Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pozitivní myšlenka

19. 10. 2005
0
0
1665
Autor
Thea

     Napsal mi kamarád. Vím, že ho bolí, co zažil, že neustále přemýšlí, kde udělal chybu. Na chvíli si přestanu sypat sůl do svých ran a zaměřím se na něj. Proč se tak usmívá? Možná... Možná vzpomíná na těch pár šťastných chvil, které zažil a které stále může zažívat.

     Víš, život je o šanci... řekne mi a já se musím ptát - kde ty šance jsou? Vždyť ty projdeš kolem člověka a ani nevíš, jestli ho znáš, nevíš, jestli znáš sám sebe.Je o šanci. A když propásneš jednu, přijde další... řeknu já a pohled v jeho očích se ztratí kdesi v temnotách.Proč teda ty šance nevidim? Proč mám pocit, že mi utíkaj mezi prstama? Když máš zlomený srdce, říkám, ty šance kolem tebe jsou, ale ty je musíš nechat jít. Pak, až se tvoje srdce zahojí, ty šance tu budou pořád.

     Nechápe moje myšlení. Jsem asi trochu mimo...? Ne, to ne, já jen prostě vím, že tě člověk může tisíckrát srazit na kolena, ale ty musíš najít sílu vstát a jít dál, nevracet se do minulosti, ale vidět budoucnost. Zapomínám na realitu? Ale ne, nezapomínám, jemon vím, že po každý bouřce dřív nebo později vyjde slunce...


zefan
17. 11. 2005
Dát tip
Ale otázka je také kolik lidí najde v sobě samých po tisíceprvé sílu na tzv. rebirth. A do minulosti je dle mne důležité se vracet, jelikož každá minulost nebo raději každá prožitá skutečnost a to ať již přímá či nepřímá v tobě zanechá ty či ony stopy, které po té ovlivňují tvé jednání. Ale jinak není to špatné...člověk musí být optimista a věřit, že každá bouřka jednou skončí, co by potom dělali ti chudáci v USA věčně bičováni tajfuny, uragány a vichřicemi...:-))

Thea
17. 11. 2005
Dát tip
zefan: :-)) Jo, já vím, že zážitky jsou důležitý, protože tě něco učí, ale když jsem tohle psala, měla jsem takovou malou depku tak jsem se potřebovala nějak "vyléčit":-) A není nic lepšího, než pozitivní myšlenka!:-)

Savitri
26. 10. 2005
Dát tip
pravda, v tomhle ročním období, je to povzbudivé..

martikiii
20. 10. 2005
Dát tip
někdy taky hloubám, ale málodky nalézám jádro pudla.

jaza
19. 10. 2005
Dát tip
tak to opravdu je

Kandelabr
19. 10. 2005
Dát tip
nepříliš objevná úvaha, ale zato příjemně pozitivní, což se v bboji proti pozimním, zimním jarním a letním dpekám hodí :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru