Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nazev ?

21. 12. 2004
0
0
1404
Autor
wh_warrior

Prolog ?

Řeka teče, ptáci zpívají,
Hle ! Slunce svítí, voda kape,
kde jseš člověče, zde -
aneb duchem někde v dáli
wh_warrior
21. 12. 2004
Dát tip
Říká ti něco Zen ? Asi ne, viď ? "Mladý muž se zeptal zenového mistra Genšae: „Jsem začátečník a právě mě sem do kláštera přijali. Odkud najdu přístup k zenu?" Genša řekl: „Slyšíš bublání horského potoka?" „Ano," odpověděl mnich, „slyším." „Vstup do zenu tudy," tak zněla mistrova odpověď." Budeš-li mít zájem promluvit v Zenovém duchu, dej věděr :)

wh_warrior
21. 12. 2004
Dát tip
...vědět... ;-)

wh_warrior
21. 12. 2004
Dát tip
Našel jsem jeden příběh, který ti snad - alternative4 - snad něco napoví :) "Jednoho dne prosil nějaký muž zenového mistra Ikkjúa: - „Mistře, mohl byste mi prosím napsat několik základních pravidel nejvyšší moudrosti?" Ikkjú okamžitě vzal kus papíru a štětec a psal: „Pozornost." - „To je všechno?" zeptal se muž. „Nechcete ještě něco doplnit?" Ikkjú tedy napsal dvakrát po sobě: „Pozornost. Pozornost." - „Nuže," řekl muž podrážděně, „opravdu nedokážu v tom, co jste napsal, rozeznat nic duchaplného." Nato Ikkjú třikrát po sobě napsal: „Pozornost. Pozornost. Pozornost." Nazlobeně se muž domáhal odpovědi: - „Co to slovo ,pozornost vlastně má znamenat?" Ikkjú jemně odpověděl: „Pozornost znamená pozornost.""

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru