Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Od zítřka nemluvím

22. 10. 2005
0
0
1230
Autor
Laura_L

Alice byla vychována ve velice přísné rodině. „Nemluv, když nejsi tázána“, říkával její tatínek. U oběda nesměla říct ani slovo. Před návštěvou nemohla vyslovit nic nevhodného, raději tedy nemluvila vůbec. Stala se z ní velice málomluvná dívka. Bohužel, když se vdala a narodila se jí dcerka, začala ji vychovávat stejně. To mělo na dítě neblahý dopad. Rodiče ho stále okřikovali, aby nic neříkalo, naučilo se velmi pozdě mluvit a když něco říkalo, tak jen v krátkých a holých větách. Každopádně, malá Helenka vyrostla a dostala se do věku, kdy děti rády protestují proti svým rodičům. Jednou se sešli u nedělního oběda na návštěvě u babičky a dědečka. Upjatá babička se začala rozčilovat, jak jsou dnešní mladí lidé zkažení, neumějí se chovat a nic je nezajímá. V Heleně vřela krev a najednou vykřikla: „Tak to ale vůbec není!“ Dědeček zrudl a vykřikl také: „U jídla se nemluví! Kdo ti vůbec dovolil mluvit!“, nadechoval se, že ještě něco dodá, ale Helena klidně řekla: „Dobře, od zítřka nemluvím.“ A tak přestala mluvit. Rodiče jí to týden tolerovali, pak jim to přišlo už divné, volali jim dokonce i ze školy, co se Helence stalo, že neodpovídá na otázky. Alice začínala být vystrašená, vzala Helenu k psychologovi, ale ta už nikdy nepromluvila...

 


StvN
23. 10. 2005
Dát tip
Smutný případ. Taky si někdy říkám podobné věci, ale kdo si tím nejvíc kazí život, jsem já sám. Skoro to vypadá, že se vypisuješ z vlastní rodiny.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru