Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pocity noci

13. 12. 2000
2
0
2815
Autor
Erendis

Je noc. Ticho a tma prostupují vším.

Ticho. Lehký dotek bosé nohy. Tma. Vůně konvalinek. Ticho. Pocit přítomnosti. Smutek. Čekání na úsvit. Tma. Déšť. Vůně hlíny a konvalinek. Čekání na znamení. Tichá modlitba. Vítr. Kvetoucí kapradí. Pohlazení rukou. Konec iluzí. Čekání. Tma. Vůně. Divoký pocit života. Nahé tělo. Přítomnost. Energie. Vůně lesa. Chlad. Šelest listí. Nenávist. Vlající vlasy. Pocit hlíny. Vůně přítomnosti. Dotek deště. Polibek kapradí. Útěk. Tma. Vůně života. Žár. Tichá melodie. Bílá konvalinka. Běh. Smysl. Tichá vůně. Nahé iluze. Čekání. Ticho. Pocit úsvitu. Tma. Lehký krok deště. Vůně lesa a hlíny. Pohlazení. Tma. Vůně. Ticho. Smích. Vůně dráždící smysly. Mechové polštáře. Vztek. Pocit čekání. Iluze ticha. Slzy. Vůně konvalinek a deště. Energie úsvitu. Tma. Chlad. Znamení. Vůně těla. Krok. Pocit vůně. Žár lesa. Touha. Ticho. Konvalinka a mech. Divoká vůně vlajících vlasů. Procitnutí. Pocit. Ticho. Tma. Vůně. Ticho.
Carodej
12. 03. 2001
Dát tip
Já se přidávám k Albireovi. Je to naopak moc dobré a je mi líto těch, kteří se do toho nedokázali včíst. Moc moc dobré.

Albireo
06. 02. 2001
Dát tip
Tak přece jenom jsem od Tebe už něco četl, vždyť tohle znám, i když jsem Ti tenkrát nenapsal kritiku. Tak to napravím - skvělá kombinace slov, která dokáže opravdu vyvolat určitou náladu - a jsem si jist, že právě tu, kterou jsi měla na mysli.

nevim proc,ale je to jako kdyz si pustim dobry haus nebo nejakou mixaz...je to zajimave napsane,ma to podmanivy a srhavajici rytmus,ale presto tomu neco chybi...nevim presne co,mozna nejaka hlubsi myslenka...mozna

Eowyn
06. 01. 2001
Dát tip
Rychlé to je, to je pravda, ale mam hrozně ráda takovýhle věcičky.

Merle
04. 01. 2001
Dát tip
mě to spíš připomíná stínovou jízdu z Amberu a vůbec Zelaznyho... ale moc se mi to nelíbí. Příliš se to opakuje...

Svetielko
03. 01. 2001
Dát tip
tip

Mahoney
19. 12. 2000
Dát tip
Příliš mnoho. Moc rychle. Příliš. Rychle. Najednou. Zbytečně. Moc. Opakování. Příliš. atd... :-))

Vio
14. 12. 2000
Dát tip
Pocity... i ty mohou dávat smysl. Tohle ho nemá. Jen spojená slova.

Vyjan
13. 12. 2000
Dát tip
Rytmus takto krátkých vět je příliš prudký a rve se mi s noční náladou v lese. Při této rychlosti bych si spíš představoval spíš jiné pocity: Strom. Au. Druhý strom. Au. Zasraná tma. Au. AUUUUUU! A oko je v prdeli atd.

Svetielko
13. 12. 2000
Dát tip
Velmi sa mi to páči. Je to ako vlaky do cudzích svetov. Po kazdej vete som si mohol dat šálku indického čaju a lietat si len tak nočnou krajinou

StvN
13. 12. 2000
Dát tip
Ano, je to až moc rychlé. A docela krkolomné.

clovrdik
13. 12. 2000
Dát tip
je to dobrý, taková noc, kdy člověk nemůže spáta je z něčeho děsně nervózní a chce se mu pochodovat po pokoji se zavřenejma očima dokola čím dál tím rychleji a rychleji ...

ruby
13. 12. 2000
Dát tip
viz vyjan zcela presne

Skleboun
13. 12. 2000
Dát tip
Vyjan: moje pocity noci: Spanek. Probuzeni. Blbej bratr. Sumeni radia. Sivst auta za oknem....:o) ale ne ze by to tvoje taky nebylo dobry :)) Jinak:je to velmi emocialni, navozuje to ve me pocit nejake nocni akce nebo neceho podobneho. Ale libi se mi to, je to originalni a ,podle me, lepsi nez tvuj prvni pokus o tenhle typ tvorby - Noc. Nejvic se mi asi libil obrat "lehky krok deste" - to je hodne dobry! Heureka! Uz vim, co mi to pripomina - Geralta s Yennefer v jedne povidce o Belletyenu...:) (asi to to byt nemelo, ze? :o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru