Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Snad chtěla rakovina uvolnit cestu k moři

20. 02. 2005
3
9
6625
Autor
DeadKennedys

29. listopadu 2002 tomu bude právě rok co nás po dlouhé, těžké a zákeřné nemoci opustil George Harrison. Do našich myslí se zapsal jako nenahraditelný člen The Beatles, nenápadný ale nepřehlédnutelný, stejně tak nezapomeneme na jeho jedinečný repertoár z jeho sólové dráhy. Stal se osobností nejenom hudební ale i humánní, po celý svůj život hájil základní lidské svobody, práva a lásku. Odešel předčasně, ale vzpomínka na jeho písně tu zůstane s námi a jeho duch bude navždy žít v našich srdcích.

 

Snad chtěla rakovina uvolnit cestu k moři

 

Jirka dlouho šťastný byl

než melanom podcenil

Buňka buňku otlouká

nádor šlápl na brouka !

 

Najednou se těžko dýchá

u krku ho cosi píchá

Ve vilové oáze

rychle ztrácí na váze

 

V hrtanu už díra zeje

mrška nádor jen se směje

Nepomohla moc ni sláva

brouček padl na svá … záda


9 názorů

už to je dávno co jsem to napsal...lidi to moc berou vážně. Jestli pravdivý těžko říct, do těhle pater společnosti člověk zrovna nevidí a tomu co píšou v novinách se věřit nedá.

Viktorov
28. 08. 2012
Dát tip
Je to dost drsný, ale co si budeme říkat, v jistým smyslu pravdivý. Zrovna George mám nejradši... Možná jsi zapomněl zmínit Krišnu, ten mu celý život pomáhal nejvíc.

No vidíš ! dík za upozornění, jsem už zvyklej automaticky dávat pořád stejnou kategorii...a přitom tu mám i perly klasického stylu :))

Hagrid
12. 01. 2012
Dát tip
Nebojíš se. To je dobře. Možná bych zauvažoval nad změnou kategorie na Vázaný verše ;-)

tak Angie je oplodňovák jak vyšitej :), jo tak Kinks jsou takový drsnější Beatles... CHILD IN TIME vládne, sice trochu megalomanský, ale jedna z mých nej skladeb z tý doby. Deep Purple jsem dokonce viděl i naživo, ale bylo to někde tuším v T-Mobile aréně a ta má dar, že tam všechny kapely zní úplně stejně, takže Deep Purple zněli jak Iron Maiden...brrr... ale teď vážně, díky Bohu, že se to období už nikdy nevrátí :)

8hanka
30. 10. 2011
Dát tip
ale chod:) Tebou menovanych som tiez rada pocuvala, i ked niekedy radsej pomalsie veci, ako Angie od Stounov, od Kikns Lolu, Slade, Sweet, Who,super, s Deep Purple som sa marne snazila vytiahnut Child In Time, to boli vysky nad moje sily:) Skvele kapelky,skvele obdobie, v tom "praveku" som dospievala:)

ty mi dáváš :) já měl v pubertě radši Stouny a pak Deep Purple, Led Zeppelin a tenhle pravěkej klasickej hard rock, dokonce i Sweet, Slade a další mám dost naposlouchaný... Beatles mě nikdy moc nechytli asi proto, že měli příliš jednoduchý texty a byli ve svý zlatý éře děsně uječený (vokály), to už raděj Who, Turtles, Kinks...¨ ale nejsem holka takže co se týče vzhledu to moc neposoudím :) Lennonova sólová tvorba už byla snesitelnější.

8hanka
29. 10. 2011
Dát tip
Georga s Johnom som mala z Beatles najradsej, podla mna bol George najvacsi fesak a John mal zase v hlase nieco, cim ma kazda jeho pesnicka dostavala na kolena... od Georga mam najradsej Here Comes the Sun od Johna je toho viac...pre mna symbolicka napriklad Stand By me

ikit claw : Aha, no já nevím, já se v rytmice a vůbec v teorii zrovna neorientuju. Ale říkanka pro děti, to je fakt. Skočný a jednoduchý. Dlouho jsem neměl v ruce žádnej slabikář :o)

Leadbelly
22. 02. 2005
Dát tip
Jejej!

jo, taky by jsem spíš než nadávky radši kdyby lidi psali třebas o špatný rytmice atd.

zuzuzu : tolik vulgarit v jedné větě ?

Dave_Zw : díky, že nenadáváš :o)

Viridiana : ten úvod snad dokresluje černý humor ne ... ?

mathew : jistě, můj kamarád se zabil skokem z útesu, ale to neznamená, že kvůli tomu pošlu do prdele každou báseň o útesu. Buď je to pro mě děs z literárního hlediska nebo tedy myšlenkově, tématicky. Ale osobní problémy snad k anonymitě internetu nepatří.

snipka : tomu se nedivím :o)

Nicollette : Těžko říct, co si kdo zaslouží.

Hrbol : Nějaké určitě :o)

Stevenson : Samozřejmě, že si dělám srandu, to je jasný. Já byl vždycky veselá kopa :o)

zuzuzu
20. 02. 2005
Dát tip
běž do prdele s takovyma zasranyma sračkama

Dave_Zw
20. 02. 2005
Dát tip
To je ale fakt humus!

Stevenson
20. 02. 2005
Dát tip
to si delas legraci ??vcetne te hloubejsi kritiky ?(

(mathew)
20. 02. 2005
Dát tip
kdybych neznal asi pět svých blízkých lidí kterým se tohle stalo tak možná...

Nicollette
20. 02. 2005
Dát tip
to si nezaslouží

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru