Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdo uteče přežije

12. 11. 2005
5
8
3311
Autor
Dickers

Pospíchej žížalo přes koleje,

Už nezbývá ti dlouhý čas.

Mraky se houfují v zlostný hlas,

Co třese nebem,tvůj útěk smeje.

 

Šedý kabát co uvěznil tě v kelímku,

Má velké plány pro tvůj tanec.

Obilí kol cesty nadzdvihlo mu z kapsy žvanec,

Co vypadl hned k cestě migrujících jelínků.

 

Pospíchej žížalo přes koleje,

Kruhy na rybníce značí hlad.

Šedý kabát zjistil ztrátu v mlat,

Vlak jede,houká-schovej se!strach z nebe leje.

 

Koukni se žížalo přes koleje,

Ted po dešti se vrací cestou.

Kabát šedý,co má na svědomí šestou,

Šestou rybu,co nechala se zlákat mlatem,žalně dýchá,tiše kleje.

                 Ta přemýšlí též nad návratem.

8 názorů

ZILA78
05. 03. 2011
Dát tip
Zajímavá záležitost....T

měla jsem takovou morbidní náladu :)

Dickers
21. 11. 2010
Dát tip
Animovanej medvěd:)))) Z pozice žížaly která má jít na háček, to je opravdu hororová záležitost:))) Po čase jsem se sem kouknul a jůůů děkuji za kritiku:))

"kabát šedý, co má na svědomí" :-) moje první reakce na tohle dílko byla jůůůůůů a stále zůstává aktuální :-)

Bíša
08. 05. 2008
Dát tip
:-)

Dickers
27. 02. 2008
Dát tip
Horavin děkuju. Moje první básnička tady:) Je to Hororová záležitost, že? Takový je i život, proto mi kreslí do mozku i černoponurý výtvory. Fakt jsem koukal na takovou kritiku, no potěšilo mě, zrovna zastavení nad tímhle dílkem. Je to všechno boj o život, strach i radost něco dokázat. Někdy se svázaným postojem aby jsme nebyli za blázny nenapíšem co si myslíme. Ale co, nekoukáme z vrchu, pro tu populární mrchu vítězství se nemusíme plazit, pod pojmem parazit:) Děkuju, švagr s úctou k životu se najde. Za hejnem pojišťováků už zametá cifry a usmívá se:)

Horavin
27. 02. 2008
Dát tip
Konečně jsem se prokousal pozpátku až k první. Budiž mi klíčem k pochopení alespoň některých z těch ostatních. Fajn čtení nemusí bejt proto, aby bylo dobré. I když člověk není žížala, snadno se ocitne stejně bezmocný a v tomhle smyslu je jeho vyhlídka jako pro tvora naprosto zdrcující, dokonce o to víc, že je jako pán přírody a všeho tvorstva narozdíl od žížaly obtížen odpovědností a paralyzujícím černým svědomím, přičemž svůj čas jakož i chátrající uzlíček cév, žláz a nervů má značně omezený, dokonce víc než ta žížala. (Přeřízni si žížalu, přežije Tě a doroste, úspěšně namnoží a ještě výživně prokypří čerstvé a mělké hliněné lože) Tohle všechno mi tvá báseň připomíná a protože nevýslovně, dávám jí tipa. Jméno Bůh přidej Smrt může připadat mnohým trochu fatální, ale já bych to tak černě neviděl. Mít Tě za švagra by mě uklidňovalo, určitě víc než celé komando pojišťováků.

Horavin
27. 02. 2008
Dát tip
Prokousal jsem se pozpátku až k první. Budiž mi klíčem k pochopení alespoň některých z těch otatních. I když člověk není žížala, může se ocitnout ve mnohem bezútěšnější situaci než žížala. Jako pán tvorstva a přírody zavalený veškerou odpovědností a obtížený paralyzujcím černým svědomím, je se svým chátrajícím uzlíčkem cév, žláz a nervů limitován dokonce hůř než žížala. Přeřízni si žížalu (nemyslím dvounohou, i když funguje obdobně) doroste zvesela a ještě tě přežije spokojeně namnoží a výživně prokypří měkce tvůj mělký hrob. To všechno mi ta báseň připomíná a proto si zaslouží můj tip *

Dickers
01. 09. 2006
Dát tip
:o))))) ani nevíš martinez, jak jsi blízsko pravdě:o)))

martinez
01. 09. 2006
Dát tip
když člověk není žížala, je to fajn čtení...

Dickers
29. 07. 2006
Dát tip
Morasten-:o) asi ano:o) únavné to občas bývá:o) je

Morasten
28. 07. 2006
Dát tip
:))to je dobrý,ale některý řádky bych nedělala tak dlouhý,pak přicházím o hezkej pocit z pěknýho rýmu:))jinak se mi to líbí

Eva_S
07. 02. 2006
Dát tip
asi sem to nepochopila....:))

Pisces
31. 12. 2005
Dát tip
Hele, tak málo tipů a tak dobré dílko :-) Věřím, že ti dalo docela práci to sesmolit. Jedno malé pokárání - hnusné slovo "skovej", to je fuj. Ale jinak super. t*

Dickers
31. 12. 2005
Dát tip
Pisces:)Tleskám- jsem rád, že tě to praštilo do očí-přiznávám, bylo to sesmolený, ale psaný s takovou recesí:)chtěl jsem poprvé hodit nějakou blbost:)Ale mě se líbí i když je to taková divočárna-ty jsi mi udělala moc velkou radost-děkují:)))

assez
12. 12. 2005
Dát tip
bojujme za práva zvířat !!!! :-D

bunny278
23. 11. 2005
Dát tip
chudak zizala :()

Eg_Ar_11
14. 11. 2005
Dát tip
... žalně dýchá ... ,,,, tiše kleje .... ten podpocit se mi moc líbí *

Honza_Princ
13. 11. 2005
Dát tip
žižaloidní úlet s prvky hororu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru