Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Deja-vú

18. 10. 2005
3
2
1475
Autor
Thea

     Stojíš, nevíš, kde jsem to jen viděla? Kolem projde holka, co má stejnej svetr jako já, ach jo, to je pruda, napadne mě, už ani svetr nemám originální... Každej den ty samý obličeje, který se ti pomalu, ale jistě začínaj slívat v jeden, bzučení vos, když vedle tebe štěbetají holky, co si která koupila, kdo se jí líbí... Chceš utýct někam pryč, no jo, to ale nejde, že...

     Asi... Jsem vážně hloupá malá holka? Aspoň si tak někdy připadám. Potkávám lidi, a přestože jsou jiní, vidím v nich kousek sebe, třeba právě ten svetr... Z rádia se line vtíravej popík a já bych radši nějakej nářez. Kam jsem jen dala to cédéčko? Aha, tady je...

     Nesmím tolik věřit lidem, protože mě vždycky zklamou, protože jsou podlý. Třeba ta holka, co jsem myslela, že jí znám... Jsem vážně taková mrcha, jak tvrdí? Ne, to ne, přece by se mnou jinak tak dlouho nevydrželi jiný lidi. A vůbec, co je mi po ní?

    Zapípá mobil, ach jo, zase sms. Oči utíkaj po řádkách a moje srdce se zastuvuje. Dozvědět se, co o mně zase říká ten blbeček mě vážně uráží... Každej den to samý, každou chvíli ty samý situace. Někdy bych se ráda probudila a měla den vystavenej jinak, než: snídaně, škola, cestou se stavit pro kámošku, ranní cigárko, učení, přestávka, učení, přestávka... Oběd, odpoledky, odpoledene domů, něco poklidit, umejt nádobí... Televize stojí pořád na tom samym místě jako ráno a smutně svítí červený tlačítko, který ukazuje, že je momentálně mimo. Taky si někdy připadám jako ta televize, víš, jenom sáhnout po vypínači a nechat svítit to červený tlačítko.

     A druhej den ta samá holka v mym svetru, ty samý obličeje, škola, oběd, škola, úklid...

 

     Stojíš, nevíš, kde jsem to jen viděla...?


2 názory

Thea
10. 01. 2012
Dát tip
VH64: Děkuju za upozornění, tohle je už docela stará věc, dneska už vím, jak se to píše :) A tehdy jsem to opravdu myslela jakože se to vyslovuje dlouze. :)

VH64
10. 01. 2012
Dát tip
Občas asi jsem za šťouru, ale u takových "profláknutých" věcí mi připadá škoda mít chybku. dejà vu deja vu - nevím, co s tím o řádek dřív udělá výbava Písmáku, nad a je taková obrácená čárka, ale rozhodně není žádná čárka nad u. Asi Tě zmátla obvyklá česká dlouhá výslovnost, deža vý, v originále se vyslovuje temné y. Omlouvám se, někdy se prostě takovýmhle misionářským aktivitám neubráním.

Eva_S
14. 01. 2006
Dát tip
to bude asi tim že si je kupuješ u vjetnamců....:)) má to něco do sebe....

jakopes
19. 10. 2005
Dát tip
hmm, asi bych nedokázal napsat nic jiného, než kritiku nounejm ale jinými slovy. tip

Theuška
19. 10. 2005
Dát tip
Hmmm... Taky jsem mívala takové pocity. A není to zas tak dávno:) A nejlepší na tom bylo to, že když jsem měla tzv. nudařské období, vždycky se pak stalo něco nečekaného! Vlastně už čekaného, protože jsem tu paralelu po čase objevila - pak jsem to brala uplně jinak. Máš pěkný nick :o)

Thea
19. 10. 2005
Dát tip
Díky:-))

taky znám TIP

nounejm
18. 10. 2005
Dát tip
Moc hezky napsaný, pocity vyjádřený tak jak opravdu jsou, žádná zbytečná omáčka kolem. Stereotyp, ve kterém se vypravěč motá, mi z toho přímo dýchá na záda. Pěkné..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru