Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O velikém Parku a dvou Batolatech

06. 10. 2005
0
0
1277
Autor
Laura_L

...taková alegorie spíše

 

 

Toníčkovi rodiče se rozhodli projít se po parku. Vzali s sebou i Toníčka, jeho pitíčko a žvýkačky bez cukru pro děti. Nevěděli ale, kam se parkem vydat. yl totiž opravdu veliký a měl tisíce cest. Možná to byla náhoda, že si vybrali cestičku uzoučkou, plnou oblázků, s překrásnými stromy po obou stranách. Totiž přesně tu, kterou si vybrali rodiče Aničky, tříleté copaté holčičky s velikýma modrýma očima. Setkání obou rodin bylo podivuhodné, protože v tak obrovském parku na někoho narazit bylo téměř nemožné. Ale setkali se. „Dobrý den,“ pozdravili se rodičové, kteří se znali z jiných cest. Toníček si všiml Aničky. Párkrát už ji někde viděl a moc se mu líbila. „Ahoj!“, zažvatlal a zamával na ni. Anička neodpověděla. „Aničko, nezdravil tě náhodou někdo?“, zeptala se jí maminka. Anička se ale otočila a tvářila se, že tam vůbec není. „Stydí se“, usmála se maminka. Měla pravdu, Aničce se totiž Toníček líbil také, ale nikdy to na sobě nedala znát. Už párkrát ho chtěla pozvat na hraní na pískovišti nebo na kolotoč. Nenašla ale odvahu, a tak mlčela, bála se, že Toníček by raději šel s jinými dětmi a že ho Anička nezajímá. Tak to ale nebylo. Toníčkovi bylo ten den velmi smutno z toho, že mu Anička neodpověděla na pozdrav. Myslel si, že má asi svoje kamarádky a on jí připadá moc nudný a jiný, když si pořád hraje jen s autíčky. Smutno ale bylo i Aničce. Oba se totiž báli, že se jejich cesty už nikdy neprotnou a že se v tom velkém parku už nenajdou.


Kandelabr
06. 10. 2005
Dát tip
na můj vkus moc slaďounké a užvatlané.příliš mnoho miloučkých zdrobnělineček. není má krevní skupina. pardon.

jakopes
06. 10. 2005
Dát tip
no, já nevím, to téma je dost obyčejné a tisíckrát omílané pořád dokola. nevidím na tomhle dílku nic zajímavého. snad jen lehký úsměv mi vykouzlilo na rtech, ale to je asi tak vše. možná ale, že to je ten správný výsledek, jaký měla tahle "povídka" vyvolat.

Laura_L
06. 10. 2005
Dát tip
Jasně, já to beru, pusinko:)))))

Laura_L
06. 10. 2005
Dát tip
jakopes-přesně tak, nic víc, nic míň, nic za tím nehledejte. Tohle je život. Život se děje všude a stále a omílá se pořád dokola. Nic nového. Tak jsem si to prožila taky. Tak jsem to napsala. Ale ty děti jsem fakt potkala, to je podle skutečný události...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru