Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chci vyrůst!

Výběr: hai_mal
17. 11. 2005
21
0
7280
Autor
pozorovatel

ŽIVOT JE TVRDÝ ŽIVOT JE BOJ A MY MUSÍME BOJOVAT! A NEUSTOUPIT! Rád bych dílo věnoval Plovárně, protože napsala víc vět, než já v povídce a nemá mě vůbec ráda a mě to mrzí, protože se rád koupu. A myslím to hezky :)) A pak to ještě věnuju StvNovi, protože jinak bych tuhle povídku nevložil. Je na mě hodnej a já mu napíšu povídku o mamince... ale jinou, hezčí, tak se těště!


„Mami? …vyrostu až budu velký?“
Zasmála se, ale neodpověděla. Hrozně moc jsem se naštval a byl rozhodnut odejít od matky a žít v té malé jeskyni, jak je v Hostivařském parku, ale máma se ke mně naklonila, cvrnkla mě do nosu a řekla „Ale vždyť ty už jsi velký!“
A najednou jsem si připadal jako velký muž, který nosí kravatu, mluví zajímavě i o blbostech a ženy si ho prohlíží a říkají, jaký dobrý otec by byl, kdyby tolik nepil. A připadal bych si ještě větší, kdyby mě máma nevzala za ruku a neřekla „Pojď, pudem se vyčůrat.“ Ale velký kluci přece nechoděj čůrat s maminkou!
Zase jsem přemýšlel o malé jeskyni v Hostivařském parku, kde se dá močit u každého stromu…

Poté, co mě máma vzala na dámské záchody, vysadila na mísu a pak u mě stála, dokud jsem neřekl „Hotovo,“, tak jsem se celý orosil potem, protože kolem prošla hajzlbába a usmála se na mě, jako se hajzlbáby usmívají na malé chlapce, když čůrají s maminkou. Tehdy jsem si poprvé a silně uvědomil těžký život malého chlapce. A že cesta za dospělostí nebude lehká. Přesto jsem odhodlaně seskočil z mísy a usměvavou hajzlbábu nepozdravil, ale hodil jí pětikorunu do kalíšku.
Ano, přímo jsem cítil, jak postupně vyrůstám v muže. Už jsem mámu nedržel jako dítě, co má neustále hlad a chce si hrát, ale jako chlap, který ví, co chce! Chce držet mámu jako dospělý.
Stisknul jsem máminu ruku, co nejsilněji a čekal… Čekal, než pozná mou vyzrálost a již nevydrží ten tlak mé dospělosti. Ale ona si ničeho nevšimla a utřela mi nos.
Nechápal jsem to. Nechápal, jak jen nemůže vidět mou dospělost, když já ji tak jasně cítím. Vytrhl jsem se matce ze sevření a běžel do Hostivařského parku. Máma na mě něco křikla a když jsem se ohlídl, zamávala mi. Rozbrečel jsem se a věděl, že takhle dospělí určitě nebrečí.
Doběhl jsem až ke své jeskyni. Sedl si před ni a koukal před sebe. Slzy mi ztékaly až k ústům a chutnaly slaně. Nikdy nebudu dost velký.
Seděl jsem tam dlouho a nevěděl, co dělat. Matka mě pozorovala z dáli a já ji neviděl, jinak bych tolik neplakal. A když jsem přestal plakat a zadíval se na západ slunce, tak si ke mně přisedla a já celý netrpělivý čekal, co mi řekne.
„Líbí se ti ten západ slunce?“
„Ne,“ odpověděl jsem.
„Mně taky ne, ale hezky se na to dívá,“ řekla a objala mě.
„Vážně je to hezký,“ řekl jsem a cítil, jak mi pruh slunce nepříjemně svítí do očí.


pozorovatel
27. 06. 2006
Dát tip
...ostatně, kdo neni..:)

Winter
27. 06. 2006
Dát tip
Tohle se mi docela zamlouvá. Je to fajn. Jenom mě tak napadá, že to dítě-vypravěč musí být ohromn pozoravatel, co? Ne, tohle se mi líbí.

Plicnik
21. 03. 2006
Dát tip
to říká ten pravej...

pozorovatel
21. 03. 2006
Dát tip
ty jsi ale domýšlivá!:)

Plicnik
21. 03. 2006
Dát tip
to si jenom každý o sobě myslí :-D

pozorovatel
21. 03. 2006
Dát tip
tak skoro každý...

Plicnik
21. 03. 2006
Dát tip
já ale NEJSEM každý, víš...

pozorovatel
21. 03. 2006
Dát tip
to neni možný! mě zná každý

Plicnik
21. 03. 2006
Dát tip
hehe, jsem tě neviděla, egoisto ;-

pozorovatel
21. 03. 2006
Dát tip
a taky krásný jsi zapomněla

Plicnik
21. 03. 2006
Dát tip
dobře ti to pochoduje ;-) ale akorát ti je už trochu víc, ne ;-) i když, ty jsi stále mlád, že

pozorovatel
20. 03. 2006
Dát tip
moje pochody:))

Plicnik
20. 03. 2006
Dát tip
je to vtipný, když nic jinýho, tak jsou to kouzelný myšlenkový pochody ;-)

yzžet
22. 02. 2006
Dát tip
rebélie a smysl pro humor,že by už od plínek :-)

j_i_r_i_k
22. 12. 2005
Dát tip
Aha, tak po pozitivni odpovedi asi nemam co vic dodat, tos me dostal, zbavil slov :)

pozorovatel
22. 12. 2005
Dát tip
čekal jsi jinou odpověď?:) vlastně nevim, co říkáš na tu povídku...

j_i_r_i_k
22. 12. 2005
Dát tip
Na tu povídku říkam tolik, že jsi skladatel, tedy osoba, která skládá, tu pocit, tu obraz, tu styl... A je to správné, ovšem zkus k sobě dávat jednotlivé takty, ne celé sloky...

pozorovatel
22. 12. 2005
Dát tip
asi nerozumim...nebo jen tušim dávat k sobě celé sloky?

j_i_r_i_k
22. 12. 2005
Dát tip
Ano, nemam nic proti tomu, kdyz na me vykoukne slovni spojeni, ktere znam odjinud, nejaky prvek, ktery znam odjinud... Ale kdyz styl, kterym je to napsane, znam odjinud, kdyz mi nosna nit prijde takove povedoma... Proste mi to cele prijde takove povedome po prilis velkych kusech...

pozorovatel
22. 12. 2005
Dát tip
odkud znáš styl? počkat, počkat, to zní nějak zajímavě:)) povídej...proč ti to přijde povědomé? to mě zajímá....

j_i_r_i_k
22. 12. 2005
Dát tip
A ja pritom nemam cas... A strasne moc Te zklamu, bo nevim, odkud znam ten styl... Jsem mizerny kritik, protoze Ti muzu rict, ze je neco spatne, ale ne co, jsem matematik a tem staci, ze reseni existuje... Nicmene zkusim se nad tim zamyslet a dat dohromady, co mi tam co pripomina, ovsem za vysledek nerucim...

pozorovatel
22. 12. 2005
Dát tip
nemusíš být ani přesný... stačí zdánlivě díky:)

j_i_r_i_k
20. 12. 2005
Dát tip
Kytaristi mají něco, čemu (podle žánru) říkají licky, riffy, ... prostš kousky, z nichž poskládáš sólo, doprovod... Myslíš, že je dobré, aby je měli i literáti?

pozorovatel
20. 12. 2005
Dát tip
určitě:)) ale pokud je tam i nějaká vodící nit..

pozorovatel
02. 12. 2005
Dát tip
:))))tak jo, díky

hai_mal
01. 12. 2005
Dát tip
a ještě V dílo bylo dáno do Výběru a tudíž odstraněno z klubu *Tipy písmáků* děkujeme za účast

pozorovatel
01. 12. 2005
Dát tip
taky děkuju:)) ale proč hned výběr?

hai_mal
01. 12. 2005
Dát tip
protože jsem tu povídku četla dneska znovu a moc se mi líbí... tak proto no :-) (a ještě bys tam ohrožoval první 3 místa) :-))

evalota47
26. 11. 2005
Dát tip
plovárna + pozorovatel,řekla bych,že přesto,že jste nechtěli tak jste si dobře pochatovali.........a jinak,taková jeskyňka...hmmmm...kde jsou ty krásné časy bezstarostného dětství kdy jsme si pro nedostatek jiného problémy vymýšleli.......***

eleja
24. 11. 2005
Dát tip
az vyrostes, budes velky .... a nebudes se mit kam schovavat, protoze pro velke uz zadne skryse nejsou (kde jsou ty doby, co jsem si prehazovala deku pres stul a myslela, ze me pod nim neni videt :-)) za ztracene detstvi *

Che_(ops)
22. 11. 2005
Dát tip
Sem si chtel ten typ? Tak ho teda davam, kdyz chces... Ale cist to nebudu, tolik casu zase nemam.

ceder_john
22. 11. 2005
Dát tip
"říkají, jaký dobrý otec by byl, kdyby tolik nepil" - to je skvělá věta, celá ta první část je dobrá, pak se to nějak jakože rozplynulo..

pozorovatel
22. 11. 2005
Dát tip
ceder: to jsem se rozplýval já, no:)) Che: díky! mám hrozně velkou radost a asi tě mám opravdu rád!

kassiope
21. 11. 2005
Dát tip
Člověk jako by tam byl, jako by to spoluprožíval......dobře...* i když teda nejsem chlapeček..... :o)

Alojs
20. 11. 2005
Dát tip
ať tak či onak, kdysi jsem tady taky toužil po úspěchu... a když jsem se jej dočkal, byl jsem zprvu nadšený... postupem času jsem ale zjistil, že zde něco nehraje a že jsou některé reakce od některých lidí až přehnaně šablonovité. právě jsem se vrátil z třídního srazu a možná blbě kecám, jelikož se mi zdvojují písmenka. P.S.: tohle se netýká tohoto díla, ale reakce Amnesiaca

Cookie
20. 11. 2005
Dát tip
For Amnesiac: no já ti nevím jestli to tu hraje nějakou velkou úlohu, jsem tady něco málo přez dva týdny a musím říct, že k udělování tipů mě tu nikdo nenutí... J eto polemika, a bavilo mě to číst, i když to doopravdy nebylo skoro o ničem...neřeš jestli je to free, cool nebo jestli je pozorovatel oblíbenej/ná...pač já to taky neřeším:-))) A v podstatě: líbí se mi to...nevím jak jinak to říct tak, abys z mé reakce nebyl v psychu...i když, možná poslouchat tvý hlášky, ohledně rozlícenýho človíčka by nebylo tak marný...nehodlám se za svůj tip omlouvat...nic proti tobě:-) Takže...neřešit a psát:-)))

Eileen
20. 11. 2005
Dát tip
ano, ja se vam tedy priznam, ze pozorovatele miluji a tipy mu udilim vyhradne z naklonnosti a pro jeho jedinecne charisma ve skutecnosti se mi vubec nelibi, jak pise

absurd
20. 11. 2005
Dát tip
no možná jo..serem na to

StvN
19. 11. 2005
Dát tip
_Amnesiac_ - neušil jsem si ji na míru. Beru to jako svičení a každej se musí zamyslet sám nad sebou, jak se mu daří skutečně daří naspat to, co chce, anebo jestli jenom nepíše, jak slova přijcházejí a neumí s textem pracovat na vyšší úrovni.

_Amnesiac_
19. 11. 2005
Dát tip
ušil neušil, to je fuk, myslim si svý. Tato věc je ale tak strašně nudná a průměrná, že jediný důvod jejího úspěchu vidím v autorově popularitě. Myslim, že kdyby pozorovatel napsal pojednání o střevních potížích, sklidil by ovace. Jsou všichni slepí, nebo čtou jen Písmácké blafy?

_Amnesiac_
19. 11. 2005
Dát tip
Nutí mě to zamylset se nad tím, zda-li server opravdu hraje takovou roli, kterou hrát má a zda-li úspěch dílek neovlivňují více osobní vztahy, než skutečná kvalita

pozorovatel
19. 11. 2005
Dát tip
amnesiac: a já si myslim něco podobnýho... lidi tu podlíhaj okolnim vlivům ale tak je to i všude jinde a naštěstí je to krátkodobej efekt mně stačí jeden jedinej dobrej názor nebo rada a jsem spokojenej tenhle server je postavenej na popularitě, tak se nediv.. zkrátka se tu skvěle ukazuje, jaký blbci jsme

_Amnesiac_
19. 11. 2005
Dát tip
Nesouhlasim s tvou reakcí!!! Měla bejt uražená, rozhořčená a sebeobhajující! Seš u mě normální srab!

pozorovatel
19. 11. 2005
Dát tip
:))) nechovej se jako blbec a začni už psát normální reakce

_Amnesiac_
19. 11. 2005
Dát tip
Myslel sem to vážně a sem rád, že to vidíš taky a slepě neprskáš, s tim se tu setkal poprvý. Ta reakce byla jen prdel

pozorovatel
19. 11. 2005
Dát tip
ale tady to ví každej touha po úspěchu, sebereflexi, sebeujištění,... je větší než zdravej rozum a taky by tu jinak byla nuda - mně se to líbí, ale já jsem trochu zvrácenej...rád pozoruju:)

pozorovatel
19. 11. 2005
Dát tip
hosty vař? přivezlas mi perlu?

absurd
19. 11. 2005
Dát tip
_Amnesiac_ hele ty smradlavá hovadino ty vaše rytířské kecy spolu s panem pozorovatelem jsou maximální..přicházíš tváříce se jako pan Soudce - ok,samozřejmě:složím před vámi svou vlajku-to je ono??? Jem přesvědčený že se nemýlíte ale tím že sem sami sebe vystavíte jako vybroušené drahokamy říkáte co?Tahle vaše optika,to místo na kterém si hrabete ten svůj výsostný ostrůvek smrdí,smrdělo a vždycky smrdět bude.Pánové objevili dynamit..GRATULUJI!!! pozorovatel - "touha po úspěchu, sebereflexi, sebeujištění,... je větší než zdravej rozum" - definice kruhem,říká se myslím..čekal jsem trochu víc

pozorovatel
19. 11. 2005
Dát tip
absurd: vystavuju se jako vybroušený drahokam? neříkám nic, odpovídám amnesiacovi... to je celý nehonim si triko je snad jasný, že těmahle kecama se nic neudělá čekal jsi co?

Craerassy
19. 11. 2005
Dát tip
Amnesiac...k čemu avízo? já si za názorem stojím, zlato

pozorovatel
19. 11. 2005
Dát tip
miláčku:) ty máš i názor? jůůů:))

absurd
19. 11. 2005
Dát tip
že zdravý rozum "bude vetší" než tvoje odpovědi panu čuráčíhlavě Amnesiacovi

pozorovatel
19. 11. 2005
Dát tip
vetší? jako vetchý? já ti asi nerozumim nebo si myslim, že jsme se dostali do zbytečný debaty nad hromadou nedorozumění nebo spíš neschopností

pekylau
18. 11. 2005
Dát tip
Povedene vmysleni se do sveta maleho ditete. Mohu-li to vubec ze sve dospelosti jeste obektivne posoudit. t.

hai_mal
18. 11. 2005
Dát tip
dílo vloženo do klubu *Tipy písmáků* děkujeme

MeTB
18. 11. 2005
Dát tip
Někdo tě násilím nutí dělat gramatickou chybu? Co z toho má?

_Amnesiac_
17. 11. 2005
Dát tip
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale to je na diskvalifikaci, protože tady rozhodně JENOM o atmosféru nejde, tak já nevim, co ty na to, StvNe?

_Amnesiac_
17. 11. 2005
Dát tip
jináč se to četlo pěkně, ale nezanechalo nic

StvN
17. 11. 2005
Dát tip
Ovšem a s tim se sektáš zřejmě u všech děl, nebo u drtivé většiny ve větší či menší míře. Možná potom pochopíš, co jsem to vlastně napsal, i když je to o hovně.

_Amnesiac_
17. 11. 2005
Dát tip
StvN: Takžes vlastně vyhrál, páč si jedinej splnil:-)

StvN
17. 11. 2005
Dát tip
Neni to soutěž. Ale asi máš pravdu.

_Amnesiac_
17. 11. 2005
Dát tip
co sem se tak díval, tak mi přišlo, že všichni to pochopili tak, že ty slova maj bejt v díle jen obsažený a navíc stejně nedokázali odstranit příběh, takže tim je to tvoje dílo určitě nejlepší, ale taky mě napadá, jestli sis tuhle soutěž neušil na míru přímo sobě...

fungus2
17. 11. 2005
Dát tip
Dobré. Přímo u Hostivařského lesoparku bydlím**

hai_mal
17. 11. 2005
Dát tip
jí jsem spíš přes ty city a empatii, takže mě se ta povídka fakt líbí aještě ke všemu ta neméně zajímavá diskuze... :-) dovolím si přidat i svůj tip*

Elyanne
17. 11. 2005
Dát tip
jsem ale nepochopila, co ma odchod od matky spolecnyho s tim, ze v hostivarskym parku zijou jaci... nebo aspon jeden... a stejne je to divny, clovek by rek', ze budou spis v zoo.... *

Zuzulinka
17. 11. 2005
Dát tip
myslím, že diskuze je lepčí než samotné dílo...ale žádná zvláštnost tady, občas to tak je:o)) pokud se sejdete, tak se na plovárně neutop:o)...dílko se mi celkem líbí...malej velkej kluk, to jsou muži vlastně stále

a2a2a
17. 11. 2005
Dát tip
Pozorovateli, nelze ti upřít dobré úmysly i snahu. Vlastní zpracování tvých textů prozaickcýh i básnických trpí nevyrovnaností, ta je zřetelná alespoň pro mne. Přesto se spíše ve tvých básničkách objevují dobré a vtipné nápady, ale zdá se mi, podobně jako v této povídce, že jsou v konečném celku dost osamocené. Zde jsi vtipně začal. První věta, typicky dětsy kouzelná. A hned další jsi udělal přemet, kdy ž jsi napsal - "a byl rozhodnut odejít od své matky" - je to obrovský vyjadřovací protiklad, tak se chlapci nevyjadřují. Ve své próze přecházíš z polohy malého chlapce do polohy dospělého muže, ale to je nevěrohodné i nemožné. Kdyby jsi to činil opačně, jako že dospělý muž své současné zkušenosti konfrontuješ s pohledem chlapce, mělo by to jiný půvab. Hodně násilný se mi zdá konec s tím pruhem slunce a západem slunce, atd. Přesto všechno námět je velmi dobrým nápadem, byť trochu neohrabaně zpracovaným, prozrazuje slušnou míru citlivosti i opravdovosti, obě tvé poslední věci o tobě ledacos prozrazují, něco obyčejně člověčího, s čímž se jako každý jiný na tvém místě musí vypořádat. V souladu s tímto jsou i tvé reakce na kritiky. Právě tyto vlastnosti by mohly a měly být tvým odrazovým můstkem.

a2a2a
17. 11. 2005
Dát tip
Ještě bych dodal a opravil, že lze přecházet z polohy chlapce do polohy muže, ale vyjádření těchto posunů by mělo vypadat jinak, měla by to být jakási směsice chlapeckých gest a naivních představ.

absurd
17. 11. 2005
Dát tip
hele a2a22 chci taky takovou kritiku!!:))))))))))))))))

a2a2a
17. 11. 2005
Dát tip
absurde, nech si těch srandiček, nejsem kritik, třebaže tzv. kritiky píšu

absurd
17. 11. 2005
Dát tip
nemyslel jsem to nějak zle..v každém případě přeju pěkný den!

a2a2a
17. 11. 2005
Dát tip
absurde, ne, v pohodě, to já jsem spíše zbytečně podezíravý.

MeTB
17. 11. 2005
Dát tip
Co to máš pořád s tím ztékáním?

MeTB
17. 11. 2005
Dát tip
(Abych se upřesnil: Ztékat se dají hradby, řekěme, ale co s tím má - z gramatického hlediska - společného slza na tváři?)

pozorovatel
17. 11. 2005
Dát tip
MeTB: když já musel...:)) a2a2a: vyrovnanost v díle je docela těžká věc... já si u minulých povídek vypomáhal různými berličkami... obě povídky jsem napsal hned a hned vložil... líbilo se mi, jak jsou živoucí líbí se mi, když autor umí psát odlehčeně, třebas hovorově.. a přitom text vypadá důvěryhodně... (on tenhle styl je jen kvůli důvěryhodnosti), ale mám dojem, že něco takového v malém prozaickém útvaru nelze stvn: pořád si myslím, že ta první povídka patří do soutěže, narozdíl od týhle Elyanne: jací jací?:)) diskuse s plovárnou je debilní, ale aspoň se hodí pod tu povídku... je dětinská (ta diskuse:)))

Andulka
17. 11. 2005
Dát tip
Prijemne, usmevne cteni.....*

pozorovatel
17. 11. 2005
Dát tip
a tebe jsem dlouho neviděl:)) ahoj

morgy
17. 11. 2005
Dát tip
vazne je to hezky *

hmm...docela příjemnej styl vyprávění...obsah trochu nuda místy... my nechtěli vyrůst, my jsme chtěli být menší...jsme jako malí byli hodně veliký, skoro největší ze třídy a všichni se nám smáli...

Cookie
17. 11. 2005
Dát tip
já ti nevim...mě se to líbí nějakým zvláštním způsobem...prostě nemůžu říct ten důvod, ale...líbí se mi to tak nějak celkově...jako ten druh dílka, který upoutá i přez svou krátkost a výstižnost....ale když jsem byla malá, chtěla jsem trhnout s kámoškou rekord ve tvorbě co největšího množství báboviček z bláta...ne písku...každej máme něco jinýho:-)))

Cookie
17. 11. 2005
Dát tip
*

Aimee_Dee
17. 11. 2005
Dát tip
no mas i na lepsi, ze?

Alojs
16. 11. 2005
Dát tip
budu jeden z těch, co si tipa schovaj na příště. Líbí se mi začátek, pak to postupně klesá. Z mého pohledu... z hlediska zajímavosti. ale jinak taky chystám jeden takový pokus... no uvidím :)

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
Když jsi takhle osobně psát nechtěl, tak nepiš. Já tak psát nechci a nebudu. Nebudu utíkat k osobním tématům, když jsi utekl od všeho, co jsme si psali doteď. Pro mě to bylo zajímavý celou dobu, setkat se s přístupem, co máš ty, ale nebrala jsem to jako boj. Takže se omlouvám, teď nemůžu sloužit. Nemám důvod zasazovat ti rány. K tvým připomínkám ke mně - co na to mám říct? Znáš mě? Bože, arogantní holka se špičatym zobákem... A těch smajlíků. Jo, smajlík jsem udělala první. Chtěla jsem být milá, víš.

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
a čteš bretona nebo viana? mi psal stvn...že to takhle myslel...jako že pruhovaný slunce je láska a kaskáda život...a ovce ovoce...metafory!.))

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
co je zajímavý na tvých podnětech? a zasazuj rány!:)) zrovna, když mám chuť, tak ustoupíš...holka....:) chtěla si být milá?:))))))))

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
Viana mám ráda, Bretona jsem nečetla. Pruhovaný slunce může bejt láska a kaskáda je docela blízká životu. Jen záleží na tom, jak to podáš. Napsal jsi mi, jak to myslel stvn. Ale už před dlouhou chvílí jsem se ptala, co to znamená pro tebe. Jo, chtěla jsem být milá. Mysllim, že na sebe nemusíme bejt hnusný, i když si nerozumíme. Nikam neustupuju, nemám proč. Jen jsem ti napsala, že nemám důvod zasazovat rány. Proč bych měla?

America
16. 11. 2005
Dát tip
No tak abych to rozlousknul, tvé kritiky se mi, plovárno, narozdíl od pozorovatele nezdají hloupé nebo blbé, tak bych je rozhodně neoznačil. Myslím si, že jsou spíše decentně vylízané, ale těžko říci, nuancí může být i více.

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
Dík, decentně vylízaná je mnohem lepší :o)

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
to nebyla kritika pro tebe:)))ale pro alojse... ten vian... pro mě kaskáda měsíc proč bys měla zasazovat rány? protože tě to baví:))) ty si se mnou normálně povídáš..:)))

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
:)))))já nemůžu!!! tohle mi nedělejte:)))))) plovárno, musím se tě zastat! nejsi vylízaná decentě, nýbrž okázale! to by ti amerika křivdila:)

America
16. 11. 2005
Dát tip
No je toto možné? Že by ses neurazila? hele my tě snad s pózou budeme muset potkat... (vůbec to nebylo domluvený:-))

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
To nevadí. Kaskáda měsíc? To budeš muset vysvětlit zevrubnějc, pokud to myslíš vážně. Nebaví.

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
já ameriku neznám...to je pro mě španělská vesnice, ale klidně se s váma sejdu plovárno, co děláš zítra?

America
16. 11. 2005
Dát tip
pozorovatel je pako fotbalista, bacha na něj!!

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
měsíc? zevrubněji bys to chtěla? tak tedy abych se vyjádřil přesně... mám na mysli rybáře - doufám, že už to chápeš

America
16. 11. 2005
Dát tip
ne kecám, taky je pro mě opatovská vesnice brou brou, rande domluvíme radši až zítra...:-)

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
amerika hraje bedminton, bacha na něj! takovej ženskej sport přitom, že jo...

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
Vy se znáte? To jsem to chytla... :o)) V tom případě se budu muset zeptat někoho jinýho, jestli působím jako že jsem blbá a okázale vylízaná. Můžu vám prozradit že to druhý tenhle týden ještě nejsem. Ale žádný přítelíčkování, pozorovatel má ještě dost co vysvětlovat.

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
Tady je mezitím kritik... Tu svou poslední kritiku jsem napsala někdy po tom "kaskáda měsíc".

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
jistě ti to každý potvrdí:)) pozorovatel se přeci mýlit nemůže! "Můžu vám prozradit že to druhý tenhle týden ještě nejsem."?? cože? s amerikou kamarádi teda nejsme! píše pičoviny a přebral mi holku... takže žádný kamarádi, bych prosil pěkně!!

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
Zítra asi jedu domů, už nemám školu. Myslela jsem, že bych šla na ten sraz v pátek, ale nechce se mi tu kvůli tomu čekat. Zase všechno zamluvíš, když ti dojdou slova.

America
16. 11. 2005
Dát tip
cože, beatrice??

America
16. 11. 2005
Dát tip
hele ty sketo, sleduješ moje kritiky co??

America
16. 11. 2005
Dát tip
plov: tak v pátek, kdy a kde??

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
america: ne, až tu jedenáctou myslim... tahle je devátá plovárna: a tys zamluvila tohle: "Můžu vám prozradit že to druhý tenhle týden ještě nejsem" a zítra by ses nechtěla sejít?

America
16. 11. 2005
Dát tip
dobře, tak zejtra...

America
16. 11. 2005
Dát tip
soukromníci.... tak dobrou

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
já že sleduju ameriku? ani nápad... ale jen trošilinku ...tě někdo hlídat musí

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
Zítra jedu domů. Kdy jedu domů? Zítra. Co dělám zítra? Jedu domů. Kam jedu zítra? Domů. Co domů? Jedu zítra. Kam jedu zítra? Domů. Co zítra domů? Jedu. Doufám, že to tentokrát pochopíš. Pochopíte. A stejně nemám čas se scházet s každým zneuznaným básníkem. Víte kolik vás je?

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
zítra? jako ve čtvrtek? a hned tak brzo ráno? jaký zneuznaný básníci?! my jsme uznalý prozaici a já zrovna vydávám knížku s j. topolem

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
Tohle by ti nevydali ani se všema Topolama naráz. Už se s tebou dneska nebudu otravovat. Nejdřív mi vyčítáš, že jsem osobní, pak mi nadáváš, pak mě zveš na schůzku... a stejně si z celý tý debaty nejspíš nic nevezmeš a budeš při psaní dělat pořád stejný chyby. Tak já končim.

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
vydali vezmu, vezmu, vážně, já se polepším a tvá slova si napišu na papír a naučim nazpaměť... můžem mě zkoušet tak nám aspoň pošli svou fotku, ať nejsme tak sami

No, tohle je skvělý. *

romale
16. 11. 2005
Dát tip
Mně to taky příde dobrý (fakt)...;)... #

America
16. 11. 2005
Dát tip
ta jeskyně tam fakt někde je?

vysadila na mísu a pak u mě stála, dokud jsem neřekl „Hotovo“ líbí se mi atmosféra, a ta krásná dětská naivita, že velcí pánové nosí kravaty (a drží maminku jako dospělí), a víc v tom nic není--to je to kouzelný na tomhle celym. (hej a ty boty vypadaj jako velký brouci!:)) plovárno, mrzí mě to....

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
To je v pořádku. Prostě se mezi vás nehodim. Ještě - ta diskuse probíhala paralelně s jednou pod tou jeho předchozí povídkou. Napsala bych to znovu.

asis to nepochopila mrzí mě ten týden a tak. měj se krásně!!!

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
Tss :o))) Bývaj i horší časy, ne? A mně to nijak zvlášť netrápí :o)

možná by mělo způsobuje to nervozitu a mohla bys být i nemocná kdyby to trvalo dlouho chmm dobrou noc

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
Ale prosímtě... Že ses chytla zrovna tohohle. Dobrou noc.

bylo to nejhloupější totish

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
Mommy says stupid is as stupid does.

StvN
16. 11. 2005
Dát tip
Líbí se mi moc. Mám chuť říct, geniální. Ne ve vztahu k úkolu, ale sama o sobě. Dobrej sloh a hlavně ta realita, ta alegorie, ten podtext, empatie a nejhlavněji, ta povídka mluví a to je zatraceně dobře. Nasral jsi mě teda poslední větou. Nechal bych jenom tu přímoou řeč. Že je přes slzy slunce pruhovaný, to mi došlo i bez toho a bylo by to tak mnohem lepší. A je to dobrej nápad, přesně ta vyšší úroveň vnímání, jak jsem chtěl.

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
plovárno: buď mi to něco piš vtipnýho nebo mi sem nepiš vůbec kdo to má pořád číst? zkus zprávy...

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
To poslední bylo vtipný, víš?

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
StvN: jestli to vyjde, tak bych se pokusil o tu vianovskou povídku ale potřeboval bych nějakej vzor... nemáš od něj nějaký dílo?

StvN
16. 11. 2005
Dát tip
Od Viana mám doma v ČB, ale pučim ti ho nejdřív, až mi vrátíš 28 dní poté.

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
a nějakou malou v počítači nemáš? 28 dní poté ti vrátim, když mě zítra pozveš na kolej:))

StvN
16. 11. 2005
Dát tip
Pozvu tě v pátek do růžovýho sadu, tak na to nezapomeň. V kompu nic nemám, jenom to, co jsem sám napsal.

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
a neni to nějakej písmáckej sraz, že ne? pošli mi, co jsi sám napsal...jestli je to teda krátký

StvN
16. 11. 2005
Dát tip
Je to dlouhý.

pozorovatel
16. 11. 2005
Dát tip
tak to pošli no....

Alojs
16. 11. 2005
Dát tip
alojs je zpátky... čatl jsem to pozdě... možná jsem k tomu nedostatečně přistoupil, každopádně se mi líbila tvá poslední povídka... jdu tam písnout reakci...

JiKo
15. 11. 2005
Dát tip
žít v té malé jeskyni, jak je v Hostivařském parku ... bohajeho to snad ani není česky...

JiKo
15. 11. 2005
Dát tip
nicméně jsi mi tím jak sedí na hajzliku vnuknul nápad tak až to opublikuju a bude to nápadně podbný netruchli :)

pozorovatel
15. 11. 2005
Dát tip
ty nevíš, jak mluví dítě? tys nečet Pábení...teda,teda

pozorovatel
15. 11. 2005
Dát tip
ty budeš mít mojí kytku, která se nezalívá?:))

pozorovatel
15. 11. 2005
Dát tip
ne nelíbí se ti moje povídky...

JiKo
15. 11. 2005
Dát tip
No nečetl prostě se mi ta věta nelíbí, tak já už jsem to napsal, zvládl jsem to ve třech větách :))) Ale není to úplně to co sem chtěl a čím mě inspirovalo to tvé sezení na záchodě a nerudná hajzlbába... holt máme každej jinej styl - konec reklamy :-)

Eileen
15. 11. 2005
Dát tip
Čekal, než pozná mou vyzrálost a již nevydrží ten tlak mé dospělosti. tahle je divna ale jinak-vis jak:)

pozorovatel
15. 11. 2005
Dát tip
:)))))a přitom je to poštolka

Craerassy
15. 11. 2005
Dát tip
smiř se s tím, že povídkář z tebe nejspíš nevyroste:-)

pozorovatel
15. 11. 2005
Dát tip
to jsou ale blbý pindy :))

plovárna
15. 11. 2005
Dát tip
No, je to takový vyprávění, kterým jen občas probleskne něco hezkýho z toho, jak se ten kluk snaží bejt velkej. Chyběla mi tam trochu poetika (já vim, že ses o význam toho slova s někym hádal, ale tohle je moje kritika) toho druhýho díla a jako povídka sama o sobě to taky není nějak extra. Ale líbí se mi přístup k zadání, celou tou povídkou se line dlouhej nos i netrpělivost, zvlášť to první ostatním často chybělo. No a pak zase... slunce jsi ošidil, i když to chápu, ono je těžký s tim něco vymyslet (i když já jsem to samozřejmě dokázala :o))) ), no a kaskádu nevidim...

plovárna
15. 11. 2005
Dát tip
Nevadí to, když to dá člověk jako vážnou kritiku, ne?

pozorovatel
15. 11. 2005
Dát tip
vadí, pokud to chceš prezentovat jako fakt vážnou kritiku:))) kaskáda je pro mě specifický slovo... měla být v konstrukci příběhu a ještě někde takže ti jen vadilo, že je povídka málo poetická? to je všechno?

plovárna
15. 11. 2005
Dát tip
To není všechno, přečti si pořádně tu kritiku. Já nemám zájem s tebou chatovat jako všichni ostatní, když si všímáš jenom čeho chceš. A v konstrukci příběhu ta kaskáda je? Nebo jak je pro tebe specifický? S tou vážnou kritikou to moc nechápu, ale někde se podivám :o)

pozorovatel
15. 11. 2005
Dát tip
Kaskáda má spoustu významů a že ji tam nenajdeš, je vlastně jedno.. (v soutěži tahle povídka neni) tys nenapsal/a vážnou kritiku, ale popsal/a svůj pocit a pohled na povídku... a to jen kuse nevidim, že bys mi vytýkal/a i něco jinýho, než absenci poetiky... "No, je to takový vyprávění, kterým jen občas probleskne něco hezkýho z toho, jak se ten kluk snaží bejt velkej." - tohle jako kritiku nepovažuju

plovárna
15. 11. 2005
Dát tip
Nevim, o jaký soutěži mluvíš. Ale ty slova z výzvy v prologu jsou. Požádala jsem tě, abys mi vysvětlil kaskádu, udělal jsi to? Neudělal. Když na něco nemáš odpověď, jdeš do protiútoku. Moje kritika vážná byla a je jedno, jestli v ní byl můj pocit nebo bráchovy ponožky. S tebou se nedá rozumně bavit, už jsem Ti to říkala. Nemáš skutečnej zájem, jenom to předstíráš.

pozorovatel
15. 11. 2005
Dát tip
"kaskáda je pro mě specifický slovo... měla být v konstrukci příběhu a ještě někde" nevysvětlil jsem ti to, jo? co ti mám vysvětlovat? ve slovníku máš spoustu verzí toho slova... soutěž Klubu čítačů povídek prosim tě, je to možná divný, ale mě tvý názory na mojí osobu nezajímaj, tak buď k povídce nebo vůbec, díky je to jednoduchý

plovárna
15. 11. 2005
Dát tip
Ve slovníku jsem si je všechny našla a dokonce jsem je vypsala pod zadání. Ne, nevysvětlil jsi mi, jak specificky to slovo chápeš. Jak ho specificky chápeš ty. Ne jak to stojí ve slovníku. Jak mu rozumíš ty. Co si pod ním představuješ. Ty. Ne slovník. Slovník ne. Ty. Specifické chápání významu slova. Specifická představa. Ne význam ze slovníku. Nevím, o jaký soutěži mluvíš. Obávám se, že ty to taky nevíš. Dokážeš někdy uznat, že se mýlíš? Aspoň v tomhle případě bys mohl, protože tvoje chyba je evidentní. A zvedne ti to sebevědomí, uvidíš. Najednou tě nezajímaj moje názory na tvojí osobu, aha. Když se dostáváš do rohu, musíme zase zavést řeč na něco jiného. Ještě před chvílí tě moc zajímalo, proč si myslím, že neumíš přijímat kritiku. Myslím si to kvůli tomu, jak reaguješ. Myslím si to stále.

pozorovatel
15. 11. 2005
Dát tip
:))))vidíš ten obrázek nahoře? tak tu kaskádu chápu:)) jaká chyba? soutěž neexistuje? holka, mě to nebaví...dohadovat se - jdi na x-chat a hádej se s nima já si myslim, že jsi blbá... ty si myslíš, že jsem rozmazlenej a neuznám svojí chybu takže je to jasný, můžeš jít:))

plovárna
15. 11. 2005
Dát tip
Ubohý pozorovateli, proč si nevidíš do tlamičky? Ten obrázek nahoře se nějak odrazil v povídce? Opravdu "specificky" vidíš kaskádu jako nápis z bot na podlaze? Soutěž není. Kdybys nebyl líný se podívat znovu na upoutávku, dojde ti to. Nejde o dohadování ani o to, pro koho tu místo je a pro koho není. Zase píšeš, že si něco myslím. Napsala jsem jen, že jsi možná rozmazlenej, nebo asi. Protože to tak ve vztahu ke kritikám vypadá. Když o mě napíšeš, že jsem blbá, vypovídá to spíš něco o tvym charakteru, než o mě. Ale třeba jsi to tak nemyslel, co já vim. Chceš vyrůst? Musíš se snažit. Neber to zle :o)

pozorovatel
15. 11. 2005
Dát tip
neberu to zle ale myslim si, že jsi blbá:)) já mám v tomhle posunutej práh... mně nic moc nevadí, tahle povídka neni pro tu soutěž nesoutěž:)) (jak chceš...vyber si:)) jsi zajímavě ukacená a trváš si na svym - to je hezký, i když si trváš na triviálních věcech používáš emotivně zabarvených slov jako třeba ta "tlamička":))) to dělaj zásadně arogantní holky nebo takový ty se špičatym zobákem:)) jsi zajímavá, a někdo to tu roztočit musí - to je jasný:)) votravná seš taky a píšeš, jakobys chtěla vyhrát slovní při já si takhle osobně psát nechtěl, ale začíná to bejt zajímavý, tak do boje, plovárno!:))) máš další ránu... ukaž se!:))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru