Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Věřit v naději

05. 06. 2004
0
2
2221
Autor
Fidler

Nevim co k tomu říct, chci vědět , co na to řeknete vy

Vítr je a zima , venku padá déšt

tisíce kapek chladných jako led.

Z oblečení pouhé cáry a ze srdce též,

přetěžký zdá se vlaštovčin let.

 

 

Dvanáctá hodina za chvíli odbije,

z života černá růže náhle.

Vlaštovko, už čas je jít do boje,

neseď tu smutně , tak jako tahle.

 

 

Do moře nadějí,touhy a přání,

vrať už mi ,prosím,moje sny.

Zapomeň na vytoužená zdání,

vlaštovko,prosím,už na ně nemysli.

 

 

Vítr už přestal a déšť se ztišil,

i z moře budeš moci jednou pít.

Vlaštovky let se náhle lišil,

s těžkými břemeny umí už žít.


2 názory

gr_4you
21. 02. 2007
Dát tip
hm, na písmáku je úspěch i to když tam nejsou vyložené stylistické chyby, leč jinak ta báseň má příliš omšelé obrazy a je krkolomná, taková přemoudřelá, víš? Chybí tomu vlastně jenom poezie. Ty věty jsou takové agitační, ale kam se poděla fantazie a hloubka sdělení? Mimoto si nedovedu představit vlaštovku, jak jde do boje, ale to už je spíš můj problém.

sem by měly přilítnout vlaštovka a Jiřička :o)

Petr_Pan
21. 09. 2005
Dát tip
ono - je problém se k podobnejm věcem vyjadřovat, ale - když Ti nevidim do očí a když si to můžu v klidu ještě párkrát přečíst, můžu to zkusit. je to bolavý a je to v tom hodně znát - většina prvotin jsou takovýhle věci. mám radost, že to neni přímo o lásce, ale - .. mno - budu oběktivnější a víc vytýkat, což by Ti spíš mohlo pomoct: rýmy - dost příšerný, jak pěkně naznačil seregil - moc tomu berou. vznikaj Ti tam pak veršíky pro rým a ve změti zbytečnejch slov se ztrácí ne smysl & hlpoubka toho pro Tebe ( protože Ty ses s tim asi mořila a byla šťastná, když se Ti podařilo to rýmovat a když sis říkala, že to přesně vyjadřuje, co jsi chtěla říct ), ale pro ostatní, kteří nad rýmem led/let nebo nad jakymkoliv z těch rýmů můžou vyprsknout smíchy ( především ti, co pozapomněli na svý začátky, nebo jsou natolik geniální, že takhle nikdy nepsali - - osobně se řadim k těm prvním ). kdybych tohle čet jako první dílko tady, řek bych Ti ať píšeš dál, že se vypíšeš ..

Fidler
21. 09. 2005
Dát tip
Děkuji za kritiku, ale tohle tak nějak vím.Proto jsem Ti dodatečně psala,abys četl ty nejnovější.Ale v něčem jsi pravdu neměl, napsala jsem ji za 5 minut :-))Přesto děkuji

kramny
20. 09. 2005
Dát tip
tohle se dobře čte a plyne...

Šákos
12. 06. 2004
Dát tip
nechápu jak se převtělí ztýraná duše do vlaštovky a pak se tam objeví motivace vše změnit bez jakkého-koli podnětu...chce to dotvořit, dobrý;-)

Seregil
05. 06. 2004
Dát tip
Myslím, že rýmování tomu malinko uškodilo... Myšlenka však pěkná, stálo by za to nechat uležet a ještě na to mrknout.... Jen dál a houšť...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru