poznatky začal střežit a přemýšlet o nich.

Co však přišlo záhy bylo nesnesitelně hrůzné a všepřevracející. Byla to ale nutná daň za postup výše. Narodil jsem se….

 


babka
30. 05. 2006
Dát tip
A první, co jsi na tomto světě zažil bylo, že jsi dostal na prdel.

Přeno
31. 10. 2004
Dát tip
pozorovatel: potenciál = ten nápad měl potenciál na dobré zpracování, ovšem nestalo se.

Přeno
30. 10. 2004
Dát tip
No potenciál to mělo (na vtipnost, údernost a dobrou pointu), ale tak nějak to bylo neostré, nevím... asi budu muset číst jiný žánr.

pozorovatel
30. 10. 2004
Dát tip
Vážně na vtipnost? No já nevim, nechci být sebekritický, ale tohle je trochu sračka. Jsem rád, že si čteš mý nejhorší literární počiny:))))

pozorovatel
25. 05. 2004
Dát tip
:-))))))

sicco
24. 05. 2004
Dát tip
hehe to by mě zajímalo, na co jsem myslel já "urrrra, ta šílená nuda už konečně končí, urrra"

Aaria
23. 05. 2004
Dát tip
Tak mě napadá, jak klepe duše na nebeskou bránu, a když je vpuštěna před boha, slyší: "V tomto životě jsi se choval velmi hezky, neubližoval jsi, pomáhal jsi....do příštího života tě povýšíme...budeš stromem." Chtěla bych být stromem:-)

pozorovatel
23. 05. 2004
Dát tip
Škoda, že to tak není a nebo je to štěstí? Čím bych byl, kdybych se choval ošklivě?:-)) Ani nevím, čím bych chtěl být já. Beru, co je. Díky.

Pisces
01. 05. 2004
Dát tip
K těm tahákům: Na to jsem mistryně já :-) A celá třída si ode mě nekopíruje, protože já to doma už tisknu víckrát pro všechny a pak jen rozdávám:-) Nejlepší jsou taháky na počítači, písmo Arial a velikost 4, někdy jde přečíst i 3, když tam nejsou čísla. K dílku: Už jsi měl lepší, zajímavější, překvapivější. Dnes bez TIPu.

pozorovatel
01. 05. 2004
Dát tip
Písmo Arial a velikost 4 - to si budu pamatovat:-) Díky

Plicnik
26. 04. 2004
Dát tip
"Člověk může mít strach ze všeho, co si jen vymyslí...!!!" trefnější zakončení této debaty nebylo možné :-)))) fantazie, tralala, to je to co nás odlišuje od zvířat - naše chápání... to je náš strach :-)))) jinak dílečko ... hm, překvapivý konec, ale nějak nevim... a k tahákům - hmmm, udělala jsem si jen jeden jedinej - na matematický vzorečky, protože jsem si nechtěla pamatovat jak jsou vzorce pro obsahy a obvody těles ... radši jsem je kreslila :-) teoretizování musí jednou skončit :-))))

pozorovatel
26. 04. 2004
Dát tip
Jaký překvapivý konec?!!!!!!! :-))) To jsem nechtěl. Já myslel, že to bude jasný a zajímavý:-((

Plicnik
26. 04. 2004
Dát tip
nevim, furt jsem netušila kam míříš a ten konec byl - poslední kratičký odstavec - byl takový překvapivý, ale pak když to víš, tak si to přečteš, řekneš jo a nějak nevíš... Tak nevim... :-)

Člověk může mít strach ze všeho, co si jen vymyslí... vymysli (!!!)

no to je sice pravda, ale na zaklade coho dostane ten strach? ;) a neviem ci sa u zvierat da hovorit o strachu.. skor by som to nazvala ako nejake vytusenie nebezpecenstva.. a nasledny pud sebazachovy.. a clovek ma strach nielen z veci, ktore priamo ohrozuju jeho zivot..

pozorovatel
23. 04. 2004
Dát tip
Důvody strachu jsou různé. Např. strach z neznáma, ze silnějšího, překvapivého, strach o svá mláďata,... Zkus vystrašit nějaké zvíře... Samozřejmě jejich vnímání je odlišné od lidského. Člověk může mít strach ze všeho, co si jen vymyslí...

pozorovatel
22. 04. 2004
Dát tip
Pokud zvíře má strach, tak zaútočí nebo uteče. Když má člověk strach, tak začně vymýšlet léčky a různé varianty útoku, obrany, útěku, obelhání,... Díky.

pozorovatel
21. 04. 2004
Dát tip
Já jsem pro změnu poslední dobou línej a znuděnej. (Teda, nevim, proč se tu tak svěřuju:-)

pozorovatel
21. 04. 2004
Dát tip
To já si píšu taháky(slovo od slova:-))). Jsem vlastně vynálezce těch nejlepších taháků... Měníme se každou chvílí. Už se těším na tvou novou kritiku:-)))

pozorovatel
21. 04. 2004
Dát tip
Nejlepší tahák je ten nejjednodušší. Taky záleží na obsáhlosti testu a jestli se píše na papír či se jen vyplňuje. Nejrychlejší tahák je prostý. Všechny potřebné informace si napíšeš tužkou(za účelem vygumování) na čistý papír, na který test budeš psát. Tento tahák je téměř nezjistitelný a hlavně nenápadný. Jednou jsem si dokonce písemku předepsal už doma a ve škole ji jen odevzdal. Takových případů je ale velmi málo:-( Další taháky jsou jen vylepšené staré taháky...

haha :)) dobra tema :) ja o sebe tjez mozem povedat ze som na tahaky rodena xixi :) od osmej trjedy az teraz do tretjaku vacsinu pisomjek prejdem na tahakoch.. len co bude na maturite.... :)) inak, k tomu djelu: namet sa mi paci, takto uvazovat ma nenapadlo.. len mam jednu vyhradu: "Strach to byl natolik silný, že mě donutil myslet." ne je to naopak? najprv clovek mysli a ked rozmysla, co fsetko by sa mohlo prihodit, az potom sa zacne strachovat... ne? :)

Jeheheman
20. 04. 2004
Dát tip
Narodit se je spíš postup níže. Z nuly do mínusu.

Být uprostřed toho všeho a uvědomovat si to - těžko, ale co se narodit do svého života? Zas a znovu? * Neustále se měnily v nové a nové tvary. Chtěl jsem se jich dotknout – poprvé jsem po něčem zatoužil.

pozorovatel
20. 04. 2004
Dát tip
Jsou prý jedinci, co si pamatují svůj pobyt v děloze... To ale bohužel není můj případ:-( Láká mě psát o něčem, o čem vlastně nic nevim. Jen si vymýšlím... Jeheheman: "Z nuly do mínusu." by se mi tam nehodilo a ani moc nevim, jak to chápat. Jako, že z ničeho se dostanu do ještě větší nicoty? Jinak chápu, co tím myslíš a tak trochu to tu i píšu. Žít je bolestivé(občas)

pozorovatel
20. 04. 2004
Dát tip
To je mi líto, že ses nudila, ale jsem zas rád, že se ti tu i něco líbilo. Dík.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru