Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nekonečné rozhovory

15. 11. 2000
2
0
3208
Autor
Skleboun

Tohle je báseň jen tak pro radost...a taky trochu pro potěchu. Abych po dlouhejch rozhovorech nebyla naštvaná, kolik jsem zas provolala peněz. Jo, a taky je to pro myho bráchu...on to snad pochopí (a snad ho to i potěší).

Dám Ti jednu dobrou radu: telefon není na závadu. Ale ty nekonečné rozhovory... V kuchyni zazvonil telefon. Tak proč ho nevzít? A tak jsem ho vzala. Volala mi můj kluk. Seděla jsem na židli, nohy na topení, a poslouchala. A dívala se z okna. Viděla jsem malou žabku, viděla jsem zamrzlou vodu rozlitou na schodech, která se třpytila jako sklo...Viděla jsem i kytku rozkvetlou na sněhu a malého ptáčka s barevnými křídly... A čas ubíhal, tak hrozně rychle, a já pořád seděla u telefonu a bavila se se svým klukem. A bylo mi dobře. O čem jsme se bavili? Proč se ptáte? Není to nakonec jedno? A víte, že jsme si toho neřekli zas až tak moc..anebo všechno. Ale hlavně jsme se poslouchali a povídali si jen tak. Stejně jsme oba věděli, že si nestihneme říct všechno, co bychom chtěli, i kdybychom se bavili celý den a jěště ten další den a tak dál... Když jsem konečně položila telefon, pocítila jsem k tomuto přístroji hlubokou úctu. Jak je možný, že mě s milovaným člověkem spojuje jen sluchátko a spousta drátů? Jeden ze zázraků moderní doby...
bloudidlo
01. 08. 2002
Dát tip
jako story z Bravo Girl....... Iracku milacku, nejak upadas.

Marwin
29. 05. 2001
Dát tip
Projíždím tak díla několika lidí a náhle... Když jsem toto četl poprve nějak jsem nedocenil smysl celého..... no myslím, že teď rozumím zas o trochu víc....

Gillderan
08. 03. 2001
Dát tip
Je hezké, že ti tvá kluk volala. Je hezké, že je tahle úvaha plná nesmyslů. A je hezké, že je i tak trochu filosofická. Co není hezké, je styl, jakým to píšeš. Zdá se mi to moc nakupěné na hromadě. Chtělo by to mezery a odstavce a pár vynechaných řádků :))) ....

Ansuz
26. 01. 2001
Dát tip
Telefon...Hm...SciFi To je moje

StvN...a jaky to bylo ??

StvN
25. 11. 2000
Dát tip
Myrinda lopuch nejni vynález, alespoň ne lidskej. A na vic, na papír namá, já to zkoušel.

myrinda
24. 11. 2000
Dát tip
lopuch stvn, lopuch! (pozor nezamenovat jehlicnatou vetvi!) skleboun:libi se mi to :-)

StvN
23. 11. 2000
Dát tip
Skleboun: nezlehcovat prosim, ano?

StvN
22. 11. 2000
Dát tip
Je to daleko jednodussi. Vitez je obycejnej toaletni papir. Zkus zit bez nej. Bez telefonu se obejdes, i bez ponorky se zlutyma kridlama a dokonce i bez mluviciho padaku.

Skleboun
22. 11. 2000
Dát tip
StvN:ale bez slapaciho auticka neeee! .o))

Merle
21. 11. 2000
Dát tip
já bych telefon až tak neopěvoval (ikdyž to děláš dobře), ale možná proto, že ho nemám rád.

Skleboun
19. 11. 2000
Dát tip
StvN: jo, treba ponorka se zlutyma kridlama, slapaci auticko na mydlovej pohon, dvoubarevna zubni pasta z morskejch ras a nakonec i ten mluvici padak z japonskyho vtipu :))

bohuzel musim rict ze mas naprostou pravdu Sklebi...znam to moc dobre :)))

StvN
16. 11. 2000
Dát tip
Jsi všímavá. Zkus uhodnout jakej vynález je v každodenním životě nepoztradatelnej. Je to dokonce větší zázrak než telefon.

MM
15. 11. 2000
Dát tip
a modří už vědí... :-) hodně štěstí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru