Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fuj! Lukanovy boty!

26. 05. 2005
1
0
1461
Autor
Laura_L

Jména jsou pouze ilustrační. Jakékoliv shody s reálnými osobami jsou pouze náhoda a nenarážejí na skutečné osoby. Pokud by někdo chtěl tuto hru hrát, nechť mi napíše.

"Fuj! Lukanovy boty!" Ozve se rozhořčený výkřik. Na pódiu je zhasnuto, není nic vidět. Pak se rozsvítí proud světla na Lukana. Stojí  bosý na pódiu  a má indiferentní výraz. "Fuj! Lukanovy boty!" Ozve se znovu a s větší intenzitou. Lukan se počne ohlížet, co to je za hlas, ale kolem sebe vidé jen tmu.  Je zmatený. Nevšimne si, že se za ním začíná plazit Michal v převleku boty. Ten se tváří úlisně. Chytne Lukana za nohu. Lukan se lekne. "Fuj! Lukanovy boty!" Ozve se znovu a intenzita se stupňuje. Michal se vyděšeně stáhne zpátky z pódia. Ze zákulisí se ozve brnknutí na kytaru. To  upoutá Lukanovu pozornost. Ze tmy přilétne na pódium elektická kytara. Lukan ji chytí. Začne velmi dynamicky hrát, hází svými dlouhými vlasy, nevnímá okolí. "Fuj! Lukanovy boty!" Zazní hlas naléhavěji a Lukan rázně ztichne. Tváří se naštavně. Odhodí kytaru zpátky do tmy do zákulisí. Začne pátrat po pódiu. Za ním se velmi nenápadně plazí bota - Michal. Lukan slyší šramot za sebou, ale vždy kydž se otočí, Michal se stihne schovat. Ten se tváří čím dál tím úlisněji. Pak odejde Lukan hledat do zákulisí. Na pódiu zůstává Michal. Zvedne se a gestem naznačí Vojtovi, že může přijít. Ten  rozjařeně, s vykulenýma očima přiskotačí a začnou spolu nevázaně tančit. Tanec se stává stále intenzivnější, začnou mírně šílet, vydávat různé juchavé zvuky, ale neptomluví. Do toho se ozve: "Fuj! Lukanovy boty". Zní to jako proroctví. Oba ztuhnou, sesunou se k zemi, rychle se odplazí, každý do jednoho rohu a zmizí v zákulisí. Chvíli tma, do toho začne znít elektrická kytara. Nejprve potichu, pak stále více a více, až začne hrát známou melodii. Na pódiu je stále tma. Kydž tu se rozsvítí proud světla a uprostřed pódia leží ty krásné, známé, staré, žluté, opravdové - Lukanovy boty.
fuj! je to krásný :) tip

Laura_L
26. 05. 2005
Dát tip
Napište mi, co si o botách myslíte:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru