Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vánoce

03. 12. 2005
0
0
1309
Autor
Laura_L

Nic zvláštního, jen okamžité dojmy, které sem putovaly

Vánoce jsou rok od roku hektičtější. A mě se do toho přidávají ještě problémy dospívání, všelijaké změny a konflikty s okolím, které mě nechápe. Ale přece jen bychom neměli zapomenout, že Vánoce jsou svátky klidu a míru a ne sháněním dárků a hektickým se honěním po obchodech, snahou o co nejbohatšího Ježíška. Vždyť v tom to přece není! Hodně lidí si stěžuje na marketing, ovládající Vánoce čím dál tím víc. Ale že by někdo proti tomu bojoval?

 Včera jsem měla dost smutné nálady a řekla jsem si, že to všechno musím nějak vyřešit. Tak třeba dnes ráno jsem se vzbudila, teklo mi z nosu a v krku pálilo. Nechtělo se mi vůbec nikam a to jsem musela do školy! Ano, v sobotu! Měli jsme zkoušku se školním sborem. Nakonec to bylo tak krásné! Taková atmosféra, koledy a ti milí lidé okolo..Odpoledne jsem šla s mojí nejlepší kamarádkou do biografu. Nejprve jsme se scházely u mne doma, protože jsme potřebovaly vyřešit náš vztah, známe se už velmi dlouho a poslední dobou se to všechno nějak hroutilo..Mimochodem viděli jste už Mrtvou nevěstu Tima Burtona? S kamarádkou jsme si dost povídaly, o tom, jak to všechno mezi námi vlastně je a pak jsme se dívaly na ten film a šly ven a mlčely a ono začalo sněžit a na Andělu hráli ti podivní hudebníci koledy a já byla najednou tak šťastná, ta atmosféra mě spolkla a já vnímala, jak se člověk může radovat z úplně nepatrných věcí, když se na ně soustředí, když pořád za něčím nežene a mě znovu došlo, jak moc ji mám ráda a přišla jsem domů a ucítila známou vánoční vůni a pak převalovala v ruce můj první letošní horký a voňavý kousek cukroví.
Lucynka7
05. 12. 2005
Dát tip
sorry, ale taky mi to nic nedalo...mozna kdyby to bylo jinou formou...neviem, uprimne me to nebavilo. Jen takovej malej nazorek. Marry Christmas ;)

no, jenom by to možná bylo lepší nespisovně ;) ...jsem ráda, že jste to dořešily. a na corpse bride se moc těšim :)

TASYA
03. 12. 2005
Dát tip
strašně mi to připomíná takové ty rádoby protikonzumní postřehy v novinách před Vánocemi... a nespisovná, neformální čeština by to odlehčila a odstranila závan školní slohovky...

Tramtarka
03. 12. 2005
Dát tip
no,školní slohovka,jak vyšitá...:)ale kdo řiká,že školní slohovky musej bejt špatný?:)sice mě dost irituje obrat jako:Známe se už velmi dlouho-nevim,to je takový typicky školní...ale ńakonec mě to celkem bavilo:)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru