Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bezdomovec

09. 02. 2005
9
2
6657
Autor
pozorovatel

to potřebuju do školy, tak kritizujte cokoli díky

   

Z hromady odpadků se vypotácel bezdomovec. V hubě žvýkal banánovou slupku a cosi si brumlal. Lidé ho obcházeli, přestože dělali, že ho ani nevidí. Bezdomovec znovu zabručel a vypadalo to, že nadává. Pak se mu podlomila kolena a spadl ke zdi. Ještě než omdlel, stačil dát před sebe prázdný kelímek od kafe.

Když se probudil, zkontroloval obsah kelímku: dvacet osm korun, jeden dvacetník, žvýkačka (použitá, přesto ještě sladká a chutná) a pět šilinků. Bezdomovec se pitvorně usmál, zvedl se ze země a houpavým krokem odešel. Zbyl po něm jen ten kelímek od kafe plný mincí.

 

Byl sobotní večer a pracující občané se bavili v hospodách, barech či v jiných zábavních podnicích. Bezdomovec se nebavil, ale hledal v popelnicích jídlo. Hledá vždy jen v noci, kdy ho nikdo nevidí.

Ten den neměl moc štěstí. Našel hromadu balení od antikoncepce, léků a všelijaké elektroniky. Lidi si kupujou tolik hloupostí, ale aby vyhodili jídlo, je ani nenapadne! Bezdomovec byl rozladěn. A když se podíval do výlohy luxusní restaurace, jak tam všichni žerou a ba co víc: vracejí zbytky jídla či si stěžují šéfkuchaři, že zapomněl na tymián, tak tehdy se bezdomovec dožral. Zbídačený hladovec se příliš nerozmýšlel, vběhl do restaurace a volal: „Vím, jak ukončit světový hladomor! Vím, jak ukončit světový hladomor!“ křičel stále hlasitěji a přitom si nacpával kapsy vším, co jeho ruce stačily posbírat ze stolů. Když měl kapsy plné, začal si potraviny rvát i do úst. To se ale už vzpamatoval personál restaurace a vedli toho chudáka ven. Ten ještě z těžka polkl poslední sousto a zvolal: „Dejte najíst hladovým, vy pitomci!“

 

Dnešní den se mu náležitě vyvedl a tak nemusel jít krást do supermarketu, kde ho pokaždé chytí a nakládají s ním, jako by vytuneloval banku. Hájí se vždy tím, že zatímco on krade blbý rohlíky, ostatní bohatnou na chudobě druhých. Hlídačům je to ovšem jedno a mají radost, že si aspoň někoho mohou zadržet a chvíli dusit.

Dnes si ale bezdomovec užívá lahodných zbytků z restaurace a nemá tak strach, že umře hlady.

Po vydatném snědku se vydá do ulic, aby se poohlédnul po nějakém tom noclehu. Je něco málo kolem půlnoci a ta nejlepší místa už zabrali jiní chudáci. Bezdomovec bloudí a je mu jedno, jestli umrzne.

 

Dojde k obrovské vile s bazénem. Skočil by do toho bazénu, kdyby nebyl vypuštěný. Ráno by aspoň ta bohatá rodinka našla nafouknutého nuzáka, jak jim plave v bazénu. Asi by ho vylovili tou lopatkou, kterou se vytahují nečistoty z vody. A byli by mrzutí, protože si budou muset celý bazén vyčistit a vydezinfikovat. Ale jak už bylo zmíněno: bazén byl vypuštěný a tak o utonutí nemohla být ani řeč.

Bezdomovec aspoň přelezl plot s úmyslem, že jim něco rozbije, ale nakonec skončil u oken vily a s otevřenou pusou snil: Nebylo by špatný pracovat a zaprodávat se, pomyslel si. Člověk by ani nevěděl, že nouze existuje a lámal by si hlavu, jakou kravatu si dnes vzít. Měl by manželku, která z něj tahá peníze, děti, které nemají nikdy dost a přátele, kteří nesmí vlastnit víc než on. Bezdomovec si hrubě odplivnul při tom hrozném pomyšlení a ulehl na anglický trávník. Ležel tam, koukal na hvězdy a cítil se ohromně svobodně.

 

Ten den bezdomovec umrzl a bylo mu to jedno.

Ráno ho našly děti, když šly do školy a rodiče jim pak museli zaplatit psychologa, aby jim vysvětlil, že existují i chudí lidé, kteří nemají kde spát a co jíst.


2 názory

pozorovatel
28. 10. 2008
Dát tip
chlape, mně je to fuk, já tuhle povídku ani nemám na vlastní stránce.. je tři roky stará a mám ji schovanou ve sbírce s odpudivym názvem

mašinfíra
28. 10. 2008
Dát tip
co TY o tom víš...? Byl's někdy? Jinak to není špatný. Akorát mi to nic neříká.

sidonia
07. 02. 2006
Dát tip
sem jako cetla cetla a cekala a cekala prislo mi to divny:)

pozorovatel
07. 02. 2006
Dát tip
a proč čteš tohle? to ani nemám na aut. stránce

Avery
19. 05. 2005
Dát tip
No, takový lehce odpočinkový. Všechno nemusí mít padesát zápletek.Líbí se mi to, kromě stupidní poslední věty. A vyřešení světového hladomoru taky ujde:) I ta psychologie toho chudáka je zajímavá.

pozorovatel
19. 05. 2005
Dát tip
to je povídka do takový dementní soutěže, tak má hold i stupidní konec:) díky!

katugiro
09. 03. 2005
Dát tip
nevybroušená, vlastně jí plno věcí chybí, ale člověka někdy potěší i jen tak si číst dobře psaný text * už se někdo ptal, proč tam nechal ten kelímek?

pozorovatel
09. 03. 2005
Dát tip
já to chtěl smazat, páč jsem to jenom potřeboval do školy, ale nakonec jsem jí nechal žít:)) kelímek:))) někteří jako StvN už to znaj... já to napsal v Maličký pozorovatel, aneb nemusíte taky číst všechno nechtěl peníze, zanevřel na peníze, on není úplně bezdomevec, nechce se zaprodat

Induan
03. 03. 2005
Dát tip
Není to špatný. Ale málo to vtahuje do děje. Jestli to má být něčí příběh, pak tam musí být někdo. A to je to co tomu chybí. A to, že je to povídka ještě neznamená, že postavu můžeš odbít. Možná by pomohlo pojmenování. Ne nutně jménem. Každopádně snad chápeš co chci říct. Chybí ztotožnění a zkutečná lítost. Je to jako článek v novinách, nad kterým si člověk řekne: "Chudák" a otočí list a není to jeho vina. Škoda.

Induan
03. 03. 2005
Dát tip
odbýt :) Ach jo - ta moje dyslexie blbá :)

pozorovatel
03. 03. 2005
Dát tip
neni to moc dobrá povídka, vim bylo to hlavně do školy díky!

mermaid
18. 02. 2005
Dát tip
působilo to na mě moc smutně ale potom nakonec to tak přestalo působit i když asi mělo a (nevím jak to popsat slovama ale končilo to jinak než smutně:))

pozorovatel
18. 02. 2005
Dát tip
správně si to popsala:)) pak už je to cynický díky moc

pozorovatel
17. 02. 2005
Dát tip
jůů, konečně na to někdo káp´. Jasně, že mohl bejt pracující:)))díky! Učim se nevysvětlovat, jen popisovat. Proto jsem nevysvětlil, proč se hrabe v odpadkách jen v noci...že se stydí sám za sebe Paní učitelka měla radost:)) Tu poslední hlášku používám často i na věci živé

Narvah
15. 02. 2005
Dát tip
takový sociální pohled na bezdomovce. spíš než povídka je to popis. nechápu větu: ten den bezdomovec umrzl a bylo mu to jedno. kdyby mu to bylo jedno, tak by se celej den nesnažil sehnat jídlo a tak.

pozorovatel
15. 02. 2005
Dát tip
a bezdomovec se takhle ani nechová:)) povídka je to blbá, ale splnila účel dík za přečtení

Craerassy
10. 02. 2005
Dát tip
já v tom prostě ironii necítím...pro mě je to jen příběh a nic moc čtivej, no hele, ty mi prostě rozumět nechceš...máš takovej neohrabanej styl...není nesrozumitelnej, je těžkopádnej...já nevím, jak to jinak říct...mně se ten příběh prostě nelíbí...kapišto?.-))

pozorovatel
10. 02. 2005
Dát tip
ne že ti rozumět nechci, ale ono to jaksi nejde:)) konečně jsme se k tomu dostali - neohrabanej styl!! No, hurá, ale trvalo ti to:)) je neohrabanej, vim

Morasten
10. 02. 2005
Dát tip
Mě se navopak líbí, že tam používáš slovo bezdomovec hodněkrát, protože pak to působí jako : "ten člověk je bezdomovec a patří to k němu, je to jako jeho méno, a musí se zdůrazňovat že je nemá kde bydlet" jestli je to teda ta slohovka, tak doufám že si dostal jedničku... t.

guy
10. 02. 2005
Dát tip
líbí se mi to se vším jak to je a co v tom je ... nemám soustředění na čtení názorů, zřejmě nebudou jednoznačné ... ale co jsem napsal, jednoznačné je *

pozorovatel
10. 02. 2005
Dát tip
Morasten + guy: napsal jsem to včera a rovnou sem hodil, takže jsem tam spoustu věcí ještě opravoval snažil jsem se opravit to, co mi tu někteří vytýkali a vytýkali moc dobře:)) hezky Morasten:)) přesně proto jsem slovo "bezdomovec" opakovat chtěl díky vám:))

Vespa
10. 02. 2005
Dát tip
Tvůj styl...ehm, vždyť víš... Příběh, hm, fakt mi moc nesedne, ale to jak si tam zapracoval ty fakany s psychologem, to se mi líbí. Přijde mi to, jako by sis z toho dělal prdel, že jejich rodiče sou neschopný, děti hloupoučký... Naštěstí s euž nemenuje Leopold.... Konečně je z toho tvýho psaní cejtit taková ta sarkastická nadsázka, což v první verzi nebylo... Trochu moc moralizuješ, ale proč ne, je to podaný takovym tim stupidnim vtipem, kterej mi ani nevadí. S pozdravem

pozorovatel
10. 02. 2005
Dát tip
můj styl je skvělý, vím jéé a teď jsem si na něco vzpomněl..pošlu zprávu:)) hi-he

Vespa
10. 02. 2005
Dát tip
Tvůj styl je nevypsaný, Lukášku :)) Pošli, pošli...sem zvědavá jak orangutan :o)

pozorovatel
10. 02. 2005
Dát tip
nemám rád, když mi někdo říká Lukášku!!! vrrr

Vespa
10. 02. 2005
Dát tip
promiň, mistře

pozorovatel
10. 02. 2005
Dát tip
mám rád, když mi někdo říká mistře

Vespa
10. 02. 2005
Dát tip
Jistě, mistře, budu si to pamatovat, mistře :o) Spokojenej, mistře? :o)))

Dirty
10. 02. 2005
Dát tip
ten konec je peknej ale jinak nic moc... ale urcite bude!!! :)

Tomaszlosin
10. 02. 2005
Dát tip
Vůbec se mi to nelíbí sorry, ale je to tak. Záleží na jaké škole je to slohovka. V normální češtině by za to můj češtinář dal jedničku, ale např. v semináři z ČJ, kterej vyučuje češtinář co píše i učebnice určitě ne. Uvádím ti definici ironie, abys věděl, co to je. "Ironie je zjevné pozitivní hodnocení, jemuž kontext dává význam negativní. Uolatňuje se ve výstavbě jazykové i tématické - užitím slov a motivů v opačném významu, s cílem zlehčit či zesměšnit dané téma. Je častým nástrojem satirického autorského postoje." Ladislava Lederbuchová: Průvodce literárním dílem. Není to nejhorší, ale je to hrozná nuda, obyčejnost a předvidatelnost.

pozorovatel
10. 02. 2005
Dát tip
hele, ty nebudeš blbec, jak jsem si myslel:)) výborná kritika souhlas díky!

Tomaszlosin
10. 02. 2005
Dát tip
Ale jo jsem! Kdo není ať zvedne ruku!! Dostals lepší kritiky než tuhle.

pozorovatel
10. 02. 2005
Dát tip
ale od tebe jsem to nečekal:)) avíza bys mi ale posílat nemusel

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
a já vždycky myslel, že se postavy v povídce nemají moc prokreslovat, v povídce jde prej hlavně o příběh povaha postavy se odráží v jejích činech, psát o tom, jak vypadá a jakou má mentalitu je v povídce zbytečný a složitý jsem třeba napsal povídku Revolvery nejsou, co bývaly, kde jsem žádnou postavu neprokresloval a nějak si nikdo neztěžovat, tak vlastně ani nevim, co si myslet.. téma povídky je pěkně blbý: lesk a bída tohoto světa a dík, jsi skvělá a tak... znáš to:)) jsem to teď dopsal, ale těch chyb je fakt hodně:))

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
jo a ta pitvornost... znáš Anděl pitvornosti od E. A. Poea?

fugazza
09. 02. 2005
Dát tip
Začíná to docela dobře - bezdomovec, co se vypotácí z hromady odpadků - ten popis v prvním odstavci se mi líbí:-) Dál už je to takový "slohovatý". Otrocká slohová práce. Do školy jakž takž, ale jestli máš větší ambice (jako že snad jo, když to tady uveřejňuješ), tak by to mohlo/nebo spíš mělo/ mít výraznější pointu. Nebo by to mělo být vtipný nebo by z toho mělo mrazit v zádech. Téma lesk a bída světa není zrovna dvakrát atraktivní, ale něco se s tím provést dá. Možná, že tam taky mícháš víc věcí dohromady - jednak lesk a bída světa a k závěru jeho myšlenky na sebevraždu. Restauraci a v závěru luxusní vilu. Vyznívá to jako klišé. Co třeba jenom víc prokreslit tu konfrontaci luxusních výloh a restaurací s bídou ulice? Ani bych toho bezdomovce nenechal vběhnout do tý restaurace a ztropit scénu. Vyznívá to nereálně a trochu trapně. Místo toho bych si trochu pohrál s jeho psychologií. Co se mu honí v hlavě, kouká do tý restaurace a pak na svoje dvě tašky, ve kterých má jídlo, který pracně vylovil z popelnice. Bude to takový obyčejný, ale bude z toho mrazit v zádech a bude to dobrý...

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
fugazza: to bude hrozně patetický, ne? já takhle (psychologicky, popis postavy, vžítí se do postavy, myšlenky) psal dřív a teď v povídce dávám přednost příběhu tady je ten příběh přemrštěnej symbolicky ztvárněnym moralizovánim: bohatství vs. chudoba, prachy, obžerství, hlad... a to jsem se ještě navíc snažil, aby to vypadalo prostě a hlavně jako bych to nezaujatě jen pozoroval a vyprávěl vám mý myšlenky tam jsou, ale skrytý, protože já jako autor bych neměl soudit, spíš si jen tak dělat srandu u tý restaurace jsem doufal, že to bude vtipný a filosoficky trefný:)) a ne trapný... to už je na čtenáři, no díky moc:))

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
ne, jen to je zdánlivě podobný přečti to, dej tip, konstruktivní kritiku a já ti prozradim nick

fugazza
09. 02. 2005
Dát tip
Bude to jenom tak patetický, jak patetický to napíšeš:-) Jak bych to řekl - Snaha byla a cení se, ale podle mě je moralizování moc a je příliš přímé. A zanikne v něm i úsměvná historka s restaurací. Ten nápad je dobrej, ale... A to platí pro celou povídku - něco tomu chybí. P.S. není zač. A moc si to neber, až zveřejním něco já, tak si klidně zgustni ty na mě:-)

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
fugazza: zas tak moc jsem nemoralizoval no, moc ses teda do mě neopřel:)) snad příště hele díky! :))

Brunhilda
09. 02. 2005
Dát tip
sem si myslela, ze tema bylo tohle:Vím, jak ukončit světový hladomor! :o) docela sem se zasmala, i kdyz to chce hodne uprav, a co se tyce vykreslovani postav, je jen na tobe, jak s pribehem pracujes, muzes vypravet rozhovorem, myslenkama, cinama, proste podle gusta, takze v tom devi nema pravdu, nicmene je videt vicemene dementni zadani a jednoduse splnenej ukol, verim, ze dybys to psal jen pro sebe, bylo by to supr

Gonsales
09. 02. 2005
Dát tip
ale jo docela sem se pobavila...ovsem posledni odstavec stal za to;)

Gonsales
09. 02. 2005
Dát tip
jinak na to ze je to do skoly je to good;)

StvN
09. 02. 2005
Dát tip
Naivní. Zábavné. Docela dobře napsané. Hlubší ne-e.

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
Brunhilda: to mi zas až tak nevěř:)) já mám kolísavou formu jo, chtěl jsem to napsat hlavně jednoduše se skrytýma myšlenkama dík:)) Gonsales: že jo:)) dík

Přeno
09. 02. 2005
Dát tip
Scéna s restaurací vtipná, zbytek řekněme ucházející... na školní práci víc jak v poho, neni ani přespříliš nuceně moralizující.

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
StvN: naivní obsahově, filosoficky, myšlenkově? Kdyby jo, tak to je dobře, to by se učitelkám líbilo:))

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
Přeno: ale škrtat nemám, co? díky hele:))

StvN
09. 02. 2005
Dát tip
Naivní situace. Například ta, kde bezdomovec vběhne do restaurace a křičí to, co křičí, je absurdní a líbí se mi. Naivita kouká z některých jiných vět.

Přeno
09. 02. 2005
Dát tip
Ne, proč by? :) Btw., co teda znamená to "pitvorně"? Něco jako útrpně?

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
StvN: tak jo, dík:)) Přeno: Pitvorná situace: podepíráš něco a spadnou ti kalhoty. a vůbec, přečti si toho Poea:))

StvN
09. 02. 2005
Dát tip
No jasně. Chce to nadhled.

Přeno
09. 02. 2005
Dát tip
pozorovatel: ahá, tak teď už to chápu (ehm - ne, ale neva, však já si to někde najdu). :) No dyž ho uvidim...teď mam ovšem čtiva až nad hlavu.

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
čtiva až nad hlavu? Hele, tolik toho zase nepíšu:)))

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
fakt? To by mě ale zajímalo... tak někdy :))

Přeno
09. 02. 2005
Dát tip
Já vim, ale bohužel musim taky číst ňákej ten brak do školy... >;)

Craerassy
09. 02. 2005
Dát tip
jejda..já radši zmizím, jo?:-)

No, téma je fakt blbý, to soucítím....nezdá se mi to špatný*, první dvě části se mi líbí bez větších výhrad, pak už mi to přijde o něco slabší...závěr je děsnej...sem tam by to chtělo menší úpravy, asi zhruba to, co Ti vytýkala devi... no, ještě k obsahu, je vidět, že nejsi bezdomovec...

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
Crae: ani nápad kritizuj! :)) Sn vojáček: proč se ti nelíbí závěr? devi? myslíš tu plochost postavy? s životem bezdomovce to vlastně nemá nic společnýho Díky moc:))!

Craerassy
09. 02. 2005
Dát tip
no...přikláním se k devi, ale ona je ještě mírná...já bych byla si vošklivější:-)

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
tak to zkus:)) když se budeš odkazovat na ostatní, tak tě nemůžu setřít..

spíš ty různý gramatický chyby a sem tam nějaké neobratné vyjádření...postava mi takhle anynymní nevadí, prostě obecně bezdomovec, nějaká figurka...je jedno, jestli je plešatej nebo má na tričku mikymauze, když řešíš globální problémy.. závěr je moc moralizující...rodiče jim museli zaplatit návštěvu u psychologa...proč proboha? tohle bych dítěti zvládla vysvětlit i já, zní to fakt blbě...a proč tam vůbec tahat děti? je to laciný působení na city...závěr snad z toho celého vyplývá sám nebo by měl...když ho tam dáš takhle polopaticky, ztratí to kouzlo...promiň, trochu jsem se rozepsala, mám depku a chce se mi něco rozbít, tak alespoň píšu drsný kritiky...

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
Vojáček: závěr je takovej schválně, učitelstvu se to líbí děti jsem tam vtáhnul, protože tím naznačuju jak jsou izolovaný od reality, psychologa jsem zmínil, protože všichni bohatí používají psychology a navíc pro zaměstnanost nemají čas dětem něco vysvětlovat - pohodlnost závěr spíš než na city je sarkastickej já se vždycky divim, že dokážete pochopit silně subjektivní báseň, ale logiku prózy už moc ne... ůůů:)))

Craerassy
09. 02. 2005
Dát tip
přijde mi, jakoby to napsal školáček..takový dětsky podaný, dětskýma očima viděný..prostě jednoduchý příběh, jednoduše napsaný, bezdomovec plive, lidi žerou, on má hlad, umře...příběh..prostě z něj nemám žádný dojem...já říkala, že budu vošklivá:-)

učitelstvu se to možná líbí, mně ne...chápu to, ale úplně by mi z toho závěru stačila první věta, ta je dobrá a alespoň pro mě naprosto dostačující...sarkasmus je cítit z celého dílka i bez závěru, to je v pohodě...vadí mi zjednodušování bohatí /chudí...špatní/dobří...být to báseň, řeknu klišé!!! já teda být bezdomovec, spíš než jídlo hledám něco k pití a pak se prospím v nočních tramvajích... to víš, my básníci máme trochu jiný svět, není v něm na logiku místo...

jinak krásný večer, neber mě moc vážně, já u toho poslouchám Křemílka a Vochomůrku a po každé pohádce to prostřídám s Nirvanou :o)

Najednou se Křemílek zastaví a všecko kolem je mu cizí. Vochomůrko, asi jsme zabloudili. Zabloudili, jako by překročili bludný kořen. Chodily po lese nahoru a dolů, křížem a krážem... to abys mi věřil...:o)

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
Crae: má to být jednoduchý příběh, má působit jednoduše, protože tu mluvim o globálních problémech, který jsou každýmu jasný (aspoň si to myslej, že jim to je jasný) ale pár zvláštnůstek, skrytých myšlenek a popíchnutí jsem tam skryl třeba s odstupem času budu mluvit jinak, ale tohle celý je sarkasmus...naivně podaný ale sarkasmus rád bych toho školáčka viděl, který tohle napíše....ůůůů:))) Hlavně: vůbec tam nenastinuju, jestli je lepší být bezdomovcem (to znamená nekonzumním člověkem, jakože svobodným) nebo pracantem pro společnost Malý princ je knížka, kterou by taky mohl napsat žáček?:)) (ne příliš trefný až přemrštěný přirovnání, ale já jen pro ..úsmysl) vojáček: tak trochu viz. výše pokud píšu o problémech celýho světa, tak musim jednoduše lidi rozdělujou věci na dvě skupiny proto, aby se vyznali helejte, díky moc:))

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
snový vojáček:)))))

Craerassy
09. 02. 2005
Dát tip
já z toho sarkazmus necítím...není to chyba? prostě ho necítím..jednoduše psaný jsem nemyslela jako obsahově, ale styl...prostě mi to přijde slabý, no..ach jo, že já nedržela pusu:-(

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
Crae: klid, já si rád povídám nad dílem, moc rád:))) "Ráno by aspoň ta bohatá rodinka našla nafouknutého nuzáka, jak jim plave v bazénu. Asi by ho vylovili tou lopatkou, kterou se vytahují nečistoty z vody. A byli by mrzutí, protože si budou muset celý bazén vyčistit a vydezinfikovat." a co je tohle? Je to sarkasmus? nebo ironie? jak se pozná jednoduchej styl?

Craerassy
09. 02. 2005
Dát tip
je to prostě konstatování...aspoň tak, jak je to podaný...je umění napsat dílko tak, aby to zamýšlené bylo taky cítěno...ale možná jsem jen mimo já:-) jednoduchej styl? já nevím...mně se třeba nelíbilo tohle: Lidé ho obcházeli, přestože dělali, že ho ani nevidí. Bezdomovec znovu zabručel a vypadalo to, že nadává. nemám čas se probírat celým dílkem znovu, je moc hodin, ale tohle jsou tak ...prapodivně poskládaný věty...normálně by člověk napsal...lidé ho obcházeli, aby na něj nemuseli šlápnout..lidé odvraceli hlavy a obcházeli ho...já nevím.. nebo to druhý...Bezdomovec znovu zabručel a vypadalo to, že nadává....bezdomovec zabručeltečkavypadalo to, že nadává..tak nějak to cítím, ale to je fuk..je to tvá povídka:-)

pozorovatel
09. 02. 2005
Dát tip
takže to neni sarkasmus/ironie ale konstatování? :-/ :)) už rozumim radíš mi zjednodušit věty:)))) takže nemám až tak jednoduchej styl...ale naopak složitej a málo srozumitelnej

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru