Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Protektorial

11. 05. 2005
2
0
1429
Autor
Smailinka

Podzimní odpoledne. Barevné listí podbarvuje pocit nejistoty. Hotel Protektoriál byl nyní prázdný a z pokoje číslo osm bylo slyšet podivné šumění. Chvíli, co chvíli se ozvalo slabé: „Uááááááá“…“Je vám něco?“, ptala se pokojská přes zavřené dveře. Zevnitř se ozvalo tiché: „Ne, nic. Děkuji.“ Po dvou hodinách se dveře otevřely, Adam omráčený chvilkou vlastenectví vypadal jako po dávce heroinu. Sešel pomalu ze schodů a začal se lehce klepat. Majkrofunny se rádi přemísťovaly, a nikdy´s nevěděl, kam. Prošel kolem recepce, byla vyzdobená umělými kytkami a mladou dívkou. Vzpomněl si na svou manželku, nadšenou Protektorantku, uniforma jí taky slušela. Došel až ke kontrolní bráně. Čeněk stál opřený o nefungující telefonní automat a kouřil Malprotky, když byl malý, kouřili s Adamem suchou trávu na poli, vzpomněl si na to, kdykoliv si zapálil.
Podívali se na sebe, Adam si lehl na zem a začal se otáčet ve směru hodinových ručiček a křičet: „Otoč se, otoč se!“, zatímco jeho přítel, velitel strážných vojsk pro potírání vlastenectví, mlčky přihlížel, jen cigaretu, kterou kouřil, odložil. Nesmyslnost jejich jednání byla podmíněna strachem obou mužů z prozrazení. Že Adam má pod stejnokrojem tričko Svobodné Česko, Sparta v rámci Venezueli (jediná země, kam nedosáhnou), Čeňkův strach, že oni ví, že on to tuší.

Smailinka
07. 01. 2006
Dát tip
Tak to je poklona jako Brno, děkuji.

Peeta
02. 01. 2006
Dát tip
hezky! nejsem si jista cim presne, ale styl psani mi pripomnel Kingova Pistolnika. Libi! *

Na začátek: líbí se mi. Ale ...přijde mi, že text tápe, drží se při zdi. Možná to má všechno na svědomí délka, nevím. Bavilo mě číst, i když začátek je spíš nemotorný rozjezd ... Možná, že by ještě stálo za to nepřiznat a nehodit to všechno na sen, který, když jsi spala, se ti zdál, ale .. který sis nechala zdát. Vědomě, pohrát si s tím. Nechat se bavit, tak asi. Myslím, že tak se můžou bavit i čtenáři, když na to přistoupí.

Smailinka
13. 05. 2005
Dát tip
to byl muj sen...hezký sny, viď!?

Marty73
12. 05. 2005
Dát tip
pěkná bláznivina. mohla bys to nějak uvést v prologu nebo komentáři

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru