Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sebepojetí

05. 04. 2005
1
0
1469
Autor
Laura_L

Psáno při hodině občanské výchovy..ponechávám v původní formě prot autentičnost

Připadám si vytržená z toho všeho. Jako, že je jeden svět a já, jako kdybych sem nepatřila, přilétla sem z vesmíru. Nikdo mě nechápe, s nikým si nedokážu tozumět, nikdo mi není blízkej, "má  osoba". A když už někoho takovýho najdu, hned ho ztratím nebo se v něm zklamu. ničí mě to a připadám si naprosto odkopnutá až na semaj okraj společnosti, článek puzzle, kterej přebyl a nedokáže nikam zapadnout, osoba, která ví, že někam musí patřit, ale není to na tomhle světě, je to někde úplně jinde, nebo to tu bylo a zaniklo to. Adi jsou to kecy. Asi za to může ta tráva. Ach§ jak příznačné! Když se tu učíme o tý osobnosti a já jsem naprosto rozpadnutá subjekt objekt osobnost mimo tento svět. Je to úvaha nad mým chováním? Píšu stejně jako Juditka (jedna cvoklá dívka), která nemůže najít nikoho, kdo je jako ona. Já taky ne a jsem jiná než ona. "to jsem ta zelená". Připadám si, jako kdyby všichni okolo byli černý a já zelená. Ne, že bych byla výjmečná, jsem spíš divná. Vadná. Sebepojetí. Přesně tak. Zasloužím si uznání cizích lidí? Je tady na světě nějde moje druhá plovina? někdo trhlej jako já? Někdo dospělej a zároveň dítě? Někdo ZELENEJ?
stihar
21. 02. 2006
Dát tip
to mi připomíná mě samotného... ale tmavozelenou barvu jsem vždycky vnímal jako odstín fatálního zničujícího žalu... co ti na to řekl vyučující?

Laura_L
21. 02. 2006
Dát tip
zelená je prostě moje.. vyučující si to nečetl...to jsem psala jen tak pro sebe a lidi co by se v tom mohli najít

ale ona fakt neni tuctova, mohu potvrdit :)

absurd
10. 06. 2005
Dát tip
spíše vyjímečná než vadnáa divná Slečno jste..

probe
05. 04. 2005
Dát tip
Zelená je zvláštní barva :-), má oblíbená ostatně. Vzpomínám si, že jsem ji kdysi použil k velice podobnému popisu :-).

StvN
05. 04. 2005
Dát tip
Nechci ti kazit iluze, ale ty nejen že nejsi jiná, divná, zvláštní, z vesmíru, ty jsi naprostu tuctová puberťačka s malichernými problémy, který si musí prožít úplně každej.

Laura_L
05. 04. 2005
Dát tip
No, tak ti teda pěkně děkuju, když myslíš (pokud myslíš ovšem). Já tě nechci urážet, protože tě neznám a ty mě ostatně taky ¨ne a proto nemáš právo to říkat.

Zuzulinka
05. 04. 2005
Dát tip
Takhle se cítí občas každý holka...poklona za Tvou odvahu to přiznat veřejně,,,

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru