Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nedochvilný a nespolehlivý

03. 02. 2006
3
0
2248
Autor
Laura_L

je to už starý..ale ne zas tak moc...je to téměř podle skutečné události ale naštěstí ne..

On tu dívku miloval, což o to, jenže byl to umělec a pořád trochu mimo realitu a taky trochu zapomínal na čas. Zabral se do malování svých abstraktních obrazů a na schůzku s ní chodíval někdy až o hodinu později. Ale měl dobré srdce. Ona pro jeho fascinaci uměním neměla pochopení a je celkem logické, že byla vždy mírně rozmrzelá, když na jejich schůzky zapomínal. Snažila se mu porozumět a navíc ho velice milovala a proto mu tyto hříchy odpouštěla. Ona se jí také vždy náležitě omlouval, přinesl jí růže a jednou dokoce její portrét, který namaloval jako stylizaci do černobílé fotografie. Ale nic netrvé věčně a jejich vztah začal časem skřípat. On začal být jako malíř velice úspěšný a měl stále méně času, na chůzky chodil čím dál tím později. Jednou jí došly nervy a na schůzku s ním prostě nepřišla. On, důvěřivý, čekal hodinu, dvě, do večera, přespal v budce na autobusové zastávce a další den čekal znovu. Nevěřil, že by nepřišla. Ubytoval se pod nedalekým mostem a vždy ve tři hodiny, kdy měli tenkrát sraz, si jde stoupnout na onu zastávku. A čeká. A čeká. Už padesát let.
Možná jste ho už potkali, bláznivý, bělovlasý stařík s pohledem upřeným do prázdna a vždy čerstvými rudými růžemi, opakující, že na něj přece nemohla zapomenout. A večer maluje své obrazy o zdech, jeho kariéra je dávno pryč, protože nikdo neví, kam se ztratil...
A ona? Má rodinu, dvě dospělé děti, manžela právníka a není šťastná. Lituje. Ale jednou se na tu zastávku také vydá...


stihar
21. 02. 2006
Dát tip
moderní legenda o duši zajaté v mučivé minulosti... stipem;o)

Laura_L
08. 02. 2006
Dát tip
stvn-asi máš pravdu, neumim psát delší věci, potřebuju někoho, kdo by vždycky mojí myšlenku nějak rozpracoval:)

StvN
07. 02. 2006
Dát tip
Námět na román. Nebo na film. Soustředíš se na myšlenku, na příběh a styl a sloh odsouváš do pozadí.

tééměř... hezký, ale taky bych to teda víc rozvedla. půltip :)

chicoria
05. 02. 2006
Dát tip
Od umělců co nejdál, říkávala moje babička:-)*

Listopadka
04. 02. 2006
Dát tip
na to, jak otrepane tema sis zvolila, jsi to napsala prilis jednoduse, mam z toho takovy lehce skolacky dojem... je to prilis popisne, a vzhledem k tomu, ze je to stara ohrana pisnicka, jenom sis tim uskodila. pokud to vice rozvedes, pouzijes zajimavejsi pohled na vec nez obvykle "laska z do smrti", ktery jsi jeste bohuzel podtrhla tim "a ona? ...." je to strasne...no, obycejne, a myslim, ze je to skoda, ze mas na vic.

znám toho člověka?

Laura_L
04. 02. 2006
Dát tip
člověk- já mám takový pocit, že to není nikdo zas tak moc určitý

Rabb
03. 02. 2006
Dát tip
Povídka by bylo skvost.. ..kdyby nebylo příliš odbité.. chtělo by to vybudovat atmosféru.. pohrát si se slovy.. dát tomu nádech.

Laura_L
03. 02. 2006
Dát tip
možná taky že nepřítelem lásky je umění, byť je jí inspirováno a potřebuje ji bohužel nedokážu psát dlouhý věci..už je to tak, vždy tam jen vložím tu myšlenku, ale to neznamená, že to třeba časem nějak nerozvedu:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru