Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Deník zatracených

24. 10. 2004
5
0
2095
Autor
Telvo

Jedná se o dílo ve formě denníku. Postupně budu přidávat další dny, jak mi to čas dovolí. Toto dílo je značně subjektivní. Vychází z autorových osobních zkušeností. Doufám, že na Vás zapůsobí. A prosím o trochu schovívavostí, protože pravopis není moje silná stránka. Proto omluvte pravopisné chyby. Děkuji

Rozchod

 

 Tento den mi zůstane dlouho vrytý do paměti. Jestli vůbec někdy zmizí? Dnes je čtvrtek, slunce svítí a ve vzduchu je cítit blížící se podzim. Nic nenasvědčuje blížící se katastrofě. Oběd ve školní jídelně byl poživatelný. Náš vedoucí chemického kroužku mě poslal pro vápno, které bude potřeba při odpoledním pokusu. Nemůžu se dočkat až se Ona vrátí z obědu a pak si vyjdeme na krátkou procházku. Jenže toto odpoledne mělo být úplně jiné. Místo láskyplného objetí mě čekala tvrdá rána. Jenom matně si vybavuji jak sedím na lavičce, Ona stojí vedle mě a drží mojí ruku. A já naslouchám slovům. Slovům co ji vycházejí z úst. Slovům co mi bortí svět, trhají moji duši na kousky a do srdce mi vyrývají rány, které se jen tak nezahojí. Ano, ta slova znamenají konec našeho vztahu, mého štěstí. Hlavou mi probleskne myšlenka, že toto je naposled co se držíme za ruce. Pak odchází, protože spěchá do hraní. Dnes už ji nedoprovodím a nedám pusu na rozloučenou. Už nikdy.

  Do kroužku jsem nešel, můj mozek odmítal pracovat. Stále se snažil zpracovat události posledních okamžiků. Ani nevím jak jsem se dostal domů. Asi nějakou setrvačností. Ta co se o lidi v situacích, kdy duše opustí tělo, postará. Zavede je domů a tam se psychicky zhroutí. To stejné se stalo se mnou. Nervy ve mě povolily a daly volný průchod slzám. Pro kluka v mém věku nepřípustné ukázat slzy. Slzy, znak slabosti. Jenže v těchto situacích brečí i dospělí chlapi. Ani jsem nepocítil stud, když přišla mamka a našla mě sedět v pokojíčku. Bez duše, třesoucí se ho se slzami v očích.

  Snažil jsem se ji sdělit co mě potkalo. Jenže slova mi vázly v hrdle. Až se moji mysl zklidnila, tak jsem byl schopen ‘‘normálně‘‘ mluvit. Snažila se mě utěšit. Taky ji v mém věku potkala podobná věc. Ale pro ni tehdy nebylo, tak hrozné jako pro mě. Její láska nebyla jejím spolužákem, její rodiče nebyli rozvedení. U mě přesný opak: Ona je mojí spolužačkou, mamka se s taťkem rozvedla, když mi bylo šest let. Nemusela se dívat jak otec mlátí její mamku. Já jo. A zanechalo to ve mě bolest. Jedinou útěchou pro mě je psaní.

  Po celý zbytek dne jsem nebyl schopen žádné činnosti. Mučily mě myšlenky zbytečnosti a pocity ztráty. A nejhorší na celé situaci je, že Ji opět zítra uvidím. Celé dopoledne s Ní v jedné třídě. Tak blízko, ale přeci tak daleko. To nepřežiju. Bože vem si mě. Už jsi mi posral celej život. A teď jsi vzal jedinou věc pro kterou mělo smysl žít. Nenávidím život.


StvN
05. 11. 2004
Dát tip
Fakt víc deník než povídka. Tvá zkušenost. Mi nic neříká.

sammara
03. 11. 2004
Dát tip
líbí se mi to,je to tvrdá realita Tip

Telvo
02. 11. 2004
Dát tip
Jo díky. Ale zatím jsem žádné štěstí za svůj život nepocítil. Když to začalo, tak jsem si myslel, že za to utrpení co jsem zažil příjde konečně něco pěkného. Chyba lávky. A obávám se, že štěstí mi není souzeno, a pokud je tak se ho nedožiju.

Dalamar
01. 11. 2004
Dát tip
Tak tohle se ti jako celek povedlo jen tak tak, části sou sqělé, obsah reálný (až kurva moc) ty víš, já mám taky zkušenosti..ale chtělo by to trošku líp sladit..jinak, ale Tip

Brosqička
31. 10. 2004
Dát tip
Vím naprosto přesně o čem píšeš. Ve chvíli rozchodu se Ti zhroutí svět, nevidíš budoucnost, ani nemůžeš, je tu jen ta strašná mučivá přítomnost, nemůžeš nic. Ptáš se sám sebe, proč se to muselo stát právě Tobě...? Řeči, že čas ty rány zhojí jsou pravdivý, ale vůbec nepomáhají, naopak. Skládáš svou oběť za tolik lásky, kterou jsi předtím daroval. Ale všechno jednou přebolí, věř mi. Vzpomínky zůstanou, ale myslím, že spravedlnost přeci jen existuje a určitě budou chvíle, kdy budeš opravdu šťastný. Přeju Ti to. TIP

Mortimer
26. 10. 2004
Dát tip
Souhlasím s Barmanem - Co je v domě, není pro mě...

Notreal
24. 10. 2004
Dát tip
a bude to horší...každým sned...s každou novou láskou...sestoupíš hloběji po schodech do pekel... buď se zrodíš z popela triumfálně jako Fénix a nebo jako hrouda zůstaneš...

Barman
24. 10. 2004
Dát tip
Nic moc to ve mě nezanechalo, snad jen jistotu,že mít babu ve třídě je magořina

Přeno
24. 10. 2004
Dát tip
Telvo, vždy pamatuj - když nevýš, jak co napsat, PČP jsou tvým přítelem. Deník je s jednim N a schovívavost s měkkym I.

Empty
24. 10. 2004
Dát tip
To se mi také kdysi stalo a měl jsem dost podobný pocity. Ale za chvíli to přebolí. Pěkně napsané*

Empty
24. 10. 2004
Dát tip
To se mi také kdysi stalo a měl jsem dost podobný pocity. Ale za chvíli to přebolí. Pěkně napsané*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru