Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Důvody

27. 11. 2005
1
0
429
Autor
Narriel

Psychovat

před cizíma lidma

se nevyplácí

protože byste mohli

zjistit

že jsou na tom hůř než vy,

což by neprospělo

vaší sebelítosti


Flavia
03. 12. 2005
Dát tip
No, neuspěla jsem s hrozbou smrti mého domácího zvířectva oproti již uskutečněné smrti matky mojí kamarádky. Bylo to fakt trapné. PS: Domácí zvířectvo přežilo, takže já jsem z toho nakonec vyšla ještě dobře :-)

Narriel
28. 11. 2005
Dát tip
jenyk : Ale ano, nevyplácí se to... Obzvláště ve chvílích, kdy se CHCEŠ litovat... Protože pak Tě zjištění, že jsou i větší problémy, než máš Ty, nenaplní soucitem, a snahou zlepšit sebe sama, novou silou - ale naopak pocitem zhnusení z faktu, že máš nějaký vážný a konkrétní důvod přestat si říkat, jak jsi na tom zle :). synáček : Někdy musíme být zlí... tak to prostě je. Myslíme si, že jsme na tom nejhůř, a že to, co teď prožíváme, tak hluboce a intensivně, neprožíval nikdy nikdo před námi. Ve chvíli, kdy takhle uvažujeme, je to skutečnost, a pokus o soucit by byla jen maskovací celta pro fakt, že jsme se nesrovnali s původním problémem... Pro soucit je místo až za pochopením. Teprve když pochopíme sebe sama, důvody svého jednání, můžeme přijmout důsledky, a ty teprve srovnávat... a případně soucítit. Flavia : A jak to dopadlo...??

synáček
28. 11. 2005
Dát tip
Narriel: S tím vším lze souhlasit... to ale není (alespoň tedy dle mého soudu) sebelítost... v tom pravém (pejorativním) slova smyslu...

synáček
27. 11. 2005
Dát tip
Co takhle vyměnit sebelítost za soucit... Za myšlenku rozhodně T**

Flavia
27. 11. 2005
Dát tip
Dodám jen jediné: Předevčírem se mi to stalo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru